شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 9:22:32 PM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:2962
  • زمان انتشار:چهارشنبه 10 خرداد 1396-13:53
  • کاربر:
واکنش عضو کمیته اقتصاد کلان خانه معدن به طرح احیای 500 معدن غیرفعال

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه گفت: طرح خانه معدن ایران برای احیا و فعالسازی 500 معدن غیرفعال و متروکه، بسیار عالیست و بدون شعار می تواند زمینه اشتغال هزار نفر را به طور مستقیم فراهم کند.
اشتغالزایی در معادن کوچک امکان پذیر و بدون شعار است/ معدن و صنایع وابسته پیشران رشد اقتصادی ایران در سال های آینده

به گزارش معدن نامه، لطفعلی بخشی گفت: ارائه چنین طرحی کاملا واقع بینانه بوده و به نظر من می تواند بدون از هر شعاری منجر به اشتغالزایی پایدار در مناطق مختلف کشور شود.

عضو کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران افزود: بررسی های اقتصادی نشان می دهد که ایران برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی در بخش کشاورزی و خدمات تقریبا هیچ شانسی ندارد اما در سه بخش نفت، گاز و معدن و صنایع وابسته قادر است با بکارگیری توانمندیهای بخش خصوصی داخلی و خارجی و جذب سرمایه های آنان هم به رشد اقتصادی پایدار و هم اشتغال بلند مدت دست یابد.

به گزارش روابط عمومی خانه معدن ایران، بر اساس طرحی که به تصویب برخی از اعضای خانه معدن ایران رسیده است، دست کم 500 معدن متروکه و غیر فعال در نقاط مختلف کشور احیا شده و زمینه اشتغال مستقیم 25 هزار نفر فراهم خواهد شد.

بر اساس این گزارش، از آنجا که اشتغال به یکی از مهم ترین چالش های دولت تبدیل شده، برخی از اعضای خانه معدن ایران که متشکل از چند شرکت معظم بخش خصوصی هستند؟، طرحی را آماده کرده اند که بر اساس آن 500 معدن غیرفعال یا متروکه در نقاط مختلف کشور انتخاب شده و با فعالسازی هر کدام از این معادن با سرمایه گذاری بخش خصوصی زمینه اشتغال 50 نفر و در مجموع 25 هزار نفر ایجاد خواهد شد.

به گفته فعالان بخش معدن،  ایجاد هر شغل مستقیم در بخش معدن، 17 شغل غیر مستقیم را به وجود می آورد بنابراین می توان گفت که با اجرایی شدن این طرح برای حدود 425 هزار نفر به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.

آنگونه که رئیس خانه معدن ایران گفته، معادن مورد هدف مجموعه ای از مواد معدنی فلزی، غیر فلزی، سنگ های ساختمانی و عناصر نادر خاکی را تشکیل می دهند که به صورت کاملا علمی و مطابق با آخرین استانداردهای زیست محیطی مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت. 

از نظر محمدرضا بهرامن با اجرایی شدن این طرح هم بخش خصوصی می تواند با بهره جویی از نیروهای جوان، برای معادن بزرگتر اقدام به تربیت نیروهای مجرب کند و هم اینکه با توجه به مدرنیزاسیون آنان شاهد آن خواهیم بود که معادن کوچک و متوسط کشور به پایلوتی برای جلب سرمایه گذاری های بیشتر به منظور انجام عملیات پیشرفته اکتشاف و توسعه این معادن تبدیل خواهد شد.

رئیس خانه معدن ایران معتقد است: با توجه به اینکه اشتغال در بخش معدن پایدار و بلند مدت بوده، اجرای این طرح می تواند به بروز خلاقیت در بین جوانان تازه فارغ التحصیل شده و یا در حین تحصیل بیانجامد و مسبب جذب سرمایه گذاری های کوچک مقیاس برای  بخش خصوصی شود.

به گفته او روش بهره برداری از این معادن نیز به گونه ای تعریف شده که محصول نهایی وارد بازارهای صادراتی شود و شاغلان در این معادن نگرانی از بابت فروش محصولات تولید خود در داخل و خارج از کشور نداشته باشند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین