به گزارش بیرونیت، علیرضا شهیدی ضمن اشاره به آزادسازى حدود ١١٠ هزار کیلومتر مربع از محدودههاى معدنى در شش ماه گذشته گفت: با اعتبارات ملى و استانى، فعالیتهاى اکتشافى در قالب نقشههاى زمینشناسى با مقیاس یکپنجاههزارم در استان لرستان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور درباره موضوع ژئوپارکها در گذشته فعالیتهای مناسبی را در سطح ملی انجام داده، تصریح کرد: بعد از اینکه ما تجربه ثبت جهانی ژئوپارک جزیره قشم را انجام دادیم به این فکر افتادیم که در کلیه مناطق ایران که این پتانسیل وجود دارد فعالیت خود را بیشتر کنیم و بالغ بر ۳۰ منطقه در کشور شناسایی شده و در چند منطقه بهطور اخص در مورد آنها فعالیت میکنیم و امیدواریم بزودی آنها را با وجود سختی موضوع ثبت جهانی کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به جاذبههای طبیعی، تاریخی و گردشگری و پدیدههای منحصربه فرد زمینشناسی در استان لرستان گفت: امیدواریم ثبت جهانی را در لرستان با دریاچه گهر شروع کنیم و به تدریج این موضوع را گسترش دهیم.
شهیدی با اشاره به اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بحث شناسایی و پیجویی را انجام میدهد، گفت: اکتشافات سیستماتیک از سال ۱۴۰۰ در کشور و استان لرستان که پتانسیل بالایی دارد آغاز خواهد شد.
به گفته وی؛ لرستان در منطقه خاصی از نظر زمینشناسی قرار گرفته و همواره تحت تاثیرات مخاطرات خاصی قرار دارد که میتوان به جاری شدن سیل در سال گذشته، زلزله، فرو نشست، گردوغبارو... اشاره کرد که توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مطالعات بهصورت ملی انجام میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان:
آماده فراهمسازی زمینه حضور بخش خصوصی هستیم
همچنین در حاشیه جلسه شورای عالی معادن لرستان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری این استان ضمن قدردانی و مثبت ارزیابی کردن عملکرد مرکز زمینشناسى و اکتشافاتمعدنى زاگرس (لرستان) در یک سال گذشته نسبت به تحرک و فعالیتهاى مرکز لرستان ابراز رضایت کرد.
گودرز امیری گفت: دستگاههای اجرایی استان در چارچوب قوانین و مقررات آماده هرگونه همکاری با سرمایهگذاران بخش خصوصی در زمینه فرآوری مواد معدنی و تولید محصولات جدید و با ارزش افزوده در بخش صادرات هستند.
وی تصریح کرد: در این جلسه خواستههای استان در زمینه مطالعات آن دسته از جاذبههای طبیعی که در قالب ژئوپارک میتوان آنها را مطرح کرد، مورد بررسی قرار گرفت که با قول مساعد معاون وزیر صمت در این زمینه همراه شد.
به گفته امیری؛ سیل، زلزله و ریزگردها از دیگر موارد مطروحه در جلسه شورای عالی معادن لرستان بود که مطالعات آنها در سطح ملی انجام شده و برش استانی این موارد برای بررسی و تکمیل نهایی در اختیار استان قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان تصریح کرد: در بخش نقشه معادن استان، این موضوع تهیه و به تصویب رسیده اما تکمیل نهایی آن نیازمند کار بیشتر است که معاون وزیر صمت در این زمینه نیز قول همکاری با استان را صادر کرد.
امیری تاکید کرد: همچنین مقرر شد معادنی که فعال نیستند یا به هر دلیل متوقف ماندهاند از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بررسیها برای رفع محدودیتها انجام شود و اختلافاتی که در این زمینه با سایر دستگاههای اجرایی وجود دارد در جلسه آتی شورای معادن مطرح و برای رفع آنها تصمیمات مقتضی اتخاذ شود.
وی درباره خروج مواد معدنی از استان به صورت خام، گفت: این مشکل از طریق حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی قابل حل خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه لرستان آماده فراهمسازی زمینه حضور بخش خصوصی است، افزود: دستگاههای اجرایی استان در چارچوب قوانین و مقررات آماده هرگونه همکاری با سرمایهگذاران بخش خصوصی در زمینه فرآوری مواد معدنی و تولید محصولات جدید و با ارزش افزوده در بخش صادرات هستند
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست