منصور قربانی در گفتوگو با «بیرونیت» اظهار کرد: سازمان منابع طبیعی، محیط زیست و بسیاری از سازمان های دیگر مانع احیای معادن متوسط و کوچک مقیاس می شوند، ضمن آنکه معدنکاران برای بسیاری از معادنی که هنوز به مرحله اکتشاف هم نرسیدهاند با مشکلاتی مواجه هستند.
او افزود: مدیران در سطح کشور همسو با احیای معادن در هر مقیاسی هستند اما در اغلب استانها با مانعتراشی برای احیای معادن متوسط و کوچک مواجه میشویم، که به دلیل عدم شفافیت قانون است.
رئیس انجمن زمین شناسی ایران با بیان اینکه درباره احیای معدن و در مجموع معدنکاری در کشور سوءتعبیر ایجاد شده است، تصریح کرد: تعبیر اشتباهی که در باره معدنکاری وجود دارد آن است که محیط زیست را بر هم میزنند اما شاهد هستیم که در بسیاری از کشورهای دنیا پس از آنکه اکتشاف و بهره برداری معدن به اتمام رسید محیط زیست و منابع طبیعی به حالت عادی احیا می شود.
او ادامه داد: این نکته را قبول دارم که در کشور باید به دنبال آن باشیم که محیط زیست حفظ شود اما این را باید بدانیم که معدنکاری منافاتی با محیط زیست ندارد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه قانون درباره احیای معادن باید شفاف شود، بیان کرد: معدنکار میتواند برای مسائل محیط زیستی هم در زمان نگارش گواهی اکتشاف طرحی را ارائه دهد و بنابراین مانع تراشی در این باره از میان برداشته شود.
قربانی در پایان خاطرنشان کرد: مدیران در کلانشهرها از احیای معادن حمایت می کنند اما اجرای آن در استانها در بخش های دیگر انجام می شود که باید نیازمند ابلاغ قانونی شفاف است تا مانعی برای احیای معادن نباشد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست