شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 5:52:26 PM
عضوهیات امنای خانه معدن ایران واکاوی کرد:

عضو هیات امنای خانه معدن ایران با تشریح 4 محرک رشد بخش معدن، پیش‌بینی کرد: بازار مواد معدنی رونق و بهبود نسبی را به دست می‌آورد و برای چنین رویدادی باید آماده بود.  
4 محرک رشد بخش معدن/ فقرزدایی با توسعه معدنکاری بخش خصوصی

به گزارش معدن نامه، محمود گوهرین با تاکید بر نقش معدن در اشتغالزایی مطرح کرد: اگر سهم بخش معدن در اقتصاد کشوری یک یا تمامی حالات زیر را داشته باشد، این بخش می تواند نقش مهمی را در استراتژی های فقرزدایی بازی کند. به طوری که 5 تا 10 درصد از درآمد سالیانه را تامین کند، 10 تا 25 درصد درآمدهای صادراتی را شامل شود، 3 تا 5 درصد تولید ناخالص  داخلی را در برگیرد و 10 تا 15 درصد نیروی کار صنعتی را در خود داشته باشد.

او افزود: در کنار ایجاد درآمد برای دولت که در قالب برنامه های فقر زدایی قابل استفاده است، بخش معدن قادر است به عنوان محرکی قوی در توسعه بخش خصوصی مورد استفاده قرار گیرد.

گوهرین ادامه داد: عمده معادن بزرگ ایران در دهه 40 و 50 شمسی کشف شده‌اند. دشواری هایی که آن زمان در اکتشافات معدنی وجود داشته، اکنون به کلی دگرگون شده است. امکانات زیربنایی به شدت گسترش یافته، دسترسی ها ساده شده و ابزار و تجهیزات اکتشافی همه چیز را آسان کرده است ولی همچنان چالش یافتن ذخایر جدید وجود دارد واقعیتی که در مقام قیاس حاکی از آن است که نسبت به 40 سال پیش ذخیره قابل توجهی کشف نکرده‌ایم.

او افزود: اکثریت قریب به اتفاق ذخایر گزارش شده سال‌های اخیر، نشانه های معدنی و یا منابع معدنی از پیش شناخته شده‌ای بوده‌اند که مورد کاوش قرار گرفته‌اند و متاسفانه در دهه گذشته هیچ ذخیره معدنی بزرگی در کشور کشف نشده است. مطابق آمارهای جهانی میانگین فاصله زمانی کشف یک ذخیره معدنی تا بهره برداری و تولید از آن 14 سال به طول می‌انجامد که در کشور ما، این بازه زمانی طولانی‌تر است. این نکته حاکی از آن است که طی سالیان آتی با بحران تامین مواد خام معدنی روبه‌رو خواهیم بود.

عضو هیات امنای خانه معدن ایران بیان کرد: با وجود رکود شدید فعالیت های معدنی در سطح جهانی که این روزها حکمفرماست، این روند چندان پایدار نخواهد بود، دست اندرکاران معدنی بازه‌های زمانی کم و بیش 5 ساله رشد و رکود قیمت جهانی مواد معدنی را شاهد بوده‌اند و دیری نمی‌پاید که بازار مواد معدنی رونق و بهبود نسبی بدست آورده و برای چنین رویدادی باید آماده بود.

او ادامه داد: بدیهی است با رشد جمعیت تا سال 1430 که جمعیت جهان حدود 10 میلیارد نفر خواهد رسید، توسعه اقتصادی و نیاز به مواد معدنی و فلزات، افزایش خواهد یافت. هر چند که از نظر پتانسیل اکتشافی، ایران می تواند جزو رتبه های برتر جهانی قرار گیرد ولی این شرط کافی نیست چرا که چنین پتانسیل و قابلیت معدنی در مناطق دیگر دنیا نیز وجود دارد. در شرایط دشوار کنونی، رکود فعالیت‌های معدنی در سراسر جهان از هرگونه تمایل احتمالی سرمایه‌گذاران بین المللی باید استقبال شود چرا که همین فرصت نیز شاید از دست برود.



منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران

نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین