يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 11:39:16 AM
با مشارکت دولت و بخش خصوصی؛

ایمیدرو، خانه معدن، معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت های معدنی میدکو و گلگهر به منظور احیای حدود 500 معدن کوچک و متوسط 2 یادداشت تفاهم امروز امضا می کنند.
تفاهمنامه احیای معادن کوچک و متوسط امضا می شود/ 500 معدن کوچک جان می گیرند

به گزارش معدن نامه، این دو تفاهمنامه با هدف احیای معادن متروکه و اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم 425 هزار نفر به امضا می رسد.
طبق اعلام مسوولان ذیربط یکی از تفاهمنامه ها بین خانه معدن، ایمیدرو، میدکو و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا خواهد رسید که نوع مشارکت میدکو در آن ورود در حوزه معادن غیر آهنی است.
همچنین خانه معدن، ایمیدرو، گلگهر و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت تفاهمنامه دیگری را منعقد خواهند کرد که شرکت گلگهر نیز با هدف تامین مواد اولیه فولادی خود به این طرح ورود خواهد کرد.
فعالسازی معادن کوچک و توسعه اشتغال و بهره وری، تجمیع دپوهای موجود و برندسازی محصولات با لحاظ کردن استانداردهای کنترل کیفی با هدف تامین منابع مالی پایدار معادن، ارتقاء سطح دانش معدنکاری کشور با افزایش آموزش و توسعه میزان تولید در معادن نیمه فعال با تامین بازار مطمئن محصول از جمله اهداف کلان طرح احیای معادن کوچک و متوسط اعلام شده است.

بر اساس آخرین آمار اخذ شده از ستاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعداد معادن کشور که دارای مجوز بهره برداری است بالغ بر 9950 مورد است.
از این تعداد در حال حاضر بالغ بر 4000 مورد جز معادن غیر فعال در تمامی گروه ها بوده و مشتمل بر 9 درصد معادن فلزی ، 21 درصد معادن سنگ تزئینی، 51 درصد معادن مصالح ساختمانی و 15 درصد سایر معادن از جمله نسوزها و غیره بوده که به دلایل یاد شده در فوق غیر فعال است.
ایمیدرو در راستای وظائف ذاتی و تخصصی خود در جهت تامین مواد اولیه صنایع معدنی، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مستعد معدنی که عموماً مناطق محروم و دور افتاده کشور قرار دارد؛ علاوه بر بهره برداری از ظرفیت های موجود خود و تعریف محدوه های اکتشافی جدید در نظر دارد معادن شامل این طرح را با جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال کند.

بر اساس این گزارش، احیای 500 معدن متروکه کوچک و متوسط موضوعی بود که از ابتدای امسال مطرح شد و بخش خصوصی آن را امکان سنجی کرد و مسوولیت آن را با همراهی بخش های دیگر بر عهده گرفت.
 
 محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران خرداد ماه امسال در این باره گفته بود برخی از اعضای خانه معدن ایران که متشکل از چند شرکت بخش خصوصی هستند، طرحی را آماده کرده اند که بر اساس آن 500 معدن غیرفعال یا متروکه در نقاط مختلف کشور انتخاب شده و با فعالسازی هر کدام از این معادن با سرمایه گذاری بخش خصوصی زمینه اشتغال ۵۰ نفر و در مجموع ۲۵ هزار نفر ایجاد خواهد شد.
 
با این حال به نظر می رسد روند اشتغالزایی در بخش معدن ایران صعودی است و با ورود سرمایه‌های جدید در چرخه متوقف شده معادن متروکه، علاوه بر بکارگرفتن نیروی انسانی بسیار چرخه زنجیره ارزش افزوده مواد معدنی به تکامل بیشتری خواهد رسید و مواد معدنی ایران در بازار جهانی حرف بیشتری برای گفتن خواهد داشت، چراکه ذخایر رها شده به مجموع ذخایر معدنی اکنون کشور افزوده خواهد شد.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین