پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 5:10:42 PM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28430
  • زمان انتشار:يکشنبه 26 بهمن 1399-14:21
  • کاربر:
فرزاد اسدی در گفت‌وگو با بیرونیت خبر داد:

رئیس خانه معدن استان گیلان مطرح کرد: طرح احیای معادن متوسط و کوچک مقیاس، یکی از ایدهای خوب و کار آمد برای برون رفت از رکود حاکم بر معادن کوچک و متوسط مقیاس است که عمدتاً بنا به مشکلاتی از قبیل نبود سرمایه، مشکلات منابع طبیعی و ...امکان فعالیت نیافته‌اند، است اما نکته مهم این است که برای فعالسازی یک معدن باید شرایط همه جانبه برای بهره‌برداری پایدار از این معادن فراهم شود.
سهم حداقلی بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های بخش معدن

فرزاد اسدی در گفت‌وگو با «بیرونیت» عنوان کرد: فعالیت معادن متوسط و کوچک مقیاس در استان گیلان رضایت‌بخش نیست، بهره برداری از معادن استان به نتیجه مطلوب نرسیده است.

او افزود: یک معدن با معرفی سرمایه‌گذار از طریق طرح فعالسازی، راه اندازی شده است و بیش از ۲۰ نفر در آن هماکنون شاغل هستند.
اسدی با اشاره به مشکلات احیای معادن متوسط و کوچک مقیاس در استان گیلان گفت: در استان گیلان معادن عمدتا در گروه مصالح ساختمانی هستند و به طور طبیعی بازار این گونه مواد معدنی در استان گیلان خوب است و پتانسیل اقتصادی بودن فعالیت معدن، در دل معدن به شکل بالقوه وجود دارد.

او ادامه داد: مشکلات بسیاری ازسوی معارضین محلی برای فعالیت این معادن وجود دارد. پس از آن سازمان آب منطقه ای در خصوص تعطیلی و رکود واحدهای دانه بندی استان رکورددار بوده و پس از آن منابع طبیعی، محیط زیست و سایر ادارات و سازمان‌ها، که در طرح احیا متاسفانه راه حل مشخصی و قاطعی برای این قبیل مشکلات وجود ندارد.

رئیس خانه معدن استان گیلان در ادامه درباره شمار معادن فعال در این استان گفت: بیش از یکصد معدن در استان گیلان ثبت شده است اما در این میان حدود ۴۸ معدن فعال در سال‌های گذشته وجود داشته اند که اکنون به حدود ۶۰ معدن رسیده است.

اسدی افزود: اکثر معادن فعال در استان گیلان در گروه مصالح ساختمانی هستند همچنین دو معدن سنگ نمای تراورتن، چند معدن میکا غیر فعال که در نوع خود منحصر به فرد در کشور بوده اند، در استان گیلان وجود دارند که به علت مشکلات منابع طبیعی و معارضین محلی امکان فعالیت نیافته اند و از سوی دیگر معادنی همچون خاک صنعتی، سنگ لاشه، آهک و واریزه کوهی، خاک نسوز و زغالسنگ هم در این استان وجود دارند.

این فعال معدنی در ادامه با اشاره به رسیدگی به مشکلات معدنکاران در این استان بیان کرد: در خانه معدن به دنبال رسیدگی و رفع مشکلات معدنکاران و بهره برداران هستیم اما از آنجایی که خانه معدن و نظام مهندسی در تصمیم سازی نقش چندانی ندارند، نیازمند آن است که قانون گذاران در تدوین قوانین اجازه تصمیم گیری را به بخش خصوصی بدهند.

رئیس خانه معدن استان گیلان خاطرنشان کرد: بیش از ۹۵ درصد از معادن کشور متعلق به بخش خصوصی است اما تاثیر گذاری بخش خصوصی در تصمیم گیری ها و سیاست های معدنی کمتر از ۲ درصد است.

او مطرح کرد: دولت برای بخش خصوصی تصمیم می گیرد برای همین است که با مشکلات و دستورالعمل‌های ناقص مواجه هستیم و نیاز است تا جایگاه تشکل های همچون خانه معدن در سطح سیاست گذاری های کلان کشور، بیشتر دیده شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین