قطعا جهش تولید با بستر مناسب امکان پذیر خواهد بود.در خوشبینانه ترین حالت ممکن نیمی از صنایع کشور یا تعطیل هستند و یا با حداقل تولید فعالیت دارند. با این وجود چندی است بخاطر رفاه عمومی صنایع را ملزم به خاموشی کرده اند تا جبران کسری تولید در زمینه برق را داشته باشند. از آثار تورمی این تعطیلی ها اگر بگذریم اما از آثار کمبود نیروی برق نمی توان گذشت. جایی که نیاز به برنامه ریزی های بلند مدت داشته است. چون پیش بینی رشد مصرف امری متداول در توسعه صنعت برق بوده است اما تحریم ها و کسری بودجه امکان سرمایه گذاری جهت احداث نیروگاه ها را با مشکل مواجه گردانیده است.
در بهترین حالت احداث یک نیروگاه به همراه پست انتقال نیرو و خطوط انتقال نیرو اگر از همین امروز استارت زده شود، پنج سالی به طول خواهد انجامید. این در حالی است که کسری تولید ۱۲ هزار مگاوات اعلام شد، یعنی بیست درصد ظرفیت تولید کنونی. بنابراین برای جهش تولید در پنج سال آینده نیاز علاوه بر کسری تولید کنونی، بار مصرفی صنایع تعطیل و نیمه تعطیل و صنایع جهش یافته را تامین نماید.
بهره گیری از ۱۲ هزار مگاوات بدون مصرف گاز جدید و تشکیل ترکیبی نیروگاههای فعلی و افزودن توربین های بخار با سرمایه گذاری مردمی و بخش خصوصی این معضل رفع شود.
ازسوی دیگر صنعت برق تقویت شده و محیط زیست آلوده نشود که در این زمینه دولت هم منفعت خواهد داشت. ضمن آنکه قطعی برق از میان میرفت و سرمایه گذارانی هم سود سرمایهگذاری را دریافت میکردند.
در شرایط کنونی انجام این سرمایه گذاری در صنعت برق بسیار دور از انتظار و غیر واقع بینانه می باشد. لذا مسیر کشور با این روال نه تنها به سمت جهش تولید پیش نمی رود بلکه به سمت تعطیلی بیشتر صنایع و خاموشی تولید پیش می رود.
و اما دریغ از برنامه برای آینده.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست