يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 6:14:42 AM
  • گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:3301
  • زمان انتشار:دوشنبه 30 مرداد 1396-17:45
  • کاربر:.
روایت بهرامن از جلسه مشورتی شریعتمداری با مدیران ارشد بخش معدن

محمد شریعتمداری، صبح امروز در نخستین جلسه کاری خود در ساختمان سمیه وزارت صمت، با معاونان ارشد بخش معدن کشور و رئیس خانه معدن ایران دیدار کرد.
تاکید بر خصوصی سازی/ حمایت از استراتژی/ فراخوان به سرمایه گذاران خارجی/ ادامه کنسرسیوم سازی

به گزارش معدن نامه، محمدرضا بهرامن با اشاره به جلسه سه ساعته خود و معاونان معدنی وزارت صمت با محمد شریعتمداری، گفت: با توجه به اظهارات مقام رهبری در خصوص لزوم فعالیت بیشتر در بخش معدن و تحقق تولید و اشتغال و همچنین سخنان روز گذشته ریاست محترم جمهوری درباره اهمیت بخش معدن در دولت دوازدهم، مقام عالی وزارت صمت، صبح امروز در جلسه ای با حضور،آقایان دکتر کرباسیان رئیس ایمیدرو،دکتر سرقینی، معاونت معدنی، دکتر رحمانی، قائم مقام تولید، دکتر شجاعی، معاونت پارلمانی، دکتر کره ای، رئیس سازمان زمین شناسی و بنده به عنوان رئیس خانه معدن ایران جلسه ای برگزار کردند و در جریان آخرین اقدامات انجام شده از معدن و صنایع وابسته به آن قرار گرفتند.

او افزود: در این جلسه آقای شریعتمداری به صراحت اعلام کردند که تفکر حاکم بر این وزارتخانه استراتژیک محور خواهد بود و وزارت صمت، در مقام یک ناظرعالی و یک سیاستگذار، فعالیت های بخش صنعت، معدن و تجارت را زیر نظر خواهد داشت.

بهرامن گفت: موضوع جذب سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت در بخش معدن و صنایع معدنی در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بنا شد تا ضمن شناسایی چالش های موجود برای رفع موانع، همکاری های لازم با سایر وزارتخانه های درگیر به ویژه وزارت اقتصاد صورت گرفته و زمینه برای حضور سرمایه گذاران خارجی مرتفع شود.

او افزود: نحوه انجام پروژه ها از طریق فاینانس نیز به شور گذاشته شد و ریاست محترم ایمیدرو در این خصوص گزارشی ارائه کرده و اعلام کردند که بسیاری از طرح های معدنی وصنایع معدنی کشور با فایناس های خارجی به بهره برداری رسیده یا در حال انجام است اما در این خصوص مذاکران برای جذب فایناسرها از کشورهای مختلف ادامه دارد.

همچنین از حضور فاینانسر سومیتومو ژاپن در خانه معدن ایران و اعلام آمادگی آنها برای بازگشایی 10 میلیارد دلار اعتبار اسنادی سخن به میان آمد و مقرر شد تا ایمیدرو به عنوان ضامن دولتی با این فاینانسر در کنار خانه معدن ایران به مذاکره پرداخته و پل ارتباطی تخصیص منابع به معادن و صنایع معدنی کشور شود.

رئیس خانه معدن ایران افزود: وزیر محترم صنعت در این نشست با اشاره به صدور حدود 9 هزار پروانه بهره برداری برای معادن، به این موضوع اشاره کرد که در حال حاضر حدود 5 هزار 500 معدن مشغول فعالیت بود که کمتر از 10 معدن جزو معادن بزرگ محسوب می شوند و مابقی سرمایه گذاری ها و اشتغال موجود در واحدهای معدنی و صنایع وابسه به آن به وجود آمده است. از این رو یکی از رویکردهای وزارت صمت حمایت از معادن کوچک و متوسط و صنایع معدنی وابسته به انان خواهذد بود.

بهرامن گفت: درباره افزایش منابع صندوق حمایت از فعالیت های معدنی هم بحث شد و حاضران در این جلسه نسبت به ده برابر شدن منابع ان توافق حاصل کردند و مقرر شد تا با احیای طرح مثلث تامین مالی صندوق بیمه، صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن، منابع ارزی و ریالی مورد نیاز معادن و صنایع معدنی با طراحی مکانیزم هایی در اختیار آنان قرار گیرد.

او افزود: از آنجا که بخش معدن در افزایش اشتغال پایدار و محرومیت زدایی نقش بالایی دارد، مقرر شد تا مدیران ارشد وزارتخانه نگاه بازتری نسبت به توسعه این بخش داشته باشند و برای تسهیل در روند فضای کسب و کار معادن و صنایع معدنی، شخص وزیر نیز در دولت چانه زنی های لازم را انجام دهد.

بهرامن گفت: آقای شریعتمداری تقویت شورای عالی معادن در مرکز و استان ها را از اهداف وزارت متبوع خود عنوان کردند و گفتند که با مذاکراتی که صورت خواهد گرفت این شورا در عالی ترین سطح به تصمیم سازی ها در خصوص تعیین تکلیف ذخایر معدنی کشور خواهد پرداخت.

او افزود: در ادامه این جلسه، آقای کره ای رئیس محترم سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز از وزیر تقاضا کردند که بودجه سازمان زمین شناسی افزایش یابد تا این سازمان بتواند به وظایف حاکمیتی خود ادامه دهد و قادر باشد برای رسیدن به اهداف خود برنامه ریزی های لازم را به عمل آورد.

رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: آقای سرقینی نیز با اشاره به تغییر نوع صادرات در معادن به این موضوع اشاره کردند که مثلا در بخش سنگ آهن، نوع صادرات از سنگ آهن دانه بندی شده به گندله و کنسانتره با ارزش افزوده بالاتر تغییر یافته که این موضوع به سبب کاهش عوارض صادراتی از 50 به 15 درصد در دولت گذشته بود که امیدواریم همین 15 درصد هم در دولت فعلی به صفر رسیده و حذف شود تا تولید این محصولات در کشور رونق یابد و صادرات مواد معدنی با ارزش افزوده بالا ادامه یابد.

او گفت: در مجموع این جلسه نشان داد که دولت دوازدهم عزمی جدی برای توسعه فعالیت های معدنی از طریق خصوصی سازی، ایجاد کنسرسیوم های بزرگ معدنی و حرکت بر مبنای یک استراتژی مشخص در بخش معدن دارد و معتقد است که معدن صنعت و تجارت را فعال خواهد کرد. 



منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین