پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 5:31:29 PM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28426
  • زمان انتشار:شنبه 25 بهمن 1399-20:31
  • کاربر:
جعفری در جلسه پایش طرح جامع طلا تاکید کرد:

رئیس هیات عامل ایمیدرو بر تدوین طرح جامع طلا به عنوان یکی از طرح های اولویت دار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، با تمرکز بر همه بخش های زنجیره (اکتشاف تا بازار) تاکید کرد.
تدوین طرح جامع طلا با تمرکز بر همه بخش‌های زنجیره

به گزارش بیرونیت، وجیه ا... جعفری در جلسه پایش تدوین طرح جامع طلا با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به ذخایر مناسب در حوزه طلا (۱۱ استان)، تدوین طرح جامع طلا به عنوان نقشه و سند بالادستی برای کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است و بدون شک، اگر طرح جامع نداشته باشیم، همواره با چالش و سردرگمی مواجه خواهیم بود.
وی افزود: در تدوین این طرح، از بخش خصوصی و تشکل ها کمک گرفته خواهد شد و نسبت به جذب حداکثری ذینفعان اقدام خواهد شد. همچنین، به دنبال این هستیم که همه ابعاد صنعت اعم از کمی و کیفی در آن دیده شود تا بتوانیم افق مناسبی برای توسعه صنعت طلا طراحی کنیم.

نیاز به ارائه اطلاعات دقیق
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه ارائه اطلاعات دقیق و کامل از صنعت طلا، ما را در تدوین یک طرح جامع یاری خواهد کرد: مواردی همچون استانداردها، استراتژی خرید و فروش طلا و سکه، حجم ذخایر، آمار یکپارچه درباره تقاضا و ظرفیت تولید، میزان واردات، اشتغال، نقاط قوت و ضعف صنعت، بازار فروش داخلی و خارجی، برای تکمیل این طرح ضروری است.
وی ادامه داد: در این زمینه ها، بانک مرکزی، خانه معدن ایران و اتحادیه طلا و جواهر می توانند کمک کنند و با ارائه اطلاعات مناسب، نسبت به پیشبرد این صنعت اقدام کنند. همکاری همه بخش ها، اثر قطعی را برای بهترین تدوین خواهد داشت.

پیگیری برای تصویب در هیات وزیران در صورت نیاز
جعفری با تاکید بر رفع همزمان مشکلات روزمره صنعت طلا با اجرای طرح جامع طلا گفت: برخی مسائل همچون موانع مربوط به مواد قانونی زائد باید بررسی و حذف شود. همچنین، موضوعات مربوط به گمرک، صادرات، واردات و برخی مسائل کوچک را می توان رفع کرد.
وی ادامه داد: تلاش بر این است تا در صورت نیاز، طرح در وزارتخانه و هیات وزریران تصویب شود تا به عنوان قانون در آمده و در همه دوره ها قابلیت اجرا پیدا کند.

اتمام فاز نخست طرح جامع طلا
علیرضا طالاری، مجری طرح تدوین جامع طلا با بیان اینکه تدوین طرح جامع طلا در اسفند ۹۸ با دستور مهندس جعفری، رئیس وقت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی آغاز شد، گفت: این طرح در ۴ فاز تعریف شده که فاز نخست آن شامل مطالعه و جمع آوری سوابق و متدولوژی، انجام شد. این طرح قرار است در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به اتمام برسد.
وی افزود: تاکنون ۷ گزارش انجام شده در زمینه صنعت طلا توسط خوشه صنعتی جواهرات استان تهران، خوشه صنعتی جواهرات استان خراسان رضوی، زرمهر مارلیک (گزارش بازار طلای ترکیه و تایلند)، ایمیدرو، اتحادیه طلا و جواهر، خانه معدن (گزارش زیست‌محیطی) و مرکز پژوهش‌های مجلس (مالیات، بازار ارز و سکه) مورد بررسی قرار گرفته است.

آمادگی همکاری خانه معدن برای تدوین طرح جامع
محمد رضا بهرامن، رئیس خانه معدن با اشاره به اینکه تدوین طرح جامع طلا برای توسعه این صنعت بسیار موثر است، گفت: این طرح، می تواند کل زنجیره صنعت طلا از اکتشاف تا بازار را در برگیرد و برای یک دوره ۱۰-۱۵ ساله، این طرح را تعریف کنیم و صنعت طلا را به سمت توسعه بریم.
وی افزود: ما در خانه معدن آمادگی داریم در تدوین طرح همکاری کنیم و مسائل پیش روی این صنعت را مطرح کنیم.

ظرفیت قابل توجه در ایجاد ارزش افزوده و اشتغال
ابراهیم محمد ولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در این جلسه ویدیوکنفرانسی با بیان اینکه اگر این صنعت مورد حمایت قرار گیرد، در ایجاد ارزش افزوده ناشی از صادرات و اشتغال زایی ظرفیت قابل توجهی خواهد داشت، گفت: امیدواریم با رفع موانع در حوزه های گمرک، استاندارد و بانک مرکزی، شاهد افزایش صادرات در این زمینه باشیم.
وی ادامه داد: استحصال طلا هزینه زیادی دارد و در صورت حمایت، کارخانه های این حوزه می توانند با ظرفیت کامل کار کنند.
سیدرضا زیارت نیا، مدیر عامل شرکت طلای زرمهر با بیان اینکه در بحث نیروی انسانی و طراحی صنعت طلا پیشرفت زیادی داشته ایم، گفت: در تدوین طرح جامع طلا، کل زنجیره مورد توجه قرار گیرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین