پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 10:07:29 AM
  • گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28155
  • زمان انتشار:چهارشنبه 24 دی 1399-8:36
  • کاربر:

ساخت ۲ کارخانه تولید محصولات آلومینیومی، جایگاه سوخت و مزرعه ارز دیجیتال در منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز شد. 
کلنگ‌زنی ۴ پروژه سرمایه‌گذاری جدید در منطقه ویژه اقتصادی لامرد

به گزارش بیرونیت، دو کارخانه در زمینه تولید محصولات پایین‌دست آلومینیوم، جایگاه عرضه سوخت و مزرعه ارز دیجیتال از «پروژه‌های جدیدی» هستند که عملیات اجرایی آنها با مشارکت سرمایه‌‎گذاران بخش خصوصی آغاز شد.
فریدون فدایی‌دولت مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح‌ها، گفت: تمامی مراحل قانونی این ۴ سرمایه‌گذاری جدید شامل ارائه درخواست سرمایه‌گذار و طرح توجیهی تا پرداخت هزینه زمین و عقد قرارداد با آنان انجام شده است.

وی افزود: در راستای تجمیع و تکمیل سبد خدمات در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای اطمینان‌خاطر بیشتر سرمایه‌گذاران نیز جایگاه عرضه سوخت که از زیرساخت‌ها و نیازهای اصلی منطقه ویژه به شمار می‌آید؛ در جوار پایانه حمل و نقل جانمایی شد و با مشارکت بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۷ هزار مترمربع و با حجم سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد ریال احداث و راه‌اندازی می‌شود. مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد اضافه کرد: امروز ۲ کارخانه دیگر در بخش پایین‌دست آلومینیوم واقع در شرق مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) کلنگ زنی شد و این سومین طرح سرمایه‌گذاری در بخش پایین‌دست آلومینیوم است که با مشارکت بخش خصوصی احداث می‌شود. وی تصریح کرد: بخش خصوصی در یک کارخانه، محصولاتی نظیر ورق، پلیت و کویل آلومینیومی (۲۵ هزار تن در سال)، ریخته گری و ماشین کاری قطعات آلومینیومی (۳۵ هزار تن در سال) و پودر آلومینیومی (۵ هزار تن در سال) تولید می‌کند و بخش خصوصی در کارخانه دیگری نیز سالانه ۲۴ هزار تن راد، سیم و کابل آلومینیومی را به بازار داخلی و خارجی عرضه خواهد کرد.

وی با اشاره به جانمایی آلوم شهر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای استقرار طرح‌های پایین‌دست آلومینیوم، گفت: با فراهم بودن زیرساخت‌ها و مزیت‌های فراوان منطقه ویژه اقتصادی لامرد در نزدیکی به بندر پارسیان برای صادرات محصولات و واردات مواد اولیه و واقع شدن در مسیر کریدورهای مهم ارتباطی و نیز بخش خصوصی فعال در عرصه صنایع معدنی باتوجه به راه‌اندازی مجتمع آلومینیوم جنوب در این کانون صنعتی با فرصت استثنایی روبه‌رو شده‌اند زیرا باکمترین هزینه می‌توانند محصولات پرکاربرد آلومینیومی را تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنند و از سویی هیچ محدودیتی در تامین خوراک و مواد اولیه در این عرصه نخواهند داشت.

فدایی‌دولت بر این باور است که ورود بخش خصوصی یا دولتی در بخش پایین دست آلومینیوم با هدف تولید‌ محصولاتی نظیر کابل، ریخته‌گری، قطعات خود‌رو، ورق‌های عریض، قوطی‌های نوشابه و دیگر محصولات پرکاربرد آلومینیومی سبب ایجاد اشتغال‌زایی گسترده، مانع از خام فروشی و خلق ارزش افزوده عظیم می‌شود.

به گفته وی، در مجموع برای اجرای این ۴ پروژه جدید براساس زمینه فعالیت آنها، زمین‌های مستقل در ناحیه‌های مختلف سایت منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مساحت حدود ۱۷۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع به سرمایه‌گذاران واگذار شد که پس از بهره‌برداری، افزون‌بر ۳۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و حدود ۴۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به‌کار خواهند شد. وی برآورد حجم سرمایه‌گذاری ریالی این ۴ پروژه جدید بخش خصوصی را حدود ۱۷ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین