به گزارش بیرونیت، نادری در مورد آخرین بازنگریها در طرح جامع فولاد گفت: طرح جامع فولاد سندی است که در راستای استفاده حداکثری از منابع موجود در زنجیره فولاد تدوین شده و در تصویب کلیات نسخه جدید این طرح، وفاق خوبی بین تمام مجموعههای وزارت صمت از شرکت ملی فولاد ایران و ایمیدرو گرفته تا معاونت امور معادن و صنایع معدنی و معاونت برنامه ریزی وزارت صمت وجود داشت. آمایش سرزمین و توجه به مزیتهای مناطق مختلف کشور، تنوع در محصولات فولادی برای دستیابی به اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ و ارائه مشوق برای سرمایه گذاری در زنجیره فولاد در نسخه جدید طرح جامع فولاد لحاظ شده است.
فاصله گرفتن از «برداشتهای شخصی» در سرمایه گذاریهای جدید
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران خاطرنشان ساخت: در حال حاضر به دلیل قیمتهای بسیار خوب فولاد صادراتی، مزیت فوقالعاده در حوزه صادرات وجود دارد و این مزیت سرمایه گذاران زیادی را تشویق به سرمایه گذاری در صنعت فولاد کرده است. با مبنا قرار دادن طرح جامع فولاد، این سرمایه گذاریها به نحوی انجام خواهند شد که تکمیل کننده هم باشند، به مزیتهای مناطق مختلف کشور و آمایش سرزمین توجه خواهد شد و دیگر «برداشتهای شخصی» مبنای سرمایه گذاریها نخواهد بود.
امکان پذیری سرمایهگذاری ۱۴ میلیارد یورویی در زنجیره فولاد
نادری در مورد حجم سرمایه گذاری موردنیاز در زنجیره فولاد عنوان کرد: برای دستیابی به اهداف طرح جامع فولاد، نیاز به سرمایه گذاری ۱۴ میلیارد یورویی در دو حوزه تکمیل زنجیره و احداث زیربناها و زیرساختها وجود دارد. بزرگترین مشوق سرمایه گذاران، مزیتی است که برای سرمایه گذاری آنها در زنجیره فولاد ایجاد شده و خواهد شد. با توجه به مزیتهای موجود از زیرساختهای آماده شده در مناطق مختلف از جمله سواحل جنوبی کشور گرفته تا مزیتهای مربوط به بخشودگی مالیاتی در مناطق خاص، سرمایه گذاری ۱۴ میلیارد یورویی توسط بخش خصوصی کاملاً عملی است.
رشد بیقواره، نتیجه عدم توجه طرح جامع فولاد
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در پاسخ به این سؤال که آیا در سرمایه گذاری پیشین به طرح جامع فولاد توجه شده است، یادآور شد: واقعاً در سرمایه گذاریهای پیشین به طرح جامع فولاد توجه نشده و نتیجه این امر نیز رشد و توسعه بیقواره زنجیره فولاد بوده است. انتقال مراکز تصمیم گیری به استانها باعث شد تا انسجام و توازن در زنجیره فولاد از دست برود. مشخص است که همه واحدهای زنجیره فولاد را نمیتوان در یک منطقه متمرکز کرد و باید به مزیتهای هر استان و منطقه در سرمایه گذاریها توجه شود.
وی تأکید کرد: با مبنا قرار دادن طرح جامع فولاد، از این به بعد اکیداً برای صدور مجوز سرمایه گذاریها به مزیتهای مناطق مختلف توجه خواهد شد. دوره سرمایه گذاری بر اساس «برداشتهای شخصی» تمام شده است. همیشه این طور نیست که کشور تحریم باشد و مرزهای کشور بسته باشد. دوره تحریمی فعلی که به پایان برسد، تولید کنندگان فولاد ایران باید با فولاد سازانی رقابت کنند که مزیتهای عالی دارند و ما از هم اکنون باید خودمان را برای آن شرایط آماده کنیم.
نادری افزود: سرمایه گذاران بخش خصوصی بر اساس مزیتها سرمایهگذاری خواهند کرد تا در شرایط رقابتی، بتوانند با تولید کنندگان خارجی رقابت کند. تولید کنندهای که مزیت تولید نداشته باشد، محکوم به شکست است. به جز بخش خصوصی که در مورد آن نگرانی وجود ندارد، بخش دیگری از سرمایه گذاریها وجود دارد که با پول کشور و مردم انجام میشود. در این سرمایه گذاریها طرح جامع فولاد مبنا خواهد بود و بر اساس مزیتها عمل خواهد شد
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست