دوشنبه 5 آذر 1403 شمسی /11/25/2024 5:13:27 PM
رئیس کمیته معدن مجلس خواستار شد:

رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید دارد که باید از معادن متروک در قالب های مختلف از جمله مطالعاتی استفاده شود و برای بهره برداری از این معادن امکانات مشترک موردتوجه قرار بگیرد.
لزوم مساعدت دولت برای احیای معادن متروکه/ بهره برداری از معادن کوچک سازمان یافته شود

به گزارش معدن نامه، داریوش اسماعیلی  با اشاره به اینکه احیای معادن متروکه در دستور کار ایمیدرو و خانه معدن ایران قرار گرفته است، گفت: واقعیت این است که تعداد قابل توجهی معادن متروک داریم که کاملا بی استفاده مانده اند یا حداقل شرایط را برای بهره برداری دارند که می توان از آنها به شکل های مختلف استفاده کرد.

تبدیل معادن متروکه به موزه های مطالعاتی و گردشگری

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی معادن متروکه قابل بهره برداری مجدد هستند، توضیح داد: برخی از معادن متروکه قابلیت بهره برداری را دارند که لازم است احیا شوند اما می توان معادنی که ماده معدنی قابل توجهی برای استخراج ندارند را به موزه های معدنیتبدیل کرد.

نماینده مردم سروستان در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: دانشجویان رشته زمین شناسی و معادن با حضور در موزه معادن فرصت مطالعه از نزدیک را خواهند داشت و هم می توان از موزه معادن به عنوان قطب گردشگری نسبت به جذب گردشگر داخلی و خارجی اقدام کرد.

نیاز به مساعدت دولتی برای احیای معادن متروکه

وی به مقرون به صرفه نبودن بهره برداری برخیرمعادن متروکه اشاره کرد و اظهار داشت: در بین معادن متروکه، معادنی وجود دارند که همچنان قابل استفاده هستند اما بهره برداری اولیه آنها مقرون به صرفه نیست بنابراین لازم است که دولت یا ایمیدرو با کمک و مساعدت احیای این معادن را در دستور کار قرار دهند.

این نماینده مجلس اعتقاد داردکه استفاده از تکنولوژی جدید می تواند تاثیر بسزایی در احیای معادن متروک و اشتغالزایی داشته باشد و به همین کمیته معدن کمیسیون صنایع ومعادن با مسئولان مربوطه از جمله کرباسیان و بحرینی جلسات متعددی داشته است.

تجمیع معادن کوچک کار سختی است

اسماعیلی در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، به تجمیع معادن کوچک اشاره کرد و گفت: تجمیع معادن کوچک به این شکل که تعداد از معادن به هم یکی شوند کار سختی است اگر غیر ممکن نباشد، چرا که هر معدن متعلق به یک بهره بردار است و برای استخراج پروانه دریافت کرده بنابراین طبق قانون بهره بردار در صورتی که تخلف نداشته باشد می تواند 25 سال از معدن بهره برداری کند.

بهره برداری از معادن کوچک سازمان یافته شود

 وی توضیح داد: اما اگر بهره برداری از معادن کوچک سازمان یافته و با برنامه ریزی انجام شود امر خوبی است که این موضوع را از دو سال پیش در کمیته معدن کمیسیون صنایع ومعادن مجلس دنبال کرده ایم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  با اشاره به شرایط بهره برداری از معادن بزرگ مانند سنگان، ادامه داد: مجموعه معادن بزرگ مستقیما می توانند استخراج و فراوری داشته باشند اما صنایع کوچک از چنین امکان و سرمایه گذاری برخوردار نیستند بنابراین تجمیع معادن کوچک بااین نگاه که از امکانات فراوری به طور مشترک استفاده کنند حرکت و گام درستی است.

همکاری با افغانستان در صنایع معدنی برای مطالعه مشترک است

اسماعیلی در خصوص همکاری با افغانستان در حوزه صنایع معدنی عنوان کرد: بهترین وضعیت در هر بخشی از جمله معدن، صنایع و تجارت تعامل با کشورهای دنیا است و اینکه بتوان کار مشترکی انجام داد.

وی گفت: به دنبال همکاری با کشورهای می توان هم نیروهای انسانی را برای کسب تجربه و دانش به خارج فرستاد و هم می توانیم از تکنولوژی روز کشورهای دیگر بهره مند شویم، مشکل اساسی و اصلی در صنعت معدن عدم استفاده از تکنولوژی به روز است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص همکاری با افغانستان اظهارداشت: با این کشور در زمینه مطالعه مباحث زمین شناسی همکاری خواهیم داشت چرا که دراین شاخه امتداد نوارها و کمربند ها اهمیت بسیاری دارد و مطالعه مشترک در خصوص مجموعه سنگان به نفع ایران و افغانستان خواهد بود.



منبع: خانه ملت

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین