دوشنبه 5 آذر 1403 شمسی /11/25/2024 10:16:02 AM

دولت پکن ۴۷مدیر فولادسازی این کشور را به‌‌‌دلیل جعل اطلاعات مربوط به میزان انتشار آلایندگی کربنی زندانی کرد. 
دستگیری ۴۷ مدیر فولادی چینی به دلیل عدم‌رعایت مقررات زیست‌محیطی

این اقدام نشانه تشدید سختگیری از سوی دولت پکن برای فولادسازانی است که قوانین زیست‌‌‌محیطی را زیر پا می‌‌‌گذارند. ظرف سال‌های اخیر، با توجه به تغییرات اقلیمی در دنیا و عیان شدن نقش آلاینده‌‌‌های کربنی در آن و گرمایش زمین و تبعات غیرقابل چشم‌‌‌پوشی این تغییرات، تلاش برای رسیدن به دنیایی بدون کربن به الگویی جهانی تبدیل شده است. البته میزان پایبندی دولت‌‌‌های مختلف به هدف تحقق دنیای بدون کربن تا سال ۲۰۵۰ متفاوت است.
چین به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده آلاینده‌‌‌های کربنی در دنیا، ظرف سال‌های اخیر درصدد برآمده است تا از میزان انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی در این کشور بکاهد. دولت پکن درصدد برآمده است تا این تصمیم را با توقف صنایع این کشور در فصل سرد سال، فشار بر صنایع قدیمی و آلاینده‌‌‌تر برای توقف خطوط تولید، حرکت برای گسترش استفاده از انرژی‌‌‌های تجددپذیر و... اجرایی کند. تصمیم دولت پکن برای بازنگری در میزان تولید فولاد خام این کشور در سال ۲۰۲۱ نیز در همین راستا بود. در عین حال دولت پکن در حال سوق‌دادن فولادسازان به افزایش استفاده از قراضه در فولادسازی به‌‌‌منظور کاهش انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی است. دولت پکن کاهش انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی از سوی صنایع این کشور را با جدیت دنبال می‌کند که شامل دستگیری و جریمه سنگین متخلفان می‌شود. جدیدترین دستگیری‌‌‌ها مربوط به چهار واحد فولادسازی می‌شود که در منطقه تانگشان چین در نزدیکی پکن واقع شده‌‌‌اند. تانگشان یکی از مراکز اصلی فولادسازی در چین است. مدیران این چهار واحد به دلیل جعل اسناد مربوط به انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی به ۶ تا ۱۸ماه زندان محکوم شده‌‌‌اند.

اقدام دولت چین در دستگیری مدیران فولادی این کشور از تلاش این دولت برای پاکسازی منابع اصلی انتشار آلاینده‌‌‌های هوا حکایت دارد. مقامات این کشور ظرف یک‌دهه اخیر به‌‌‌منظور کاهش هوای آلوده در این کشور، اعمال کنترل‌‌‌های زیست‌محیطی بر صنایع و به‌خصوص صنایع آلاینده‌تری مانند فولاد و سیمان را افزایش داده‌‌‌اند. دولت چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، یعنی ظرف سه‌سال آینده، بیش از ۵۳۰میلیون تن از ظرفیت فولادسازی در این کشور را به صنایعی با آلایندگی بسیار کم تبدیل کند. در مارس ۲۰۲۱ نیز دو شرکت «تانگشان سونگتینگ» و «هبی‌شیندا» به دلیل اینکه از دستگاه‌‌‌های نظارتی خواستند اجازه انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی بیش از مقدار مجاز را بدهد، از ۴ میلیون تا ۷میلیون یوآن (۶۲۸هزار دلار تا ۱/ ۱میلیون دلار) جریمه شدند. این جریمه‌‌‌ها بخشی از برخورد دولت پکن با فولادسازانی است که کاهش انتشار آلاینده‌‌‌های کربنی را رعایت نکرده‌‌‌اند. در عین حال در ماه مارس ۲۰۲۱ شرکت‌های فولادساز «تانگشان جینما» و سه کارخانه دیگر فعال در منطقه تانگشان چین به دلیل رعایت نکردن افت تولید به‌‌‌منظور کاهش انتشار آلایندگی‌‌‌های کربنی، مجرم شناخته شدند.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین