يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 7:17:22 AM
موسی غنی نژاد روایت کرد

موسی غنی نژاد، استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه صنعت نفت گفت: نقش بخش معدن در اقتصاد مهم از آن چیزی است که فکر می کنیم و این بخش قادر است در اقتصاد تاثیرات عمیقی داشته باشد.
از معدن چه آموختم

<div > <div > <div > <div >به گزارش معدن نامه، غنی نژاد که سال پیش به همراه چند اقتصاددان برجسته کشور از معادن سنگ آهن چادرملو، چاه گز و چغارت بازدید کرده بود، در خصوص دستاوردهای این بازدید گفت: برای ما اقتصاددانان که بیشتر در کتاب و قلم هستیم و از کارخانه ها خوانده ایم ، خیلی آموزنده بود از این بابت که معادن چگونه کار می کنند.<div >

او که با سایت خبری ایمیدرو گفت و گو کرده، افزود: در این سفر بخصوص شرکت چادرملو که مراحل مختلف استخراج سنگ آهن تا رسیدن به فولاد در یک مجموعه وجود داشت، را نشان داد جالب بود. این سفر برای من خیلی خوب بود و خیلی ها چیزها یاد گرفتم و لازم می دانم که از ایمیدرو بابت این سفر تشکر کنم. در این سفر به جز من همگی اقتصاددانان بازدید کننده هم خوشحال بودند.

غنی نژاد گفت: یکی از اشکالات ما این است که فعالیت هایی که در کشور انجام می شود، به خوبی انعکاس ندارد. بهتر است در این سفر از مطبوعات هم حضور داشته باشند چون می تواند به روشن شدن افکار عمومی بیشتر کمک کند و مفید باشد. با توجه به اطلاعاتی که متخصصان و مسئولان معادن دادند ، بخش معدن می تواند در اقتصاد بسیار تاثیرگذار باشد.

او افزود: به نظر من نقش بخش معدن در اقتصاد مهم از آن چیزی است که فکر می کردم؛ اکنون تصور من از بخش معدن عوض شده است.

غنی نژاد گفت: بسیاری از مردم فکر می کنند معادن کشور فقط نفت و گاز است و از بقیه معادن تصوری ندارند؛ در این سفر برای من مشخص شد که بخش معدن می تواند سهم  و نقش بیشتری در اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: به احتمال زیاد معادن غنی در کشور داریم اما اطلاعاتی از آنها نداریم که لازم است اکتشافات معدنی توسعه یابد و بیشتر شود چون در تولید و رشد اقتصادی کشور می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

به گزارش معدن نامه، 14 تن از اقتصاددانان، جامعه شناسان و فعالان بخش معدن چهارشنبه 29 بهمن ماه 1395 با حضور در مجتمع صنعتی و معدنی چادرملو از نزدیک با فرآیند استخراج، فراوری و تولید شمش فولاد آشنا شدند.

در این بازدید که به همت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) برگزار شد، اقتصاددانان سرشناس کشور برای اولین بار راهی معادن بزرگ سنگ آهن شدند و با حضور در معادن چادرملو، چاه گز و چغارت چرخه تولید سنگ آهن، کنسانتره و گندله سازی را از نزدیک مشاهده کردند.

از نظر این اقتصاددانان، بخش معدن قادر است تا با توجه به تخصص و توانایی هایی که در بدنه خود  دارد با کمترین آسیب به سازمان جهانی تجارت بپیوندد و موجب رشد صادرات غیر نفتی شود.

به گزارش معدن نامه، اقتصاددانانی نظیر موسی غنی نژاد، مهدی عسلی، علی دینی ترکمان، جعفر خیر خواهان، مهدی نصرتی، ایوب فرامرزی، حمید آذرمند، پویا جبل عاملی، سمیه مردانه و زهرا کریمی  از معادن چادرملو، چغارت و سنگ آهن فلات مرکزی بازدید کرده و از نزدیک شاهد فرآیند استخراج و بهره برداری از معادن سنگ آهن قرار گرفتند.

این گروه از اقتصاددانان صبح چهارشنبه 29 بهمن ماه 1395 با حضور در اردکان از از طرح های توسعه ای شرکت چادرملو دیدن کردند و در جریان فعالیت های این مجموعه قرار گرفتند. این گروه همچنین دیداری با مدیران شرکت های فولاد غدیر ایرانیان و فولاد ارفع داشتند و از سایت آن کارخانه ها دیدن کردند.

به غیر از این اقتصاددانان چهره های شناخته شده معدنی ایران نظیر سید کاظم اورعی، استاد اقتصاد معادن دانشگاه استرلینگ انگلیس، محمد رضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران و شهناز نوایی، رئیس کمیته بانوان خانه معدن ایران در این بازدید اقتصاددانان را همراهی کردند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین