جمعه 9 آذر 1403 شمسی /11/29/2024 8:15:12 AM
سعید صمدی در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد:

دبیر انجمن زغالسنگ ایران معتقد است که تا سال ۲۰۵۰ رقیبی برای مصرف زغالسنگ در دنیا وجود ندارد و طبق پیش‌بینی‌های سازمان تجارت جهانی تا ۳۰ سال دیگر مصرف زغالسنگ افزایش خواهد داشت چرا که انرژی ارزانی است و به همین دلیل سایر منابع انرژی نمی توانند با زغال سنگ رقابت کنند.
یارانه‌های سنگین مانع استفاده از زغالسنگ در ایران است

سعید صمدی گفت:  ایران از ۴۰ سال پیش مبنا را برای تامین انرژی مشتقات نفتی قرار داده و با توجه به میزان بالای یارانه‌های انرژی در حوزه مشتقات نفتی و گاز مردم و صنایع ما به دنبال مصرف زغالسنگ نیستند.  تنها در کشور یک کوره بلند در ذوب آهن اصفهان قرار دارد و اخیراً هم میدکو اقدام به احداث کوره بلند برای تولید صنایع فولادی خود کرده است.

او افزود: در کشورهایی که دارای رشد اقتصادی بالا هستند مانند چین  مصرف زغال سنگ از نگاه ویژه برخوردار است بنابراین برای زغال سنگ انرژی قابل رقابتی وجود ندارد.
او با اشاره به مصرف زغال سنگ در چین بیان کرد: در چین حدود 3 میلیارد تن زغال سنگ در سال مصرف می شود به عبارتی موتور انرژی اقتصاد چین زغال سنگ است و طی چند سال اخیر روند مصرف زغال سنگ افزایشی بوده است به نظر نمی رسد که خبری که در این باره منتشر شده است جدی باشد.

 دبیر انجمن زغال سنگ با بیان اینکه بیش از 90 درصد تولید فولاد جهان از طریق زغال سنگ انجام می شود،تصریح کرد: دو گروه زغال در دنیا تولید می شود، زغال حرارتی برای تولید انرژی و زغال متالورژی که برای تولید فولاد به کار برده می شود بنابراین به این زودی نمی توانند رقیبی برای زغال پیدا کنند.

 به گفته صمدی تا سال ۲۰۳۰ تمامی طرح ها ی فولادی بر مبنای کوره بلند و سیستم زغال است فعلاً تولید و مصرف زغال سنگ در دنیا اقتصادی است.

 دبیر انجمن زغال در بخش دیگری از گفته های خویش با تاکید بر اینکه موتور اقتصادی دنیا در قرن ۱۸ و ۱۹ زغال بوده است، اظهار داشت: زمانی که انقلاب صنعتی اتفاق افتاد اتحادیه اروپا در ابتدا اتحادیه زغال‌سنگ و پس از آن اتحادیه فولاد و زغال سنگ بود و در نهایت به اتحادیه اروپا تغییریافت. به دلیل قیمت پایین و فراوانی زغال سنگ آن را جزو یکی از با ارزش ترین منابع انرژی قرار داده است و با توجه به اینکه ۹۰ درصد کشورهای دنیا نفت ندارند زغال سنگ عموماً در همه کشورها وجود دارد . کشورهای اروپایی در اواخر دهه ۹۰ به دلیل قیمت بالای دستمزد نیروی انسانی تعدادی از معادن زغالسنگ را  معادن را تعطیل و به واردات زغال‌سنگ روی آوردند.

 صمدی با اشاره به رویکرد ترامپ بیان کرد یکی از بحث‌هایی که ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود به آن اشاره کرده بوداین بود که معادن زغال سنگ احیا  شود او معتقد بود با محدود کردن تولید زغال  صنایع آمریکایی را از انرژی ارزان محروم می کنیم در حالیکه چین و سایرکشور ها از این انرژی استفاده می کنند، بنابراین در دوران ترامپ معادن زغال سنگ آمریکا توسعه پیدا کردند و آمریکا اکنون دومین تولیدکننده و مصرف کننده زغال سنگ با نزدیک به یک میلیارد تن مصرف در دنیا است.

 او در ادامه درباره مصرف زغال سنگ در ایران گفت: کل تولید زغال سنگ در ایران یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن و مصرف آن دو ونیم میلیون تن است ایران از چهل سال پیش مبنا را برای تامین انرژی مشتقات نفتی قرار داده است و با توجه به میزان بالای یارانه های انرژی در حوزه مشتقات نفتی و گاز مردم و صنایع ما به دنبال مصرف زغالسنگ نیستند تنها در کشور یک کوره بلند در ذوب آهن اصفهان قرار دارد و اخیراً هم مید کو اقدام به احداث کوره بلند برای تولید صنایع فولادی خود کرده است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین