پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 8:12:08 AM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28012
  • زمان انتشار:يکشنبه 14 دی 1399-14:9
  • کاربر:
آرمین سلسانی در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد:

رئیس خانه معدن زنجان درباره آینده اقتصاد معدن در سال نو میلادی مطرح کرد: از نظر بازار جهانی می‌توان ۸ روند افزایش قیمت را همچون گذشته متصور بود اما، از نظر بازار داخلی به علت تصمیمات گاها یک شبه و بروکراسی ناصحیح اداری، نمی‌توان پیش بینی صحیحی از این بازار داشت.
چشم‌انداز مثبت اقتصاد معادن در سال نو میلادی

آرمین سلسانی در گفت‌وگو با بیرونیت با اشاره به فرا رسیدن سال نو میلادی در خصوص وضعیت آینده معادن در این سال اظهار کرد: از لحاظ بازر جهانی به علت ثبات در روندها و شاخص‌های افزایش قیمت، همچون عرضه و تقاضا، می‌توان همانند گذشته سیری صعودی برای منحنی افزایش قیمت فلزات در نظر گرفت. اگر شاخص lme عناصر را چک کنیم؛ فلزاتی نظیر، مس، آهن، سرب و روی و دیگر فلزات، در بازه زمانی مشخص، افزایش قیمت قابل توجهی داشته‌اند.
وی افزود: در سال جدید میلادی نیز با توجه به تقاضایی که برای فلزاتی نظیر مس وجود دارد این روند افزایشی ادامه خواهد یافت. 
سلسانی با اشاره به دیگر دلایل افزایش بهای فلزات در سال گذشته میلادی اذعان داشت: یکی از دلایل افزایش قیمت چشمگیر برخی فلزات، به علت شیوع ویروس کرونا است که، به کاهش تولیدات معدنی منجر شده است. شرکت‌های بزرگ معدنی نیز در جهت تعدیل قیمت‌ها و به منظور ثبات بخشیدن به بازار، در تلاش هستند اما، تا حدودی این اتفاق به طور کامل صورت نگرفته است.
رئیس خانه معدن زنجان با بیان مشکلات اداری و تصمیم‌گیری‌های نا صحیح داخلی درباره آینده بازار داخلی معادن گفت: در بازار داخلی همچون گذشته با بحران‌های بیشتری نسبت به بازار خارجی دست و پنجه نرم می‌کنیم. تاثیرات بروکراسی اداری و سیستم‌های تصمیم‌گیری سطحی و زودگذر، باعث افزایش موانع و ایجاد چالش‌های متنوع برای بخش معدن شده است. ما معمولا تلاطم جهانی در بخش فلزات نداریم و عموما قیمت گذاری بر اساس روند افزایش تقاضا نسبت به تولید صورت می‌گیرد. در بازار داخلی اما این روند متفاوت است. 
وی افزود: به طور مثال هنگامی که به یک باره جلوی صادرات یک محصول همانند کنسانتره هماتیت را می‌گیرند و یا تعرفه گمرکی را چند برابر می‌کنند؛ شوک بزرگی به بخش معدن وارد می‌شود. به واسطه اینگونه تصمیمات هم اکنون ما در حال از دست دادن بازار آهن خود در خارج از کشور هستیم. از لحاظ بازار داخلی نیز برای این مورد به خصوص، تنها هماتیت‌های کم عیار ما در کشور در کارخانه‌های تولید سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و ما بقی آن مصرفی در بازار داخلی ندارد که، بخواهیم کل معادن هماتیت را با این تصمیم تحت الشعاع قرا دهیم.
سلسانی با اشاره به فرصت سوزی‌های بخش معدن در بازار خارجی، تحت تاثیر تصمیمات نادرست داخلی گفت: سیاست‌های نادرست در بخش معدن، بر روی شاخص‌های داخلی بازار تاثیر می‌گذارد؛ در حالتی که ما می‌توانیم از ظرفیت‌های بازار عراق جهت صادرات استفاده کنیم؛ رسما با این تصمیم نا یه جا بازار عراق را از دست دادیم و هنگامی که ما بازار خارجی را حتی در کوتاه مدت از دست بدهیم؛ رقبای ما این خلا را پر خواهند کرد؛ به جهت آنکه متقاضی هیچ گاه خود را معطل تولید کنند نخواهد کرد.
رئیس خانه معدن زنجان با بیان مثالی درباره یکی دیگر از تصمیمات نادرست مسئولان معدنی درباره تعرفه‌های گمرکی تاکید کرد: نظیر مشکل ذکر شده در بخش هماتیت را در بخش سرب و روی نیز مشاهده کردیم. با افزایش ناگهانی تعرفه گمرکی، به بازار خارجی خود ضربه زدیم؛ که البته بعد از اعمال این تصمیم و به خاطر مشکلات ناشی از اتخاذ آن، پس از چند ماه تعرفه‌ها کاهش یافتند. 
وی در پایان افزود: به خاطر مشکلات ذکر شده ما نمی‌توانیم پیش بینی صحیحی از بازار داخلی داشته باشیم؛ بر خلاف بازار خارجی که در آن تغییر قیمت‌ها بر اساس روندی مشخص است و عموما بازار حالی متعادل دارد. البته گاها با شوک‌های کوتاه مدتی که به آن وارد می‌شود نوساناتی در آن به جود می‌آید که، ممکن است معادلات را دگرگون سازد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین