شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 3:29:05 AM
با فناوری یک شرکت استرالیا و ارمنستانی صورت گرفت:

مهمترین مشکل طرح تیتانیوم کهنوج در زمینه فناوری با کمک یک شرکت استرالیایی و ارمنستانی حل شد و عملیات ساخت 2 کارخانه تولید کنسانتره و سرباره تیتانیوم در استان کرمان، با حضور معاون اول رییس جمهوری، وزیر صنعت و رئیس هیات عامل ایمیدرو آغاز شد.
شکست طلسم طرح تیتانیوم کهنوج

به گزارش معدن‌نامه، پس از سال ها انتظار عملیات ساخت 2 کارخانه تولید کنسانتره و سرباره تیتانیوم در استان کرمان، با حضور معاون اول رییس جمهوری آغاز شد. رئیس هیات عامل ایمیدرو در حاشیه راه اندازی واحد نیمه صنعتی تولید پیگمنت گفت: مهمترین مشکل طرح تیتانیوم کهنوج، فناوری آن بود.

در ادامه، مهدی کرباسیان در این مراسم تصریح کرد: در دولت گذشته، این طرح 2 بار به مناقصه رفته بود اما موضوع فناوری و تامین منابع مالی آن، سبب راکد ماندن طرح شد.

 وی ادامه داد: برای در اختیار گرفتن فناوری تولید پیگمنت، سال 93 مشاور بین المللی از کشور استرالیا انتخاب شد و این امر مقدمه شرایط احداث واحد نیمه صنعتی تولید پیگمنت را فراهم آورد.

کرباسیان افزود: در بخش اجرا نیز توانستیم با همکاری یک شرک ارمنستانی، فناوری جدید را برای تولید پیگمنت ایجاد کنیم که در دنیا منحصر به فرد است.

وی این اقدام را نمادی از اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: تبدیل خاک معدن تیتانیوم پیگمنت، سبب فرآوری و ارزش افزوده بالای مواد معدنی می شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو یاد آور شد: همه این اقدامات در دوره برجام صورت گرفت و اکنون زمینه ایجاد تولید صنعتی پیگمنت در کشور فراهم شده است.

وی در عین حال معدن تیتانیوم کهنوج با ذخیره 400 میلیون تنی را منحصر به فرد خواند و گفت: کمتر کشوری همچون ایران می تواند با استفاده از ماده معدنی به تولید تیتانیوم بپردازد.

بر اساس این گزارش،  اسحاق جهانگیری پس از گلنگ زنی طرح تولید کنسانتره و سرباره تیتانیوم کهنوج، از بخش های نخستین واحد نیمه صنعتی تولید پیگمنت دیدن کرد و کارشناسان و مدیران نیز توضیحات مربوطه را ارائه کردند.

 هدف از آغاز عملیات اجرایی این 2 طرح، تولید 130هزار تن کنسانتره ایلمنیت و 70هزار تن سرباره تیتانیوم است و با بهره برداری از این طرح ها، برای 400 نفر اشتغال مستقیم ایجاد می شود. همچنین، طرح های یاد شده، مقدمه ای برای ساخت کارخانه تولید پیگمنت است که در برنامه بعدی ایمیدرو قرار دارد.

کارخانه تولید کنسانتره، سالانه به 3 میلیون تن کانسنگ تیتانیوم به عنوان خوراک ورودی نیاز دارد و احداث کارخانه های تولید کنسانتره و سرباره، به پشتوانه ذخایر عظیم معدن تیتانیوم در کهنوج صورت می گیرد که طبق نتایج اکتشافات جدید، این معدن، از 400 میلیون تن ذخیره قطعی برخوردار است.

در حال حاضر سالانه نزدیک به 40 هزار تن پیگمنت برای استفاده در صنعت رنگ سازی و غیره به کشور وارد می شود که از متوسط ارزش 100 میلیون دلار برخوردار است.

بنا به این گزارش، ایران از معدود کشورهایی است که معدن تیتانیوم در اختیار دارد که توانایی تولید کنسانتره و سرباره، پیگمنت و حتی تولید فلز تیتانیوم را دارد.



منبع: ایمیدرو

نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین