شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 8:49:30 PM

معاونت معدنی وزارت صنعت با بیان اینکه امسال به یقین هدف گذاری برای بخش معدن 8 درصد است، پیش بینی کرد: در بخش معدن قطعا به 4 تا 5 درصد رشد مثبت خواهیم رسید.
پیش‌بینی سرقینی از رشد 5 درصدی بخش معدن/ لزوم یکپارچه سازی معادن کوچک مقیاس

به گزارش معدن‌نامه، جعفر سرقینی با بیان مطلب فوق اظهار کرد: امسال به یقین هدف گذاری برای بخش معدن 8 درصد است؛ چراکه نمی توانیم از متوسط کشور پایین تر هدف گذاری کنیم. ان شالله از این هم بیشتر شود. گزارش پارسال نادرست بود که تا حدودی اصلاح شد و این رشد 6 درصد منفی به منهای 2/0 درصد تبدیل شد و اگر سه ماهه چهارم هم اضافه شود قطعا به 4 تا 5 درصد رشد مثبت خواهیم رسید و امسال نمی گذاریم اشتباه سال گذشته تکرار شود.

او تعریف پهنه های اکتشافی در سال 93 شروع و درسال 94 عملیاتی شد؛ اما اکتشافات در پهنه ها سال 95 به اوج خود رسید؛ به گونه ای که تاکنون 200 محدوده پتانسیل دار شناسایی شده است که این موضوع کارساده ای نیست. این به معنی هموار کردن راه اکتشافات برای بخش خصوصی بود؛ چراکه بخش خصوصی نمی تواند در هر منطقه ای اقدام به اکتشاف کند اما اگر در این 200 منطقه پر پتانسیل اقدام به اکتشاف کند؛ شانس رسیدن به ماده معدنی برایش بیشتر و راحت تر خواهد بود.

معاونت معدنی وزارت صنعت افزود: دستاوردهای مهم دولت در سال گذشته در حوزه معدن و صنایع معدنی شامل ایجاد ظرفیت جدید، بحث اکتشاف و رشد استخراج مواد معدنی، کیفی شدن مواد معدنی، صادرات مواد معدنی با ارزش افزوده بیشتر که منجر به رشد صادرات شده است. البته ناگفته نماند علت اینکه صادرات مواد معدنی 30 درصد رشد در وزن و 15 درصد رشد در ارزش دارد این است که مواد معدنی و صنایع معدنی در بازارهای جهانی به طور کلی با افت قیمت مواجه بوده است.

سرقینی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای دولت در بخش معدن و صنایع معدنی این بوده که برای نخستین بار 8/5 میلیون تن فولاد به کشورهای مختلف صادر شده؛ در حالی که بالاترین رکوردی که قبل از سال 92 در صادرات فولاد زده شده بود؛ صادرات یک میلیون تنی این محصول بود.

او گفت: دستاورد بزرگ دیگر در بخش معدن راه اندازی سیستم کاداستر است. این موضوع هم یکی از مواردی است که در این دولت مستقر شد. امروزه تمامی مراحل ثبت و صدور پروانه اکتشاف و پروانه بهره برداری برمبنای سیستم کاداسترصورت می گیرد که این موضوع هم دستاورد بزرگی تلقی می شود. این سیستم فقط برای این منظور راه اندازی نشده است که معدندار در خانه خود کارهای مربوط به معدنکاری را انجام می دهد، منظور اینکه در خانه خود معدن ثبت کند، یا پروانه بگیرد و ... این تنها یک بخش کار است که کار معدندار و معدنکار را راحت می کند. اما مهمترین مزیت راه اندازی این سیستم شفاف سازی صورت گرفته در این بخش است.

سرقینی افزود: با این شرایط فایلها فقط در دست مدیران نخواهد بود و دسترسی مقامات وزارتخانه و مردم به فایل ها به صورت یکسان فراهم می شود. این شفاف سازی بزرگی در این بخش بود که سالها تلاش می شد این شفاف سازی اجرا شود که نهایتا در دولت یازدهم عملی شد. دنبال راه فرار نبودیم؛ بلکه هدف شفاف سازی بود که محقق شد.

سرقینی با اشاره به مهمترین چالش بخش معدن یادآور شد: صادرات مواد معدنی خام بود که متاسفانه تاکنون کاملا متوقف نشده است. موضوع بعدی معدنکاری کوچک مقیاس در ایران است. البته تاحدودی توانستیم با تعریف پهنه ها زمینه یکپارچه سازی معادن کوچک مقیاس را آماده کنیم؛ اما به طور کامل در یکپارچه سازی معادن کوچک مقیاس موفق نبودیم. یکپارچه سازی معادن همانند یکپارچه سازی زمین های کشاورزی نیست؛ چراکه یکپارچه سازی زمین های کشاورزی خیلی راحت تر است و همه زمین ها مجاور هم قرار دارند؛ اما یکپارچه سازی معادن به صورت فیزیکی اتفاق نمی افتد. درصدد بودیم یکپارچه سازی معادن حداقل در مالکیت روی دهد؛ مثلا 10 یا 5 معدن کوچک برای یک گروه باشد که آنها بتوانند هم افزایی داشته باشند اما به دلیل فرهنگ حاکم بر معدنکاری کشور؛ این کار تاکنون محقق نشده است تا لااقل مالکیت ها یکپارچه شود.



منبع: اقتصاد ملت

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین