به گزارش معدن نامه، محمدرضا بهرامن افزود: بخش معدن جزو معدود بخش های اقتصادی کشور است که تقریبا از کارگران ساده در عملیات اجرایی خود استفاده نمی کند و در هر بخش از فرآیندهای اکتشاف، استخراج، فرآوری، متالورژی و بازار نیازمند بکارگیری نیروهای ماهر و حتی متخصص است از این رو کیفیت اشتغال در این بخش بالاست می تواند زمینه اشتغال افراد متخصص و کارگران ماهر را به سایر نقاط بگیرد و مناطق معدنی کشور را مملو از این نیروها کند.
او افزود: نگاه ما به اشتغال سنتی نیست و به این نتیجه رسیده ایم که با توجه به ورود تکنولوژی های جدید به کشور، مدرن سازی معادن کوچک و متوسط آغاز شده و به دلیل آنکه مدیریت این معادن دست بخش های خصوصی است، آنها حاضرند به منظور بالا بردن کیفیت استخراج و بهره وری خود و حضور در بازارهای داخلی و خارجی اقدام به استخدام نیروهای فنی و متخصص در این زمینه کنند تا با رقبای خارجی شان در تولید انواع مواد معدنی به رقابت بپردازند.
بهرامن افزود: آخرین آمارهای منتشر شده در خصوص اکتشافات معدنی نشان می دهد که نزدیک به 70 درصد بودجه های اکتشافی به سمت کشف معادن فلزی سوق داده شده و مابقی صرف اکتشاف معادن غیر فلزی شده است. این موضوع نشان دهنده اهمیت معدنکاری فلزی در دنیاست که با توجه به ذخایر غنی معادن فلزی در ایران بهتر است بودجه های بیشتری در این زمینه اختصاص یابد و اکتشافات گسترده تری انجام شود.
او با اشاره به لزوم ورود سرمایه گذاران خارجی در بخش معدن گفت: هدف از سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بخش معدن صرفا تامین مالی نیست و از سرمایهگذاران خارجی باید انتظار داشت تا معادن ایران را با تکنولوژیهای نوین و بازارهای جهانی همراه کنند.
رئیس خانه معدن ایران با تاکید بر نقش سرمایهگذاری در بخش معدن مطرح کرد: آمارهای وزارت صمت نشان میدهد شمار معادن فعال کشور بالغ بر 6 هزار معدن است که سالانه بیش از 400 میلیون تن مواد معدنی از این معادن بهرهبرداری میشود.
او افزود: مس، سرب و روی، انواع سنگهای تزیینی، سنگآهن، فلزات گرانبها و عناصر نادرخاکی در حال حاضر ظرفیتهای عظیم معدنی کشور محسوب میشوند و به همین دلیل بزرگان معدنی دنیا توجهشان به سمت معادن ما جلب شده است از این رو جذب سرمایهگذاری در ذخایر معدنی غنی فلزی ایران به دلیل وجود همین مزیتها قابل اهمیت است.
بهرامن با بیان اینکه یکی از مسیرهای اصلی نجات اقتصاد کشور که مدتها با رکود دست و پنجه نرم میکرد، افزایش سرمایهگذاری و جذب سرمایه خارجی است، گفت: در سالهای اخیر بخش معدن سرمایهگذاری مستقیم خارجی به خود ندیده و در طول این دوران از طریق نظام بانکی تامین مالی شده است. زیرا طی این سالها برنامهای برای جذب سرمایههای خارجی در بخش معدن پیشبینی نشده در صورتی که معادن مزیتهای اقتصادی مهمی در تمام دنیا محسوب میشوند. اگرچه هدف از سرمایهگذاری مستقیم خارجی صرفا تامین مالی نیست و از سرمایهگذاران خارجی باید فناوریهای نوین و ورود به بازارهای جهانی را خواستار شد تا حرکت بخش خصوصی بر اساس استانداردهای جهانی تعریف شود.
بهرامن افزود: حرکتی که از چهار سال پیش در جهت تنش زدایی، بهبود روابط بین المللی و زدودن تحریم ها صورت گرفت کمک کرد تا بخش معدن بتواند برای آینده میان مدت خود برنامه ریزی کند و ما خواستار حفظ روند موجود در فضای اقتصاد کلان و روابط خارجی هستیم تا با توجه به دیر بازده بودن سرمایه گذاری در بخش معدن برای بلند مدت نیز برنامه ریزی کنیم.
او با اشاره به امضای قرارداد سرب و روی مهدی آباد افزود: تشکیل کنسرسیومی بزرگ با حضور اغلب بازیگران بخش معدن کشور و شرکت های توانمند یکی از افتخارات دولت یازدهم به شمار می آید که امیدواریم با گسترش این نوع کنسرسیوم ها شاهد شکل گیری برندهای بزرگی برای تامین مالی طرح های عظیم معدنی در کشور باشیم.
مطالب مرتبط