جمعه 9 آذر 1403 شمسی /11/29/2024 3:05:29 AM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28935
  • زمان انتشار:سه شنبه 31 فروردين 1400-10:7
  • کاربر:
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در گفت‌وگو با «بیرونیت» خبر داد:

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با بررسی وضعیت فولاد در سال جاری عنوان کرد: با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی در امسال، بودجه ارائه شده توسط دولت و افزایش حقوق صورت گرفته انتظار می‌رود شاهد رشد قیمت فولاد با شیب ملایم باشیم. 
افزایش قیمت فولاد با شیب ملایم

حمیدرضا رستگار در گفت‌وگو با "بیرونیت" ضمن تحلیل وضعیت بازار فولاد و آهن در سال گذشته و تاثیر آن در سال جاری گفت: در سال گذشته با توجه به مشکلاتی که در بازارهای تولیدی به علت وجود تحریم‌های بین المللی و گرانی ارز خارجی به وجود آمد بازار فولاد متاثر از این قضایا شد. در بخش تولید با توجه به چشم انداز تعریف شده برای سال ۱۴۰۴ در سال گذشته با تمام مشکلاتی که وجود داشت بازار فولاد رشد ۱۵ درصدی داشت اما مصارف داخلی به دلیل گرانی‌ها و نوسانات قیمت خیلی تغییر و رشد زیادی نداشته است.
وی ضمن اشاره به نیاز حوزه فولاد به بازارهای جهانی افزود: ما برای رسیدن به میزان تولید پیش بینی شده در افق ۱۴۰۴ نیازمند بازارهای خارجی هستیم و علاوه بر بازار داخلی باید به فکر تقویت بازار خارجی باشیم. بازار داخل ما باید روند متفاوتی از بازارهای خارج از کشور داشته باشد و باید با توجه به منابع داخلی و شرایط موجود در اقتصاد کشور، قیمت فولاد در بازار داخل متفاوت از قیمت‌های جهانی باشد و قیمت‌های خارجی بر اساس معیارهای جهانی برنامه‌ریزی شود. 
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران با اشاره به مواردی که حق مصرف کننده داخلی در آن تاریخ گرفته می‌شود اذعان داشت: برخی معتقد هستند که باید قیمت‌های داخلی از بازار خارجی تبعیت کند و اینگونه نباید باشد که تنها زمانی که قیمت‌های جهانی افزایش می‌یابد بازار داخلی متاثر شود و زمانی که قیمت‌های جهانی کاهش یافت قیمت‌های داخلی تغییر نکند و این اجحاف در حق مصرف کننده است. گاهی اوقات شاهد آن هستیم که قیمت فولاد در بازار جهانی کمتر از بازار داخلی است و باید با در نظر گرفتن منافع ملی از قیمت‌گذاری‌های خودسرانه اجتناب شود. همان گونه تولید کننده بخش تولید باید صاحب نظر باشد بازار توزیع نیز نیاز به نظارت دارد.
وی با بیان اینکه دولت و تولیدکننده نباید حق دخالت در بازار توزیع را داشته باشند افزود: برای بهر‌ه‌گیری از منافع سالم و یکسان هر بخش باید در قسمت خود برنامه‌ریزی داشته باشد و نباید تولیدکننده، صادرکننده و توزیع کننده هر کدام ساز خود را بنوازند. اگر بازار از روند هوشمندسازی و مسیرهای قانونی تبعیت کند قطعا از نوسانات کاذب قیمت و سو استفاده بعضی از افراد که در حوزه فولاد نیستند جلوگیری می‌شود و بازار به نظم مورد نظر خواهد رسید.

رستگار با اشاره به ظرفیت‌های داخلی در حوزه سنگ آهن تشریح کرد: منابع متعددی از معادن در قسمت‌های مختلف کشور وجود دارد اما این سوال مطرح است که اگر معادن بیشتری کشف شود باید کارخانه‌های بیشتری تاسیس کنیم یا خیر و این موضوع دال بر احداث کارخانه‌های جدید نیست. ما باید از کمیت به سوی کیفیت حرکت کنیم. به جای اینکه با صادرات سنگ آهن به دنبال ارزآوری باشیم و باید با اشتغال‌زایی و استفاده از منابع داخلی به دنبال افزایش کیفیت آلیاژهای خود باشیم و این توانایی در کشور وجود دارد. اگر کیفیت ما ارتقا یابد این مساله در بازارهای جهانی تاثیر خواهد داشت و در بحث ارزآوری توفیقات خوبی حاصل خواهد شد و باید به جای اینکه به دنبال اکتشاف معادن جدید باشی از منابعی که در دست داریم با برنامه‌ریزی مناسب استفاده کنیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران در خصوص نحوه همکاری با شرکای خارجی بیان کرد: باید بازارهای خارجی سابق خود را تقویت کنیم و هر کشوری نظیر چین یا آمریکا به دنبال منافع خویش هستند و اگر به ایران بیایند به دنبال ایجاد بازار جدیدی برای خود هستند. البته ما نیز با هدف خاصی وارد مذاکرات با چین شدیم و نباید در حوزه‌های صنعتی و کالای استراتژیکی نظیر فولاد طوری عمل کنیم که این صنعت به دست فراموشی سپرده شود و نباید با این مسائل ساده برخورد شود. ما نشان داده‌ایم که به راحتی بازارهای خود را از دست می‌دهیم و در این زمینه محکم نیستیم و باید با در نظر گرفتن سیاست‌های بلند مدت خود از فرصت آمدن چین در ایران با برنامه‌ریزی صحیح استفاده کنیم.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین