پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 7:19:08 PM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28596
  • زمان انتشار:دوشنبه 11 اسفند 1399-14:41
  • کاربر:
احمد شریفی در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد:

رئیس انجمن سنگ ایران با بیان نقطه نظر خود در ارتباط با مصوبه معدنی امروز مجلس به بیرونیت گفت: این طرح به جای ریشه‌یابی و حل مشکلات معادن ابتدا پروانه آن را ابطال می‌کند و سپس آن را مزایده می‌گذارد. بعد از ابطال پروانه این معادن، آن‌ها سالیان سال در مزایده خواهند ماند و این داستان تکرار خواهد شد.
مجلس با تندروی خود باعث تعطیلی بسیاری از معادن می‌شود

 احمد شریفی ضمن در گفت‌وگو با بیرونیت با انتقاد از مصوبه امروز مجلس در خصوص ابطال پروانه بهره‌برداری معادن بلاتکلیف مطرح کرد: متاسفانه در شرایط فعلی، مجلس در ارتباط با قانون معادن، کاملا غیر کارشناسی عمل می‌کند و علی رغم اینکه در بحث اصلاح قانون معادن که طرح آن توسط نمایندگان مجلس ارائه شد. ما چندین جلسه در مرکز پژوهش‌های مجلس درباره کم و کیف آن، بحث و بررسی انجام داده و نظرات کارشناسی تمام تشکل‌ها توسط مرکز پژوهش‌ها پذیرفته شد؛ اما اکنون شاهد تصویب چنین قانونی هستیم. 

وی با اشاره به تندروی نمایندگان مجلس در ارتباط با تصویب چنین مصوبه‌ای اذعان داشت: ظاهرا دوستانی که در مجلس هستند؛ با تندروی خود باعث تعطیلی بسیاری از معادن کشور می‌شوند و به این نکته توجه نمی‌کنند که اگر در معدنی عملیاتی صورت نمی‌گیرد، به دنبال ارائه راه حل و احیا آن باشند.

رئیس انجمن سنگ ایران با تاکید بر اهمیت طرح احیای معادن کوچک مقیاس افزود: ما شواریی تحت عنوان احیای معادن کوچک مقیاس داریم که کار آن شناسایی و رفع مشکل معادن است. معدنی که دچار مشکل است را ابتدا باید با رفع موانع و برآورده سازی نیاز‌های آن، راه اندازی کرد. این طرح در واقع به جای رفع مشکلات معادن ابتدا پروانه آن را باطل می‌کند و سپس آن را به مزایده می‌گذارد.

وی افزود: مطمئن باشید بعد از ابطال پروانه این معادن، آن‌ها سالیان سال در مزایده خواهند ماند و این داستان تکرار خواهد شد. زیرا اگر ما مشکل معادن را ابتدا حل نکنیم، شخص دیگری محدوده ابطال شده را با همان مشکلات در اختیار نخواهد گرفت. فقط در صورتی که پروانه معدن‌دار به علت ضعف و ناتوانی در اجرای عملیات معدنی دچار مشکل باشد؛ اجرای این مصوبه منطقی به نظر می‌رسد.

احمد شریفی در ادامه با بررسی برخی از دلایل تعطیلی معادن در حال حاضر اظهار داشت: در صورتی که محدوده معدنی با مشکلات محیط زیستی، منابع طبیعی و یا معارض محلی مواجه است و عملا اجازه اجرای عملیات معدنی به آن محدوده داده نمی‌شود؛ ابطال و به مزایده گذاشتن این معدن گره‌ای از مشکلات آن باز نخواهد کرد. متاسفانه نمایندگان مجلس به این نکات توجه ندارند و به جای ریشه یابی و حل مشکلات معادن با اجرای این طرح اقدام به ابطال پروانه این معادن می‌کنند. 

رئیس انجمن سنگ ایران در ارتباط با نحوه شکل‌گیری و شیوه اجرای طرح احیای معادن کوچک مقیاس گفت: طرح احیای معادن کوچک مقیاس که حدود دو سال پیش کلید خورد؛ یکی از بهترین طرح‌هایی است که در ایمیدرو شکل گرفت و وزیر در آن زمان تاکید بر اجرای آن داشت. اما پس از تشکیل شورای احیای معادن میان معاونت معدنی وزارت صمت و ایمیدرو در مدت ۲ سال گذشته اختلافاتی وجود داشت؛ که مصوبات  شورای احیای معادن را معاونت معدنی قبول نداشت؛ درنتیجه طرح ارائه شده توسط شورای احیای معادن کوچک مقیاس مردود اعلام می‌شد و زحمات این شورا از بین می‌رفت.

وی افزود: ناهماهنگی بین این دو ارگان باعث شد تا طرحی به این میزان از اهمیت نتواند به خوبی پیشرفت کند. با انتصاب سعد محمدی به معاونت معدنی وزارت صمت و به علت اشتراک نظر ایشان با مجری طرح احیای معادن کوچک مقیاس، احتمال از بین رفتن اختلافات بسیار زیاد است. 

احمد شریفی در پایان با بیان نقطه نظر خود در ارتباط با شیوه اجرای طرح احیای معادن کوچک مقیاس گفت: برای اجرای هرچه بهتر طرح احیای معادن، باید اختیارات شورای عالی معادن به شورای احیای معادن کوچک مقیاس تفویض شود؛ زیرا، اجرای این طرح منجر به سرعت یافتن اجرای قوانین شورای احیای معادن خواهد شد و اگر قرار باشد انقلابی در عرصه معدن‌کاری کشور رخ دهد، نباید مصوبات این شورا مدت زمان طولانی در بروکراسی اداری گیر کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین