شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 6:52:10 AM
رئیس خانه معدن ایران خبر داد:

رئیس خانه معدن ایران یکی از ماموریت‌های مهم کمیته بانوان خانه معدن ایران را تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه دانست و گفت: متاسفانه در کشور ما ارتباط خوبی بین بخش معدن و دانشگاه‌ها شکل نگرفته و همین موضوع مشکلات عدیده‌ای را ایجاد کرده است اما با تلاش های صورت گرفته این موضوع در حال بهبود است و بخش خصوصی هم در این رابطه برنامه هایی تعریف کرده است.
آغاز فصل جدید در آموزش علوم زمین به بانوان/ متخصصان جوان علوم زمین در راه ایران

به گزارش روابط عمومی خانه معدن ایران، کمیته بانوان خانه معدن ایران  صبح امروز در جلسه‌ای با حضور محمدرضا بهرامن وشهناز نوایی رئیس این کمیته و اعضای این کمیته به مهمترین ضعف‌های آموزشی مهندسی در بخش معدن پرداخت.

محمدرضا بهرامن در این جلسه گفت: متاسفانه در حال حاضر فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی معدن در برخی زمینه‌ها نیاز به آموزش عملی دارند و ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنعت هنوز شکل نگرفته است. به همین دلیل ضرورت دارد کمیته بانوان خانه معدن ایران در زمینه آموزش معدنکاری و برگزاری دوره‌های آموزشی در خانه معدن ورود پیدا کند.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به گشایش هایی که برای حضور بانوان متخصص علوم زمین در کشور به وجود آمده گفت: با توجه به تحصیل تعداد قابل توجهی از بانوان در گرایش های مختلف علوم زمین امروز شاهد ان هستیم که در بسیاری از معادن، آنان مشغول به فعالیت بوده و کارایی بالایی را در توسعه و طراحی معادن کشور دارند.

بهرامن با اشاره به برگزاری کنگره yes در ایران افزود: متخصصان، دانشجویان و دانش آموختگان علوم زمین دنیا، شهریور ماه امسال در قالب کنگره yes وارد ایران خواهند شد تا با توجه به آنچه که آموخته اند یافته های خود را ارائه کنند. در این خصوص بانوان نقش بالایی دارند و به نظر می رسد بخش عمده ای از مهمانان خارجی ما را بانوان متخصص در شاخه های مختلف علوم زمین تشکیل دهند.

او در ادامه افزود: با توجه به اینکه یکی از فاکتورهای مهم در بخش معدن هزینه نیروی انسانی است، اگر در دانشگاه‌ها انتقال آموزش به درستی صورت نگیرد، هزینه نیروی انسانی بنگاه‌های معدنی کشور هم بالطبع افزایش می‌یابد. مدیران موفق معدنی امروز همان کارآموزان مشتاقی بودند که قبلا به درستی آموزش دیده‌اند و مدت‌ها در معادن کشور به صورت تجربی کارآموزی کردند و خود را با محیط معدنی وفق داده‌اند. 

رئیس خانه معدن ایران در ادامه این جلسه یادآور شد: وظیفه ما در خانه معدن و کمیته‌های تخصصی این تشکل احیای روابط دانشگاه و بخش صنعت و معدن کشور است چرا که هم اکنون اساتیدی که فقط به صورت تئوری رشته مهندسی معدن خوانده‌اند و یک بار هم پای خود را در معدن واقعی نگذاشته‌اند، در دانشگاه‌ها بسیار هستند و خروجی خوبی هم در زمینه پرورش مهندسان جوان نداشته‌اند. از طرفی هم اکنون بنگاه‌های معدنی به لحاظ مالی ضعیف شده‌اند و از توان بالایی برای جذب نیروهای متخصص برخوردار نیستند ضمن اینکه مهندسان معدن تازه فارغ‌التحصیل به صورت تجربی آموزش ندیده‌اند و نمی‌توان به عنوان مثال یک هفته‌ای آنها را کاربلد کرد.

او ادامه داد: خانه معدن ایران توانسته ارتباط خوبی با دانشگاه مک گیل کانادا برقرار کند و طی جلساتی که با نمایندگان این دانشگاه داشتیم، توجه بسیاری به آموزش بنگاه‌های معدنی با موضوع تامین مالی شده است. ضمن اینکه استراتژی خانه معدن ایران در زمینه آموزش، بروزرسانی دانش مهندسی معدن مطابق با استانداردهای جهانی است. از سویی استفاده از فناوری نانو در تمامی بخش معدن از اکتشاف تا فرآوری امری ضروری است چرا که کشورهای صنعتی جهان از این مزیت بهره‌مند شده‌اند.

بهرامن ادامه داد: سرمایه‌گذاری برای فناوری نانو در بخش معدن سبب ارتقای بنگاه معدنی خواهد شد زیرا در غیر این صورت در آینده با چالش‌های بسیاری در زمینه فرآوری مواد معدنی روبه‌رو خواهیم بود. خانه معدن ایران به عنوان یک تشکل وظیفه دارد نقش آموزش در بخش معدن را جدی بگیرد تا ذخایر معدنی کشور به بهترین شکل به بهره‌برداری برسد.



منبع: روابط عمومی خانه معدن ایران

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین