کاظم زاده در گفتوگو با «بیرونیت» با بیان مطلب فوق اظهار کرد: وزارت صمت با انعقاد تفاهمنامه شرکتهای بزرگ معدنی، ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید برنامههای حمایتی از معادن کوچک را در نظر گرفته و از آنجایی که معادن کوچک از نظر اشتغالزایی بسیار حائز اهمیت هستند، برنامههای متعددی را در استان در نظر گرفتهایم تا بتوانیم در زمان راه اندازی این واحدهای صنعتی زمینه را برای اشتغال زایی در استان فراهم کنیم.
او با بیان اینکه معادن کوچک تاثیر چشمگیری در سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی دارند، مطرح کرد: متاسفانه بسیاری از معادن کوچک شناسایی نشدهاند و به رغم مزایای معادن کوچک، هنوز بسیاری از معادن در سطح کشور ناشناخته ماندهاند. به همین دلیل است که ما مجبور به واردات مواد معدنی با قیمتهای بالا میشویم.
معاون معدنی سازمان صنعت استان قم افزود: طی چند ماه گذشته قیمت ماشینآلات مخصوص صنعت معدنکاری به قدری افزایش پیدا کرده است که راه اندازی معادن کوچک به سختی انجام می شود. از سوی دیگر معادن کوچک از تبصره ۱۸ بی بهره هستند، استان ها و بانکها تسهیلات رونق تولید را به معادن کوچک تخصیص نمیدهند و این باعث میشود که با تعطیلی معادن کوچک مواجه شویم و امکان راهاندازی و احیای مجدد آنها وجود نداشته باشد.
او همچنین خاطرنشان کرد: در جلسات متعددی که با شرکت تهیه و تولید و بهره برداران برگزار کردیم، متوجه شدیم عمدهترین مشکل آنها حمایت مالی و اعتباری است که باید در سطح ملی و کلان به آن پرداخته شود و هیچ معدنکاری هنوز نتوانسته است از پروانه بهره برداری به عنوان وثیقه وام و تسهیلات استفاده کند که این موضوع یکی از موارد استراتژیکی است که باید به آن رسیدگی شود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست