دوشنبه 5 آذر 1403 شمسی /11/25/2024 8:20:05 AM

پافشاری چین بر اجرای سیاست کرونا صفر در این کشور، سقوط قیمتی سنگ‌‌‌آهن را در هفته دوم ماه مه ادامه‌‌‌دار کرد؛ با وجود این، افزایش تقاضا برای زغال‌‌‌سنگ از سوی کشورهای اروپایی باعث شد این محصول تا حدی از این سقوط قیمتی قسر در برود.
زغال‌‌‌سنگ از سقوط نرخ مشابه سنگ‌‌‌آهن در امان ماند

به گزارش «اکوایران»، بازار سنگ‌‌‌آهن چین ظرف روزهای پایانی هفته گذشته با افت تقاضا روبه‌رو شد که این روند کاهش تقاضا با شروع هفته جدید نیز ادامه یافت. به گزارش «پلتس»، بهای هر تن سنگ‌‌‌‎آهن عیار ۶۲‌درصد فاین تحویل بنادر شمالی چین در روز دوشنبه نهم ماه مه با قیمت ۱۳۱دلار و ۳۵سنت مورد معامله قرار گرفت که این رقم نسبت به بهای فروش آن در روز جمعه ششم ماه کاهش ۵/ ۵درصدی داشت. در حالی که عرضه سنگ‌‌‌آهن از سوی برزیل رو به افزایش گذاشته، استمرار سیاست کرونا صفر در چین با اثرگذاری منفی بر تقاضا زمینه سقوط قیمت سنگ‌‌‌آهن را فراهم کرده است. در عین حال، افت تقاضا برای فولاد در چین با توجه به محدودیت‌های قرنطینه‌‌‌ای، قیمت این محصول را تحت فشار کاهشی قرار داده و این موضوع از حاشیه سود فولادسازان چینی کاسته است. کاهش حاشیه سود فولادسازان چینی، عقبگرد بیشتر بهای سنگ‌‌‌آهن را به دنبال دارد. در این شرایط، فصل باران‌‌‌های موسمی در کشورهای جنوب شرق آسیا به‌زودی آغاز می‌شود. به شکل سنتی در این زمان از تقاضا برای فولادهای ساختمانی کاسته خواهد شد، بنابراین در شرایطی که تقاضای فولاد در چین ظرف چهارماه و نیم سپری‌شده از سال ۲۰۲۲ تحت فشار بود، احتمالا این رویه در هفته‌‌‌های آینده و با تغییر فصل هم ادامه پیدا خواهد کرد.

تقاضای اروپایی‌‌‌ها زغال‌‌‌سنگ را افزایشی کرد
بازار زغال‌‌‌سنگ هفته دوم ماه مه را با حمایت مثبت از سوی تقاضا آغاز کرد، به نحوی که بهای هر تن زغال‌‌‌سنگ حرارتی فوب استرالیا با افزایش ۷۵/ ۲دلاری به ازای هر تن به ۵۱۹دلار و ۵۰سنت رسید. این افزایش قیمت شامل حال زغال‌‌‌سنگ متالورژی هم شد. افزایش تقاضا برای این محصول از سوی کشورهای اروپایی مهم‌ترین دلیل رشد قیمت زغال‌‌‌سنگ صادراتی استرالیا بود. در این شرایط، درگیری چین با بیماری کرونا باعث شد تا همچنان تقاضا برای زغال‌‌‌سنگ در بنادر این کشور کاهشی باشد و این موضوع به افت نرخ این محصول منجر شد. به گزارش «پلتس»، هر تن زغال‌‌‌سنگ تحویل بنادر چین در روز دوشنبه نهم ماه مه با قیمت ۴۹۱دلار معامله شد که این نرخ نسبت به بهای فروش آن در روز جمعه کاهش ۱۰دلاری داشت. به این ترتیب در حالی که سیاست کنترل کرونا در چین به سقوط قیمتی در بازار اغلب کامودیتی‌‌‌ها با محوریت آهن و فولاد منجر شده، افزایش تقاضا برای زغال‌‌‌سنگ از سوی کشورهای اروپایی باعث شده است تا فعلا فعالان این بازار از این سقوط قیمتی در امان باشند.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین