جمعه 9 آذر 1403 شمسی /11/29/2024 9:00:59 AM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:29326
  • زمان انتشار:دوشنبه 10 خرداد 1400-13:5
  • کاربر:
رئیس خانه معدن خراسان جنوبی در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد:

علیرضا باقری معتقد است طرح انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان به ۷ استان باعث رفع موانع توسعه در استان‌های واقع در فلات مرکزی و شرق کشور می‌شود. 
شرق چشم‌انتظار آب خلیج فارس

او می‌گوید اجرای این طرح در مسائل اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و برگشت مهاجران از چابهار تا مشهد تاثیرگذار خواهد بود.
 او افزود: در دهه های اخیر به دلیل کم بارانی و مشکلات ناشی از آن مهاجرت بزرگی از مناطق شرقی کشور رخ داده است. از آنجائیکه دسترسی به آب برای توسعه صنعتی خصوصاً صنایع معدنی بسیار با اهمیت است، در صورت تامین آب مهمترین مانع کامل شدن زنجیره ارزش مواد معدنی در شرق کشور رفع می شود.
رئیس خانه معدن خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل کمبود آب، آن دسته از صنایع معدنی که در فرآیند خود به آب نیاز دارند، به صورت پیشفرض از دایره انتخابهای سرمایه گذاری و توسعه در استان های شرقی کشور حذف می شوند و به همین دلیل این مناطق عمدتاً تامین کننده مواد خام صنایع معدنی بوده و مواد مذکور برای فرآوری نهایی به استان های دیگر منقل می شوند.
او با اشاره به اینکه انتقال آب به مناطق شرقی کشور استراتژی بسیار صحیح و با اهمیتی است، بیان کرد: این اقدام می تواند با معکوس کردن روند مهاجرت از طریق ایجاد اشتغال بر اثر توسعه صنایع معدنی کشور اثرات اجتماعی و امنیتی بسیار مثبتی در این مناطق داشته باشد در نتیجه طرح انتقال آب از چابهار تا سرخس بایستی از طرح های ملی فوق العاده با اهمیت تلقی شود.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد نسوز کشور درباره کاهش مصرف نسوز در صنعت فولاد به دو دلیل توامان افزایش کیفیت این محصولات و بهبود فناوری تولید فولاد اظهار داشت: روند جهانی صنعت نسوز همواره با کاهش مصرف به دو دلیل پیش گفته روبه رو است. این الگو در کشور ما نیز دنبال شده و یکی از عوامل مهم در بهره وری صنعت فولاد کشور است. لیکن کاهش کمی تقاضای نسوز به هیچ عنوان نباید تهدیدی برای این صنعت تلقی شود بلکه با بازنگری در قراردادها و قیمت این محصولات به منظور تقسیم منافع حاصل از افزایش بهره وری بین شرکتهای فولادی و شرکتهای نسوز، قابل تبدیل به یک فرصت برای توسعه کیفی این صنعت است.

او خاطرنشان کرد: در سال های اخیر صنایع نسوز کشور به رغم کاهش مصرف ویژه نسوز در تولید فولاد، از طرفی پاسخگوی افزایش تقاضای کل به علت افزایش تولید فولاد بوده اند و از طرف دیگر تولید محصولات نسوز با کیفیت و عملکرد بالاتر را از طریق اولویت بخشی به سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه دنبال می‌کنند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین