حسین محلوجی وزیر پیشین معادن و فلزات در یادداشتی که در اختیار "بیرونیت" قرار داده ضمن تسلیت این ضایعه اسفناک به خانواده ایشان و جامعه باستانشناسی و دانشگاهی کشور، از انتشار جلد هشتم مجموعه پژوهشهای باستانی این استاد تاریخ با عنوان «هشت هزار سال سفالگری» در آینده نزدیک خبر داد.
او در این پیام تسلیت نوشته است: پرواز روح استاد دکتر صادق ملک شهمیرزادی، عضو هیات علمی بنیاد فرهنگ کاشان به دیار باقی، ضایعهای بزرگ برای مستندنگاران تاریخ ایران باستان است.
محلوجی بیان کرد: این آموزگار بزرگ که دوستانش «شاپور» مینامیدند، یگانه یکصد سال اخیر باستانشناسی ایران بود. شاپورخان تنها کسی است که با تحقیقات ژرفنگرش، شش جلد کتاب و دهها مقاله علمی و تحقیقاتی درباره زندگی مردم کاشی در شهر باستانی سیلک به رشته تحریر درآورده است و از آن مهمتر این ایراندوست عزیز پرآوازه با تسلط به زبانهای فرانسه و انگلیسی و گذرانیدن دورههای تخصصی در دانشگاههای معتبر دنیا در رشته باستانشناسی و بر اساس معیارهای علمی، تاریخ زندگی مردم کاشی را با یافتههای خود در منطقه باستانی «شورابه» کاشان به هشت هزار سال قبل رسانیده است.
او خبر داد: این اثر علمی در قالب جلد هشتم دانشنامه کاشان با عنوان «هشت هزار سال سفالگری» با برنامهریزی و نظارت حضرتش در تاریخ ۱۳۹۹/۷/۱۵ به اتمام رسید و مراحل بعدی خود را برای آمادهسازی نشر طی مینماید.
حسین محلوجی رئیس بنیاد فرهنگی کاشان که خود خدمات ارزندهای به این شهر تاریخی ارائه کرده، در این پیام تسلیت مطرح کرد: دستاوردهای علمی باستانشناسی پیش از تاریخ این دانشمند گرانسنگ در اقصی نقاط باستانی ایران را به عهده شاگردان آشنا با مکتب علمی شاپورخان واگذار مینمایم. رجا واثق دارم پروردگار یگانه این استاد فرهیخته ایراندوست را غریق رحمت بیکران خویش خواهد نمود.
این گزارش میافزاید: دکتر محمدصادق ملک شهمیرزادی باستانشناس برجسته ایران که به "رازگشای سیلک" شناخته میشود در طول حیات با انجام فعالیتهای ارزنده باستانشناسی در زمینههای مختلف همچون طرح بازنگری محوطه باستانی سیلک کاشان و تحقیق، پژوهش و تألیفات گسترده نقش پررنگی در شناسایی و معرفی فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله کاشان ایفا کرده است.