علی الماسی در گفتوگو با بیرونیت با اشاره به اینکه طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس از اولویتهای طرحهای اقتصاد مقاومتی کشور بوده بیان کرد: بواسطه اهمیت ویژه این طرح و به منظور تحقق کامل اهداف از پیش تعیین شده، توسط نهادهای ذی ربط به جد دنبال شده است.
او در ادامه درباره آسیب شناسی احیای معادن کوچک گفت:از جمله اهداف این طرح آسیبشناسی و طبقهبندی موانع تولید معادن کوچک، استفاده از پتانسیلهای معادن کوچک در افزایش تولیدات معدنی و تامین نیازهای صنایع معدنی در حجم بالا، توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق کمتر توسعه یافته، همکاری در زمینه احداث زیر ساختها، افزایش بهرهوری و ارتقاء ظرفیت تولید، همکاری در ایجاد بسترهای مناسب حضور استارتاپها در معادن و صنایع معدنی بوده است که طبق اعلام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون، ۱۰۳ درصد از اهداف این طرح محقق شده است.
او افزود:شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در راستای اجرای این مهم، با فراخوان از فعالان حوزه معدن در استانهای مختلف کشور، اطلاعات و مشکلات آنان را در قالب پرسشنامههای استاندارد و بسیار دقیق گردآوری نموده و با فراهم نمودن زمینههای رفع موانع در جهت رشد صنعت معدنکاری کشور گام برداشته است.
به گفته الماسی این طرح میتواند موجب فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در مناطق کمتر برخوردار از امکانات شود.
عضو هیات امنای خانه معدن ایران با بیان اینکه آماده نمودن اذهان فعالان این حوزه جهت پذیرش و ایجاد اعتماد و افزایش میزان مشارکت در این طرح از اهمیت ویژهای برخوردار است،وی تصریح کرد: هدف اصلی این طرح کمک به بخش خصوصی بوده و چنانچه بروکراسیها کاهش یابد، احقاق این طرح اقدامی چشمگیر و مطلوب برای معادن خصوصی کشور خواهد بود.
او با اشاره به مشکلات معدنکاران بیان کرد: از جمله مشکلات فعالین این حوزه مربوط به تامین زیرساختهای لازم (آب، برق، جاده و سایر منابع مورد نیاز) بوده است. در برخی موارد استفاده از تکنولوژیهای جدید برای فرآوری معادن با عیار پایینتر، رفع نیازهای تکنولوژی و مهندسی مربوط به خطوط تولید، مدنظر فعالان این حوزه بوده است.
الماسی افزود: معادن کوچک مقیاس در مقایسه با معادن بزرگ نیاز به سرمایهگذاری کمتری دارند، برای تجهیز این تیپ معادن به تکنولوژهای سادهتری نیاز است که اغلب زیر ساختهای لازم برای راهاندازی این معادن وجود دارد.
به گفته او فعال شدن این معادن به رونق روستاها و اشتغالزایی در مناطق کمتر توسعهیافته کمک زیادی میکند و از طرفی تقویت معادن کوچک موجب پویایی معادن بزرگ آن منطقه نیز میگردد.
عضو هیات امنای خانه معدن ایران با بیان این که احیای معادن کوچک مقیاس نتایج قابل توجهی را در بی نیازی کشور در شرایط تحریم دارد تصریح کرد:نتایج این طرح نشان داده که بیشترین و اصلیترین مشکل معدنداران محلی در مقیاسهای کوچک تامین سرمایههای اولیه راهاندازی این معادن است که بواسطه شرایط منطقهای حاکم مانند تحریمهای اقتصادی نمیتوان انتظار تامین سرمایه از خارج را داشت بنابراین استفاده از سرمایههای موجود در بخش خصوصی برای فعالسازی معادن کوچک مقیاس و تامین هزینههای استخراج و اکتشاف و تامین ماشینآلات معدنی میتواند راهگشای این بخش از صنعت باشد.
او ادامه داد:از طرفی با نگاه جدید صندوق بیمه سرمایهگذاری معادن در بخش ماشینآلات نیز تسهیلاتی پیرو این طرح در نظر گرفته شده و راهکارهایی در جهت رفع مشکلات تامین ماشینآلات بخش خصوصی ارائه شده است.
الماسی در پایان گفت:گسترش دامنه پوشش طرح در معادن غیر فلزی بر مبنای اولویت نسبی استانی و منطقهای به اغنای این طرح افزود. امید است با بازنگری دستورالعملها و بخشنامهها و ضوابط و معیارها جهت تسریع اخذ مجوزهای فعالسازی معادن کوچک (مجوزهای زیستمحیطی، مجوزهای فعالیتهای معدنی و …) و حمایت از استارتآپها و فرآیندهای دانشبنیان در زمینه معدن و صنایع معدنی و ... به بهترین شکل در مسیر تحقق اهداف از پیش تعیین شده گام برداشته شود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست