جمعه 9 آذر 1403 شمسی /11/29/2024 3:14:13 AM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28936
  • زمان انتشار:سه شنبه 31 فروردين 1400-10:10
  • کاربر:
عضو هیات مدیره انجمن فولاد پیش‌بینی کرد:

عضو هیات مدیره انجمن فولاد با بیان توفیقات حاصل شده در حوزه فولاد در سال گذشته عنوان کرد: در سال گذشته نسبت به سال ۹۸ شاهد افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت تولید بودیم و به نظر می‌رسد روند افزایش قیمت محصولات فولادی ادامه داشته باشد. 
قیمت فولاد افزایشی خواهد بود

رضا شهرستانی‌ در گفت‌وگو با "بیرونیت" در خصوص وضعیت قیمت فولاد در ماه‌های آتی گفت: در حوزه فولاد قیمت‌های بین‌المللی تصاعدی افزایش می‌یابد و علت آن این است که در چین شاهد تولید فولادهای خاص با قیمت‌های بیش از هزار دلار بر تن هستیم. همین امر موجب ایجاد خلا در بازار فولاد عادی در چین شده است و با افزایش قیمت این محصول اکنون چین وارد کننده این نوع فولاد شده است. نکته بعد در خصوص افزایش قیمت فولاد بحث واکسیناسیون است.
وی با اشاره به شرایط ایجاد شده ناشی از کرونا افزود: هنگامی که حدود ۷۰ درصد جمعیت واکسینه شوند شرایط می‌تواند به حالت عادی برگردد و این امر موجب بالارفتن تقاضای فولاد در دیگر کشورها خواهد شد. با توجه به مبحث عرضه و تقاضا و شرایطی که بعد از گذر از دوران کرونا به وجود خواهد آمد زمانی که شرایط به حالت عادی بازگردد به دلیل عقب بودن میزان عرضه از تقاضا قیمت‌ها افزایش خواهد یافت. 
عضو هیات مدیره انجمن فولاد با اشاره به رشد ۱۰ درصدی فولاد در سال گذشته نسبته به سال ۹۸ اذعان داشت: در سال گذشته با وجود سومدیریت‌ها و اشتباهاتی که صورت گرفت شاهد شرایط آنگونه که باید ایده‌آل نبود. اگر حمایت‌ دولت از صنعت فولاد در دستور کار قرار گیرد و سهولت انجام کار در بحث گمرکات چه در در‌بحث واردات ماشین آلات معدنی و چه در خصوص صادرات اصلاحاتی صورت بگیرد می‌توانیم به تولید ۳۵ میلیون تن در سال نیز دست یابیم. ما نباید همانند سال‌های قبل در بخش صادرات عمل کنیم و دولت باید در بخش اکتشاف و استخراج معادن و ساخت زیرساخت‌های حمل و نقل به خصوص خطوط ریلی دست به کار شود. اگر دولت نیز توانایی سرمایه‌گذاری در این موارد را ندارد با کمک فولادسازان بخشی از درآمد حاصل از صادرات فولادی‌ها به بخش‌های ذکر شده اختصاص یابد.
شهرستانی در پایان در خصوص سند همکاری ایران و چین گفت: چینی‌ها خیلی ریسک‌پذیر نیستند لذا به احتمال زیاد ممکن است همکاری در زمینه‌های ذکر شده در سند همکاری ایران_ چین عملی نشود و نیز امکان دارد دولت با دادن فرصت‌هایی به کشور چین در صدد همکاری باشد که این کار فاجعه است. به نظر می‌رسد که این سند ۳ الی ۵ سال دیگر اجرایی شود و ما باید در سال‌های پیشرو به فکر برنامه توسعه کشور در سال ۱۴۰۴ باشیم. اگر چینی‌ها پای کار بیایند انتظار می‌رود که بخواهند تمام ماشین آلات از آن کشور وارد شود و لذا فرصتی به ایران تعلق نخواهند داد و دولت باید در این زمینه به فکر باشد و بهتر بود اگر چنین سندی به اجرا خام شود بهتر بود که با اروپایی‌ها انجام شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین