چهارشنبه 7 آذر 1403 شمسی /11/27/2024 11:24:01 AM
  • گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:22061
  • زمان انتشار:يکشنبه 30 شهريور 1399-8:59
  • کاربر:
نوتی‌زهی، رئیس خانه معدن سیستان و بلوچستان عنوان کرد:

رئیس خانه معدن سیستان و بلوچستان مطرح کرد: برنامه‌ریزی دولت برای احیای معادن کوچک باعث شده فعالیت‌های اکتشافى فراگیرى در استان انجام شود و ظرفیت‌های اقتصادی مناطق این استان بیشتر شناسایی شود.
با توسعه معادن کوچک، اکتشافات عمقی در سیستان و بلوچستان جان می‌گیرد

غلام سرور نوتی‌زهی در گفت‌وگو با بیرونیت با بیان مطلب فوق اظهار کرد: اگر اجرای طرح احیاى معادن کوچک مقیاس در استان سیستان و بلوچستان قوت بگیرد، استان پهناورى که بعنوان رنگین کمان معادن ایران معروف است، جان می‌گیرد. تا کنون ایجاد زیرساختها که وظیفه دولت بوده است، انجام نشده و نبود صنایع فراورى مواد معدنى و دورى بازار مصرف باعث رکود ورشکستگى اکثر معادن شده است.

او بیان کرد: اکتشافات عمقى و سیستماتیک استان انگشت شمار بوده در حالی که با توسعه معادن کوچک، اشتغالزایى در استان رونق می‌گیرد. 
جای خوشحالی است که برنامه‌ریزی از سوی دولت برای احیای معادن کوچک انجام شده که این طرح باعث می‌شود فعالیت اکتشافى فراگیرى در استان انجام شود زیرا هنوز ذخایر و پتانسیل‌هاى معدنى استان ناشناخته است.

رئیس‌ خانه معدن سیستان و بلوچستان افزود: متاسفانه در زمینه نوسازی، اغلب معدنکاران درباره ورود ماشین آلات دست دوم اطلاعات کافى ندارند و تعداد کارشناسان خبره معدنى در سازمان صمت استان بسیار کم است به طورى که گاهی دو سال هم نتوانسته‌اند از نزدیک به معادن سر بزنند و بازدید کنند.

نوتی‌زهی ادامه داد: پاسخ گویى به مراجعه‌کنندگان هم در استان رضایت بخش نیست و اغلب سرمایه‌گذاران معادن کوچک به همین دلیل نسبت به فعالیت‌های معدنی در سیستان و بلوچستان رغبتی نشان نمی‌دهند. مسوولان فنى اغلب اطلاعات عملى‌شان کم است و به ندرت وظایفشان را انجام می‌دهند و به کسى پاسخگو نیستند.

او با بیان اینکه با ترویج معدنکاری کوچک آبادانی و اشتغالزایی در مناطق محروم و دورافتاده سرعت می‌گیرد، گفت: یکی از راهکارها این است که دولت باید با نگاه کارشناسی و سیاست‌های درست، بصورت ویژه بودجه‌هایى جهت زیر ساخت‌ها با ایجاد راه اب و برق و نظارت سازمان صمت و اداره کل راهدارى و پایانه‌ها با اولویت بندى ماده معدنى و ذخیره قابل قبول تخصیص دهد.

نوتی‌زهی بیان کرد: احداث کارخانجات فرآورى و ایجاد ارزش افزوده مواد معدنى یا خرید تضمینى ماده معدنى استخراج شده توسط شرکت‌هاى دولتى و حمل به بازار هدف، خرید ماشین آلات داخلى و خارجى با همکارى صندوق بیمه معادن با کارمزد بانکى پایین‌ که با اعتقادات مردم مغایرت نداشته باشند.

او افزود: برخورد قاطع دادگسترى با مزاحمین و باجگیران و سوواستفاده از مقام و اسلحه دولتى و غیره، همکارى جدى اداره صمت و استاندارى در خصوص اخذ استعلامات از منابع طبیعى و حفاظت محیط زیست و اداره راه و آب و برق و گاز و راه آهن، رضایت مالکین پروانه، ورود ماشین الات و دستگاهاى نو از طریق گمرک مناطق آزاد چابهار وممتن تردد درسطح معادن استان و جلوگیرى از خروج آنها، واگذارى بعضى از مسوولیت ها به بخش خصوصى، احترام و استقبال به سرمایه‌گذاران معدنى و همکارى و مشاوره درست و جذب سرمایه گذار از الزامات توسعه معادن در سیستان و بلوچستان است که باید به آنها توجه شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین