به گزارش معدن نامه؛ مهدی کرباسیان در مراسم رسمی امضاء قرارداد سرمایه گذاری معدن و کارخانجات سرب و روی مهدی آباد با بیان این مطلب افزود: طی 10 و 15 سال قبل کنسرسیوم ایرانی و استرالیایی سرمایه گذار این معدن شده که پس از مدتی درصدی از سهم استرالیایی به کشور عمان داده شد و در نهایت به دنبال پارهای از مشکلات معدن یاد شده نتوانستند کار را به جلو ببرند.
کرباسیان با بیان اینکه معدن سرب و روی مهدی آباد از بزرگترین معادن دنیا از لحاظ ذخایر سرب و روی که سهم 4 درصدی کل دنیا را حایز است ، افزود: با پیگیری زیاد ایمیدرو بالاخره پروژه معدن سرب و روی مهدی آباد سرانجام یافت به طوری که این موضوع تبدیل به یک بحث تاریخی شده بود و بیش از 20 سال وضعیت معدن یاد شده نامعلوم بود.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری قابل انجام در معدن سرب و روی مهدی آباد یک میلیارد دلار است افزود: در کنار این معدن قرار است کارخانه 800 هزار تنی کنسانتره روی همچنین واحد تولیدی 80 هزار تنی سرب و نقره نیز ایجاد شود.
کرباسیان زمان قرارداد را 4 ساله اعلام کرد و گفت: این کنسرسیوم ایرانی توانیی رساندن 4 سال به 2 سال را دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کنسرسیوم ایرانی که از گروههای مختلف معدنی برنده مناقصه معدن سرب و روی مهدی آباد شده اند با همکاری انجمن تولیدکنندگان سرب و روی که ظرفیت 400 هزار تنی شمش روی را برای خود هدف قرار دادهاند با کاهش ذخیره معدنی انگوران ضرورت لازم برای تسریع در امضای قرارداد یاد شده و بهره برداری این معدن به خوبی حس میشد..
وی در ادامه گفت: زیرساختهای لازم نظیر آب و برق و محیط زیست برای فعالیتهای معدن سرب وروی مهدی آباد اخذ شده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: در معدن سرب و روی مهدی آباد بیش از 700 میلیون تن ذخیره زمین شناسی دارد که این نمایانگر این است که کار اکتشافی بیشتری بر روی آن می توان انجام داد.
وی گفت: با شروع کار این معدن یک هزار نفر به طور مستقیم و 3 هزار نفر به طور غیر مستقیم مشغول بکار خواهند شد که بیشتر از بومیان آن منطقه است هم چنین قرار است تکنولوژی مدرن دنیا در این معدن توسط بخش خصوصی بکار گرفته خواهد شد.
کرباسیان در پایان گفت: با امضای این قرارداد قدم اساسی در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی در حوزه اقدام و عمل برداشته شده است.
منبع: شاتا
مطالب مرتبط