پنجشنبه 8 آذر 1403 شمسی /11/28/2024 2:10:45 AM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:25768
  • زمان انتشار:چهارشنبه 19 آذر 1399-12:37
  • کاربر:
معاون وزیر صنعت:

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با ابلاغ شیوه‌نامه ساماندهی بازار فولاد به دنبال عدالت در توزیع مواد اولیه و بهبود وضعیت تولید در زنجیره تولیدات صنعتی از جمله صنایع فلزی است.
عدالت در توزیع مواد اولیه صنایع فلزی در دستور کار است

به گزارش بیرونیت، مهدی صادقی‌نیارکی در جلسه با اعضای سندیکای لوله و پروفیل کشور، پس از طرح دغدغه‌های پیش‌روی بخش مولد کشور اظهار ‌داشت: با بررسی وضعیت عرضه و تقاضا و حذف واحدهای غیرفعال یا غیرشفاف، بستر برای تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان واقعی فراهم شده است.

وی با بیان نکاتی در زمینه ابلاغ شیوه‌نامه ساماندهی بازار فولاد توسط ستاد اقتصادی دولت، تاکید بر عدالت در توزیع مواد اولیه و بهبود وضعیت تولید در زنجیره تولیدات صنعتی از جمله صنایع فلزی، خاطرنشان‌کرد: وزارت صنعت به‌دنبال شفافیت در عملکرد بنگاه‌ها و کاهش هزینه مبادله تولید است و این سیاست در راستای عرضه عادلانه ورق‌های فولادی با قیمت منطقی‌ به متقاضیان است.

معاون امور ‌صنایع وزارت صنعت، اجرای این سیاست را در راستای رفع مشکلات واحدهای صنعتی و جلوگیری از تعطیلی صنایع مولد اعلام کرد و گفت: باید بستر به صورت عادلانه برای فعالیت واحدهای صنعتی مولد فراهم شود و امکان حضور واحدهای غیرشفاف در فضای صنعتی به حداقل برسد.

وی تاکید کرد: واحدهای صنعتی که مواد اولیه ارزان دریافت می‌کنند، باید محصولات تولیدی خود را به قیمت منطقی در اختیار مصرف‌کننده نهایی قرار دهند.

صادقی‌نیارکی، در بخش دیگری از سخنانش به بازنگری در سهمیه واحدهای صنعتی در حوزه ورق‌های فولادی اشاره و خاطرنشان‌کرد: با شناسایی واحدهای صنعتی فعال، توزیع مواد اولیه به مصرف‌کننده واقعی با سرعت بیشتری انجام و دست واسطه‌های غیرمولد نیز از این بازار کوتاه خواهد شد.

وی تاکیدکرد: واحدهای صنعتی که نسبت به اصلاح سهمیه خود اعتراض دارند می‌توانند با اعلام مستنداتی نظیر صورت‌های مالی حسابرسی از میزان محصولات تولید شده، مالیات بر ارزش افزوده، مصرف حامل‌های انرژی و سایر مدارک به سازمان‌های صنعت، معذن و تجارت استانی مطابق دستورالعمل ابلاغ شده از سوی کمیته تخصصی عرضه و تقاضای فولاد،  به افزایش سهمیه خود اقدام کنند.

در این نشست که با حضور نمایندگانی از هیات مدیره سندیکای لوله وپروفیل برگزار شد، اعضا این تشکل تخصصی با تشریح مشکلات پیش‌روی تولید، از اجرای این دستورالعمل استقبال کرده و مقرر شد  در راستای تحقق شفاف‌سازی در شناسایی واحدهای صنعت مولد و احصای ظرفیت‌های اسمی و بالفعل  واحدهای زیر مجموعه سندیکای لوله و پروفیل براساس مستندات علمی اقدام کنند.

گفتنی است پیشتر «خداداد غریب‌پور»‌ رییس پیشین هیات عامل ایمیدرو  گفت: براساس شیوه‌نامه جدید، دولت قبول کرده که قیمت بر مبنای رقابت در بورس کالا کشف و تعیین شود و بدین ترتیب، روند قیمت‌گذاری کاملا رقابتی خواهد شد.

جمهوری اسلامی اکنون دهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود. پیش‌بینی شده تا پایان امسال میزان تولید فولاد دست‌کم به ۳۰ میلیون تن برسد. انتظار می‌رود در افق ۱۴۰۴ هم به ظرفیت ۵۵ میلیون تن دست یابیم که اکنون نزدیک به ۴۰ میلیون تن است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین