شنبه 10 آذر 1403 شمسی /11/30/2024 9:15:57 AM
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت خراسان جنوبی عنوان کرد

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: پس از طی فرایند برگزاری مزایده عمومی محدوده‌های معدنی و معادن راکد استان از ابتدای امسال تاکنون ۳۹ محدوده معدنی و ۱۳ معدن راکد به سرمایه‌گذاران جدید واگذار شده است.
ظرفیت بالای معادن خراسان برای اشتغال

به گزارش بیرونیت، حجت ایمان‌طلب افزود: پیش‌بینی می‌شود در این خصوص با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان زمینه اشتغال حدود ۱۰۰ نفر در استان فراهم شود.

وی گفت: معادن واگذار شده در زمینه مواد معدنی بنتونیت، مرمریت، خاک صنعتی، سنگ لاشه و گچ هستند. معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت‌های این استان در حوزه معدن اظهار داشت: معادن خراسان جنوبی ظرفیت‌های بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال و رونق تولید دارند که باید بهترین راهکارها را برای استفاده از این ظرفیت‌ها به‌کار گیریم و راهکار منطقی و عادلانه آن برگزاری مزایده عمومی است.

وی افزود: واگذاری محدوده‌های اکتشافی و معدنی از طریق ثبت محدوده (درخواست صدور پروانه اکتشاف) در سامانه کاداستر، نقل و انتقال مجوزهای اکتشافی و معدنی در چارچوب قانون معادن و آیین‌نامه اجرایی آن و واگذاری محدوده‌های اکتشافی معدن از طریق مزایده عمومی در سامانه ستاد ایران (سامانه تدارکات الکترونیکی دولت) انجام می‌شود.

ایمان‌طلب گفت: انجام مزایده‌های معدنی و آزادسازی معادن و به دنبال آن ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدید در معادن و صنایع معدنی همچنین تعیین تکلیف محدوده‌های معدنی راکد و غیرفعال از جمله اولویت‌های مهم سازمان صمت استان است.

از مجموع ۶۵ نوع ماده معدنی معرفی شده در ایران، خراسان جنوبی با توجه به ساختار زمین‌شناسی از ذخایر غنی معدنی متنوع با ۵۰ نوع ماده معدنی برخوردار است و با دارا بودن ۶۹۸ معدن و ذخیره قطعی حدود هفت میلیارد تن و اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر در این بخش یکی از پنج استان معدنی کشور محسوب می‌شود.

مطالعاتی طی سال‌های گذشته بر پهنه‌های معدنی استان انجام شده و تاکنون ۷۰۰ پروانه معدنی در خراسان جنوبی صادر شده که ۲۳۰ مورد آن غیرفعال است و می‌توان گفت خراسان جنوبی در حال حاضر به اندازه واقعی از ذخایر معدنی خود برخوردار نیست.

فعال شدن اقتصاد معدن از تاکیدات رییس‌ جمهوری در سفر ۱۹ شهریور ماه به خراسان جنوبی بود که در مصوبه‌های سومین سفر استانی سید ابراهیم رییسی نیز لحاظ شده است.

همچنین خراسان جنوبی امسال به عنوان اولین استان اجرای طرح تحول در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور انتخاب و عملیات اجرایی این طرح اواخر مهر ماه آغاز شد تا با تولید و تکمیل اطلاعات پایه زمین‌شناسی و اکتشافی معدن، نویدبخش افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنایع معدنی باشد.

منبع:ایرنا



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین