يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 12:25:18 AM
سفیر جمهوری فنلاند کالبدشکافی کرد:

سفیر جمهوری فنلاند در صدمین سالگرد استقلال این کشور  مطرح کرد: فنلاند علاقمند است همکاری های خود را در زمینه معدن و صنایع معدنی با ایران توسعه بخشد. 
ابعاد همکاری های معدنی ایران و فنلاند/ افتتاح شعب برخی بانک های فنلاندی در ایران

به گزارش معدن نامه، هری کمراینِن در گفت و گو با نشریه Mine & Business Today با بیان اینکه ایران از نخستین کشورهایی بود که استقلال کشور ما را به رسمیت شناخت، اظهار کرد: رشد مبادلات دو کشور در سال 2015 با 160 درصد و سال 2016 با 90درصد رشد همراه شد. بعد از توافق تاریخی برجام، جذابیت های رشد حضور   شرکت های فنلاند در ایران بیشتر شده است.

او افزود: از دو سال گذشته بیش از 2هزار شرکت فنلاندی از ایران دیدن کرده اند. برخی از این شرکت ها، نقش رهبری در دنیای بیزنس ایفا می کنند. ما سیستم بروکراتیک نداریم. فنلاندی ها خیلی سریع عمل می کند مثل "هاکی رو یخ" کار می کنند؛ سریع. ورزش Ice Hockey را خوب بازی و مثل آن هم عمل می کنند.

سفیر فنلاند ادامه داد: دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران می سال گذشته همراه با 60 شرکت از Helsinki دیدار کرد یکی از نتایج آن، کار گروهی بین بانک های ایرانی و فنلاندی بود که در اتاق های بازرگانی مشترک ایران و فنلاند و فنلاند و ایران به ثبت رسید. این کارگروه از طریق بانک ها، بانک های مرکزی و بانک های خصوصی دو کشور گردهم می آیند.

او افزود: مقصود این کارگروه بانکی، برداشتن موانع روابط بانکی و انتقال پول است. هر چند اکنون بانک های فنلاندی انتقال مستقیم پول به ایران را ندارند. برخی موانع فنی در بانک های هر دو کشور هست که باید برداشته شود.

کمراینِن بیان کرد: اما خبر خوب این است که این کارگروه با برگزاری ملاقات هایی، پیشرفت هایی داشته اند. ممکن است امسال، شاهد افتتاح شعب برخی بانک های فنلاندی در ایران باشیم.

او افزود: آن سامیت در بخش معدن نیز در همان راستا تعریف شده اند. پس می بینید که ام او یو ها، قول هایی فقط بر روی کاغذ نیست و به اقدامات عملی منجر شده است. شرکت اتوتک که یکی از پیشروها و بزرگ غربی است که طی 4 سال در ایران حدود 100 میلیون یورو برای ساخت کارخانه جدید گندله سازی در گل گهر سیرجان (با ظرفیت 5 میلیون تن) سرمایه گذاری کرده است که بُه طور مستقیم برای 2هزار نفر و به طور غیر مستقیم برای 5هزار نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است. به عقیده من این امر می تواند شروع خوبی برای توسعه همکاری ها باشد.

کمراینِن با بیان اینکه برخی از شرکت های فنلاندی، در پروژه های بندری در چابهار و نیز بندرعباس حضور دارند که متعلق به بخش خصوصی است، گفت: همچنین یکی از بزرگ ترین شرکت های بخش انرژی (نیروگاهی)، Wärtsilä است که برای همکاری های جدید، به بازار ایران بازگشته است. دفتر این شرکت در تهران بازگشایی شده است و نمایندگی دارند. شرکت های فنلاندی نه تنها در بنادر جنوبی که در بنادر شمالی ایران هم فعال هستند.

او ادامه داد: این بندر جایگاه مهمی برای شرکت های فنلاندی دارد. به این دلیل که به بندر Astrakhan روسیه ارتباط دارد و کالاها به وسیله قطار وارد بندر و پس از بارگیری توسط کشتی به روسیه منتقل و از آنجا با قطار به هلسینکی حمل می شود.  این خبر خوبی برای شرکت های ایرانی است که علاقمند به صدور کالا به شمال اروپا هستند به طوری که بدون نیاز به حمل کالا به بندرعباس و دور زدن دریاهای جنوب، مستقیم وارد اروپا شوند.

کمراینِن توضیح داد: سال ها پیش زمانی که سن کمتری داشتم و دانشجو بودم، امکان مسافرت با قطار از هلسینکی تا تهران وجود داشت و تعدادی زیادی از دانشجویان جوان به وسیله قطار از هلسینکی تا تهران می آمدند که تنها 25 دلار هزینه در بر داشت. هر چند که مربوط به خیلی سال پیش بود.

او افزود: هم اکنون نیز پروژه جدیدی برای مسیر تهران-رشت-باکو- مسکو و در نهایت مسکو به هلسینکی وجود دارد. ممکن است که دوباره امکان سفر از تهران تا پایتخت فنلاند به وسیله قطار برقرار شود. این خبری خوبی برای خوانندگان مجله شما و بیزنس باشد.

سفیر فنلاند ادامه داد: این آمادگی نیز وجود دارد که در ایران یا همان تهران ثبت شوند به طوری که با جوینت شدن با شرکت های ایرانی، بیزنس های مشترک انجام دهند. علاوه بر این می توانند به بازار هدف خارج از ایران در خاور میانه تمرکز کنند.

او افزود: ایران نیز در حال کار بر روی جذابیت های آتی برای سرمایه گذاری است به نحوی که شرایط اقتصاد کلان برای جذب سرمایه، روان تر شود. به نظر من کشور شما در حال برداشتن قدم های اول بر اساس بهبود در این زمینه است. یکی از مهمترین قدم ها مذاکره برای عضویت در WTO است. دولت ما در این زمینه حمایت کامل خود را به عنوان شروعی برای مذاکره عضویت ایران در آن سازمان اعلام می کند. معتقدم این امر فضای مثبتی را برای جذابیت های سرمایه گذاری در ایران فراهم می کند.

کمراینِن گفت: پایه اقتصاد فنلاند بر اساس تکنولوژی است و متفاوت از آن چیزی است که امروزه در بیش از 100 کشور مشاهده می شود به ویژه در حوزه تغییرات آب و هوایی، آلودگی زیست محیطی، تکنولوژی های پاک محیطی زیستی و آی سی تی. بسیاری از راه حل هایی که امروزه در فنلاند استفاده می کنیم مورد توجه تعداد زیادی از کشورها است.

او با بیان اینکه ما به کشورهایی که با کمبود منابع آب مواجه هستند، طرح ها و دانشی ارایه می دهیم و این امر پیشتر برای ازبکستان انجام شده است، گفت: ما کشوری با سرمای طولانی مدت و شما کشوری با آب و هوای متنوع هستید. ما منابع انرژی همچون نفت و گاز نداریم. فنلاند همواره واردکننده نفت و گاز است و بهای انرژی در کشور ما خیلی بالاست. ما برای زمستان های طولانی به انرژی برای منازل و صنایع نیاز داریم. 

کمراینِن افزود: من، پدرم، پدر بزرگم و اجدادم طی قرون متمادی همواره به این فکر می کرده ایم که چگونه صرفه جویی انرژی داشته باشیم اما ایران هیچگاه با چنین چیزی مواجه نبوده است. چنین موضوعی در فنلاند جدید نیست و از گذشته، هدر ندادن انرژی مورد توجه بوده است. حوزه Nordic ، سهم بالایی از این شاخص دارند و کشورهایی مثل فنلاند، سوئد، نروژ، دانمارک و ایسلند بسیار نوآور هستند. 11درصد از سهم نوآوری های صنعتی جهان به کشورهای شمال اروپا باز می گردد.



منبع: نشریه Mine & Business Today

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین