پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 6:24:41 PM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28521
  • زمان انتشار:يکشنبه 3 اسفند 1399-14:13
  • کاربر:
بهروز برنا در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد:

مشاور مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران درباره علت توقف طرح آزادسازی پهنه‌های معدنی گفت: اگر اکنون شاهد متوقف شدن این طرح هستیم علتش آن است که معاون معدنی وزارت صمت، در حال حاضر مشغول پیگیری دستورالعمل‌ها و انطباق آن‌ها با شرایط جدید هستند. به نظر می‌رسد این طرح مجدد اجرا خواهد شد و با توجه به دیدگاه وزارت صمت، به منظور ایجاد رونق در بخش تولیدات مواد معدنی، احتمالا این طرح مجددا اجرا خواهد شد.
آزادسازی پهنه‌های بلاتکلیف، اتفاق مبارکی است/ تصاحب محدوده‌ها با کاغذ بازی عواقب بدی دارد

بهروز برنا در گفت‌وگو با بیرونیت با اشاره به دستاورد‌های وزارت صمت به منظور تحقق رونق بخشی به بخش تولیدات معدنی اذعان داشت: این بحث شاهد اجرای طرحی مانند، احیای معادن کوچک مقیاس بوده‌ایم و اگر معدنی ایراد فنی دارد یا به دنبال سرمایه‌‌گذار است؛ این طرح می‌تواند به حل این گونه معضلات کمک کند و مدیر اجرای طرح احیای معادن کوچک مقیاس، با جدیت به دنبال انجام موارد فوق هستند.

او در خصوص مشکلات پهنه‌های اکتشافی در کشور گفت: از آنجایی که برخی از این محدوده‌ها بلاتکلیف بودند و عملا کار اقتصادی روی آن‌ها صورت نمی‌گرفت، واگذاری این پهنه‌ها می‌تواند اتفاق خوبی قلمداد شود. معمولا تجربه نشان داده است؛ آن دسته از محدوده‌هایی که اکتشافشان با تاخیر انجام می‌شود و به اصطلاح بلاتکلیف هستند؛ یا از لحاظ فنی به با استاندار‌های علمی مغایرت داشته و یا افرادی که اهلیت معدنی نداشته‌اند، روی آن‌ها کار کرده‌اند.


مشاور مدیرعامل ایمپاسکو افزود: به همین خاطر اگر وزارتخانه با جدیت به موضوع آزادسازی پهنه‌های بلاتکلیف بپردازد، اتفاق مبارکی صورت خواهد گرفت و دلیلی ندارد محدوده‌ای بدون آنکه روی آن کاری انجام شود؛ در دست کسی باشد.

بهروز برنا در ادامه با بیان اینکه برخی از محدوده‌های بلاتکلیف با معضلاتی نظیر معارضین محلی و مشکلات زیست محیطی مواجه هستند؛ افزود: از طرف دیگر بروکراسی اداری مشکلاتی را برای کسانی که این گونه محدوده‌ها را دارند؛ به وجود می‌آورد که، حسب الامر این موضوع باید از بحث پهنه‌های بلاتکلیف مجزا بررسی شود؛ همچنین باید تمهیداتی جهت کمک به حل این گونه مسائل اندیشیده شود.

معاون سابق سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی وزارت صمت با اشاره به رانت‌های احتمالی، در ارتباط با واگذاری پهنه‌های معدنی، عنوان کرد: اینکه عده‌ای بخواهند با کاغذ بازی محدوده‌ها را تصاحب کنند، امری است که وزارت خانه به درستی با اعمال طرح واگذاری پهنه‌های اکتشافی، موجب جلوگیری از آن می‌شود و من موافق اجرای این طرح هستم. با توجه به انتصاب دکتر سعدمحمدی به عنوان سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت و با توجه به اینکه ایشان از جنس معدن بوده و در زمینه معدن کار بلد هستند، قطعا ایشان تصمیماتی در این باره اتخاذ خواهند کرد.

بهروز برنا در پایان با ارائه پیشنهاد خود جهت چگونگی اجرای طرح اکتشافات موارد جدید در سطح کشور گفت: بنده معتقدم در کار اکتشاف معادن در مرحله شناسایی و پی‌جویی، باید کارها به سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی واگذار شود. این سازمان می‌تواند کمک شایانی به اجرای این دو فاز کند و باید بودجه این سازمان به طوری تنظیم شود که این سازمان بتواند ریسک کار اکتشافی در این دو فاز را بپذیرد. از مراحل بعد می‌توان با کمک ایمیدرو و با همکاری بخش خصوصی، این کار دنبال شود و این موضوع می‌تواند به تبیین نقشه راه کمک کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین