سه شنبه 6 آذر 1403 شمسی /11/26/2024 10:34:05 AM
عضو هیات مدیره خانه معدن ایران:

عضو هیات مدیره خانه معدن ایران مطرح کرد: یکی از پیشنهادات ما به دولت این است که از صنایع کوچک حمایت شود تا اگر سودی در پی داشت، چرخ رقابت را بچرخاند.
صنایع کوچک نیازمند حمایت هستند/لازمه رونق تولید مشارکت بخش خصوصی است

به گزارش معدن نامه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بهرام شکوری عضو هیات مدیره خانه معدن ایران در برنامه تیتر امشب با موضوع "صنایع کوچک از برنامه های اعلامی تا واقعیت" با بیان اینکه ۳۰ هزار میلیارد دلار مصوب دولت برای حمایت از صنایع در نظر گرفته شده؛ گفت: اما هنوز چیزی پرداخت نشده است و همان مبلغ ۱۶ هزار میلیارد دلار هم با تاخیر پرداخت شده است. البته در کشور ما ۸۵ درصد تولید متعلق به اس بی و صنایع کوچک است که نیاز به حمایت دارند.

او تاکید کرد: یکی از پیشنهادات ما به دولت اینست که از این صنایع حمایت شود؛ تا اگر سودی در پی داشت، چرخ رقابت را بچرخاند. صندوق های بیمه می توانند بنگاه های اقتصادی کوچک و فعالان اقتصادی را حمایت کنند.

شکوری گفت: دولت باید از این مجموعه ها مالیات کمتری بگیرد و هزینه های را کمتر کند و در صورتی که زیرساخت ها را توسعه دهد به تولید کمک می شود.

او گفت: باید از تجربه دنیا استفاده کنید؛ هدف ما باز کردن زنجیر از تولید است و باید بتوانیم با مشارکت بخش خصوصی تولید را مجددا راه اندازی کنیم.

سجاد هاشمی رئیس شهرک صنعتی عباس آباد دیگر میهمان برنامه در گفتگویی تلفنی تصریح کرد: برای تولید، ایجاد فضای مناسب، به‌کارگیری بهترین سرمایه هر کشور یعنی سرمایه انسانی و منابع از جمله مهمترین اصول اولیه در این باره است.

او گفت: ۹۰ درصد تولید صنعت کشور، درگیر بانکها و منابع دولتی هستند که با گذشت بیش از ۶ ماه از سال، هنوز درگیر ۳۰ هزارمیلیارد دلار مصوب دولت هستیم که تا به دست مردم برسد، دوماه طول می کشد و دیگر تا پایان سال فرصتی برای تولید نمی ماند.

هاشمی ادامه داد: سود این تسهیلات نیز از ۱۸ درصد به ۲۱ درصد رسیده است؛ علاوه بر آن صنایع کوچک با مشکلات بسیاری شامل بیمه تامین اجتماعی، برق هستند و به امر تولید در شهرک های صنعتی اصلا توجه نمی شود. علاوه بر آن هر چه پیش می رویم برای صنعتگر و تولیدکننده مشکلات بیشتری ایجاد می کنند.

او تاکید کرد: در کشورهای صنعتی به تولیدکنندگان تسهیلات با بهره پایین می دهند، تا توان رقابت داشته باشند.

هاشمی گفت: امروز بزرگترین معضل ما این است که به جای آماده سازی زیرساخت ها، برای هر مرحله چرخه اقتصادی باید ۵ تا ۶ بار مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شود. بخش تولید و صنعت اکنون تاوان بی تجربگی مالیات بر ارزش افزوده را می دهد. 

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی دیگر مهمان برنامه گفت: بهره ۱۸ درصدی بانکی برای تولید مناسب نیست، زیرا تعرفه ها را بالا می برد و موجب می شود که قاچاق به کشور سرازیر شود.

سعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر امشب با موضوع “صنایع کوچک از برنامه های اعلامی تا واقعیت” با بیان اینکه تزریق پول به تولید بسیار مهم است، گفت: نرخ بهره ۱۸ درصد تاثیر چندانی بر تولید ندارد و باعث تثبیت یک سری از کارخانه ها می شود و تنها جلوی افزایش بیکاری را می گیرد.

او تاکید کرد: نرخ بهره بانکی با سود ۱۸ درصد برای تولید مناسب نیست، زیرا تعرفه ها را بالا می برد و به ترتیب قاچاق را به کشور سرازیر می کند.
باستانی گفت: اگر بخواهیم تولید را حمایت کنیم باید یک سری گلوگاهها را اصلاح کنیم.

سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامیافزود: ما ۱۰ میلیون مسافر داریم که حدود ۲۷ میلیارد دلار کالا از طریق این مسافران وارد کشور می شود، اگر این عدد در حوزه پوشاک محاسبه شود، دیگر قادر به تولید پوشاک نیستیم و این در مورد سایر کالاها نیز صدق می کند. 

باستانی ادامه داد: بانکها کفایت سرمایه اشان پایین است و توان جذب و سرمایه گذاری خارجی را ندارند، پس باید جذب سرمایه گذاری داخلی داشته باشیم.

او تاکید کرد: اگر بتوانیم مشکل مالیات را حل کنیم شاید بتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: وضع موجود مطلوب نیست زیرا صنایع چند سالی است که نوسازی نشده اند پس باید تامین مالی صورت بگیرد بعد به نوسازی پرداخته شود.

 

 

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین