شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 3:00:33 PM
نایب رئیس انجمن سنگ مطرح کرد:

نایب رئیس انجمن سنگ با اشاره به بازاریابی سنگ ایرانی عنوان کرد: قطر برای جام جهانی 2022 نیاز به وجود ۲۰ میلیارد دلار سنگ دارد که با یک برند ایرانی – ایتالیایی به دنبال به دست آوردن آن بازار هستیم.
ایران به دنبال جذب بازار ۲۰ میلیارد دلاری جام‌جهانی قطر/ قراردادهای ویژه برای سرمایه‌گذاری در معادن سنگ

در نشست خبری نهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ‌های تزئینی معدن، ماشین‌آلات و صنایع مربوطه که در محل انجمن سنگ ایران با حضور رئیس، نایب‌رئیس و دبیر این انجمن برگزار شد، مالک رحمتی - نایب رئیس انجمن سنگ- با اشاره به مزیت‌های معدنی ایران معدن را یکی از نقاط قوت اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: در حالی معدن به عنوان یکی از پایه‌های اقتصاد ایران و مزیت‌های آن محسوب می‌شود که همه مسئولین نیز به جایگاه آن اذعان دارند و حتی ایران با توجه به ذخایر بالا و توقع مناسب مواد معدنی جزو یکی از ۱۰ کشور برتر معدنی جهان می داند. ولی این در حالی است که در حقیقت باید بگویم که به حوزه معدن ظلم می‌شود و این بخش بزرگ اقتصاد ایران زیر پایه بی‌توجهی و در حاشیه دیگر وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در هر حوزه‌ای نیاز است زنجیره ارزش آن تکمیل شود، عنوان کرد: امروز نفت به عنوان پایه اصلی اقتصاد ایران عمل می‌کند در حالی که همه مسئولین معتقدند باید نفت را درون چاه‌ها نگه داشت یا چرخه ارزش آن تکمیل کرد چرا که ارزش تکمیل زنجیره نفت چیزی نزدیک به ۱۲۰۰ دلار در هر بشکه است و ما امروز نفت خام را به قیمت ۵۵ دلار به فروش می‌رسانیم این یعنی اگر بتوانیم این زنجیره را تکمیل کنیم و فقط ۹ درصد ارزش افزوده را به شمار آوریم از کل حجم صادرات نفت خام کشور فراتر می‌رود.

وی ادامه داد: این اتفاق می‌تواند در حوزه معدن نیز بیفتد که البته برای اینکه به آن دسترسی پیدا بکنیم باید فاکتورهایی را در توسعه این صنعت ببینیم که از جمله آن ورود محصولات دانش‌بنیان به کارخانه‌ها است که بتواند در حوزه‌های مختلف مانند اکتشاف، استخراج و فرآوری این چرخه را بهبود ببخشد.

رحمتی با اشاره به سیر تکامل تکنولوژی در حوزه سنگ عنوان کرد: زمانی برش‌های سنگ به گونه‌ای بود که آنها را در قطعه‌های چهار سانتی‌متری برش می‌زد و بعدتر به ابعاد دو سانتیمتر رسید و حالا به تکنولوژی‌ای دست یافته‌ایم که می‌تواند با دقت چند میلیمتری ورقه‌های عظیم سنگ را برش بزند و این تکنولوژی‌ای بود که در بازدید نمایشگاه‌های گذشته وزیر صنعت؛ معدن و تجارت را مدت‌ها پایه غرفه مربوطه نگه داشت تا جزئیات این تکنولوژی را جویا شود که این نشان می‌دهد می‌تواند با سرمایه‌گذاری بر روی تکنولوژی و توان دانش بنیاد بهره‌وری حوزه سنگ را افزایش داد.

وی در تشریح اهداف برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ گفت: از جمله اهدافی که در برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ معدن، ماشین‌آلات و تجهیزات مربوطه دنبال می‌کند، همین ورود دانش و محصولات دانش‌بنیان از نمایشگاه‌ها و واحدهای دانش‌بنیان به درون کارخانه‌ها است؛ به گونه‌ای که پیش‌بینی شده این نمایشگاه با حضور گسترده شرکت‌های پیشرو در تکنولوژی روز صنایع سنگ ارتباط موثری را میان کارخانه‌های داخلی و سرمایه‌گذارانی که می‌توانند با وضعیت‌های مناسب در همه شاخه‌های حوزه معدن سرمایه‌گذاری کنند، برقرار شود.

رحمتی همچنین در تشریح بخش دیگری از اهداف این نمایشگاه توجه به گوشه‌های استان‌های کمتر توسعه یافته کشور را هدف دیگر نمایشگاه توصیف و عنوان کرد: باید گفت که خداوند هیچ استانی را فقیر و به دور از عدالت نگذاشته است، چراکه امروز می‌بینیم در مناطقی که از آنها نمی‌خواهند به عنوان محروم یاد کنند و عبارت کمتر توسعه‌یافته را به کار می‌برند مانند سیستان و خراسان، منابع غنی از ثروت‌های معدنی را قرار داده است که معرفی آنها به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی وظیفه تشکل‌های بخش خصوصی است که می‌تواند فعال‌سازی معادن در آن مناطق رشد اقتصادی را نیز به همراه اشتغال در آنجا ایجاد کند و این نمایشگاه قصد دارد با اختصاص فضاهای نمایشگاهی در این حوزه فعالیت کند.

رونمایی از قراردادهای ویژه سرمایه‌گذاری در معادن سنگ 

نایب‌رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره بر اینکه دارای ۷۲ نوع سنگ مختلف اعم از چینی، کراور پن، اونیکس و ... تنوع بالایی در حوزه سنگ دارد و می‌تواند توان بالایی برای جذب سرمایه به وجود بیاورد اما یکی از بسترهایی که برای حضور بی‌دردسر سرمایه‌گذاران در حوزه‌های مختلف اقتصادی مورد نیاز است؛ وجود بسترهای قراردادی مناسب در این زمینه‌هاست.

وی افزود: در این رابطه مشاهده کردید که در حوزه نفت و گاز وزارت نفت از قراردادهایی به عنوان IPC رونمایی کرد  که به هر حال قدم مثبتی رو به جلو بود و حالا انجمن سنگ نیز با کمک جمعی از حقوقدانان در حال تدوین قراردادهای ویژه سرمایه‌گذاری برای صنایع و معادن سنگ است که عنوان MPC را به خود گرفته که رونمایی خواهد  شد.

دفاع انجمن سنگ از تشکیل وزارتخانه مستقل معدن 

بعد از اظهارات نایب‌رئیس انجمن سنگ درباره نیاز به تشکیل وزارتخانه مستقل معدنی احمد شریفی – دبیر انجمن سنگ ایران- با تایید این صحبت‌ها عنوان کرد: زمانی که ما از یک وزارتخانه مستقل با عنوان وزارتخانه معادن و فلزات بهره می‌بردیم که وزیر وقت آن آقای محلوجی بود، شاهد حرکت‌های خوب و اتفاقات امیدبخشی در این زمینه بودیم اما امروز حوزه معدن در وزارتخانه‌ای که مسئولیت‌های مختلفی در حوزه‌های تنظیم بازار، خودرو، صنایع غذایی و ... دارد به حاشیه رفته و کاملا نیاز به یک وزارتخانه یا نهاد مستقل معدنی احساس می‌شود.

وی در ادامه آمارهایی از معادن و ارزش سرمایه‌گذاری‌های حوزه سنگ عنوان کرد: در حال حاضر ۱۹۰۰ واحد معدنی با بیش از ۲۷ میلیون تن ظرفیت علمی در حوزه سنگ فعال است و همچنین ۶۵۰۰ کارخانه فرآوری نیز با ظرفیت نصب شده ۱۶ میلیون مترمربع آماده کار در این حوزه است که با در نظر گرفتن سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و ظرفیت‌های موجود ارزش بین‌المللی حوزه سنگ و محصولات آن در ایران امروز نزدیک به هفت میلیارد دلار است که این یعنی ما می‌توانیم چنین عددی را فقط با تقویت آنچه امروز به عنوان ظرفیت نصب شده موجود است، داشته باشیم.

وی با اشاره به موضوعاتی که می‌تواند توسعه را در حوزه سنگ به نحو مناسبی رقم بزند، گفت: از جمله فاکتورهایی که توان توسعه‌ای را در حوزه سنگ بالا می‌برد، به روزرسانی تجهیزات و استفاده از دانش روز است و البته بهینه‌سازی در حوزه فرآوری محصولات معدنی و در نهایت باید گفت که تمامی اینها اگر به حوزه صادرات ختم نشود، فایده چندانی نمی‌تواند داشته باشد.

از جمله دیگر مواردی که دبیر انجمن سنگ به آنها اشاره کرد موضوع استفاده از پسماندهای معدنی و افزایش بهره‌وری خطوط فرآوری جهت کاهش ضایعات است و در این باره گفت: یکی از طرح‌هایی که ما در حوزه ایجاد اشتغال و ثروت آفرینی در حوزه سنگ مطرح کردیم، موضوع استفاده از ضایعات معادن سنگ برای تزیینات سطح شهر و مبلمان شهری است که در این حوزه توان اشتغالزایی بالایی نیز به وجود می‌آید حتی ما شاهد بودیم در بخش‌هایی از میادین شهر تهران با استفاده از این ضایعات طرح‌های مناسبی هم زده شد و ارزش افزوده بالاتری به وجود آمد.

تشکیل صندوق مستقل مالی سنگ

یک صندوق مالی مستقل در حوزه سنگ تشکیل می‌شود. شریفی در ادامه با بیان اینکه از دیگر برنامه‌های انجمن سنگ ایجاد یک صندوق مالی – حمایتی عنوان کرد، انجمن سنگ با همکاری صندوق کارآفرینی امید و صندوق بیمه معادن در حال بررسی تشکیل یک صندوق مستقل مالی است تا بتواند بخشی از اعتبارات و نیاز خود در این زمینه را از این طریق برطرف کند و ضمانت‌های لازم را برای سرمایه‌گذاری‌ها ارائه دهد.



منبع: ایسنا

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین