محمدعارف ابراهیمی در گفتوگو با «بیرونیت» عنوان کرد: از آنجایی که معادن بخش مهمی از اقتصاد هستند، توسعه معادن در مناطق محروم نقش بسزایی در توسعه پایدار آن منطقه دارد.
او افزود: برای رسیدن به اهداف عالیه و موفقیت کشور در پروژههای اقتصادی، ایجاد رفاه و اشتغال به وسیله بخش خصوصی باید در قدم اول از آن سرمایهگذار حمایت کنیم. اگر یک مجموعه تولیدی در یک منطقه محروم ایجاد شود، قطعاً اخبار خوشایندی به ارمغان خواهد داشت و معادن کوچک در بخش مهمی از اقتصاد کشور سهم بسزایی را به خود اختصاص خواهند داد. معادن هدایای خداوند هستند که اگر از پتانسیل آنها استفاده نکنیم، منسوخ میشوند.
او با اشاره به نقش بخش خصوصی در بهره وری از معادن کوچک مقیاس به ویژه در مناطق محروم، بیان کرد: در بسیاری از مناطق کشور مواد معدنی بسیاری وجود دارد اما این نکته برای دولتمردان باید حائز اهمیت باشد که ذخایر در مناطق محروم و مرزی توسعه نیافته قرار گرفته و این مناطق از امنیت پایداری برخوردار نیستند. بنابراین با سرمایهگذاری بخش خصوصی در این مناطق بدون شک راهسازی، بهداشت، اشتغال، امنیت و رفاه ایجاد خواهد شد.
رئیس خانه معدن کرمانشاه با بیان اینکه معادن کوچک مقیاس پتانسیل قابل توجهی در ایجاد اشتغال دارند، تصریح کرد: ممکن است در یک معدن کوچک مقیاس ۳۰ نفر مشغول به کار باشند، اما با توجه به شرایط منطقه میتواند آینده خوبی را در افزایش بهرهوری اقتصادی رقم بزند. بنابراین باید از راهاندازی معادن کوچک حمایت کرد و موانع را از سر راه برداشت.
او افزود: بهره بردارن در کنار پرداخت حقوق دولتی و عوارض باید مالیات بر ارزش افزوده را هم پرداخت کنند اما دولت برای راهاندازی یک معدن هزینه ای را پرداخت نمیکند و متقاضی خصوصی از ابتدای اکتشاف تا به ثمر رسیدن کشف و ثبت ذخیره آن به صورت اتوماتیک باید حقوق دولتی را پرداخت کند. بنابراین دولت بهتر است زمینه حمایت از معادن کوچک را در این مراحل فراهم کند.
رئیس خانه معدن کرمانشاه در پایان گفت: در استان کرمانشاه حدود ۲۷۰ معدن فعال هستند. در این استان مواد معدنی مختلفی وجود دارد و واحدهای سیمانی بسیار قوی در این استان مشغول به فعالیت هستند و حمایت دولت از آنها نقش بسزایی در توسعه فعالیت آنها خواهد داشت.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست