جمعه 2 آذر 1403 شمسی /11/22/2024 6:06:08 PM
  • گروه مطلب:| خبر| گزارش| معدن|
  • کد مطلب:2098
  • زمان انتشار:يکشنبه 21 شهريور 1395-11:20
  • کاربر:
مدیر پروژه احداث کارخانه تغلیظ سونگون مطرح کرد:

مدیر پروژه احداث کارخانه تغلیظ سونگون با بیان اینکه تکنولوژی پرعیارسازی مس مستلزم سرمایه‌گذاری است، مطرح کرد: باید برای پرعیارسازی مواد معدنی اقتصادی‌ترین روش استخراجی را انتخاب کرد زیرا هر معدنی ویژگی‌های خاص خود را دارد و این باعث می‌شود ویژگی تکنولوژی‌های استخراجی هم متفاوت باشد.   
چالش سرمایه‌گذاری برای پرعیارسازی مس در ایران

حسین ثقفی در گفت و گو با معدن نامه با بیان مطلب فوق اظهار کرد: در حال حاضر کاهش عیار معادن بزرگترین کشورهای تولیدکننده مس، پروژه‌های توسعه‌ای را با خطر توقف روبه‌رو کرده است. امروزه در دنیا روش‌های مختلفی برای پرعیارسازی مس وجود دارد و این روش‌ها اکنون نیز در ایران در حال انجام است اما اگر بخواهیم روش استخراجی را با روش دیگری مقایسه کنیم، باید جنبه‌های اقتصادی این روش را به طور کامل در معادن کشور سنجید.

او افزود: با توجه به شرایط معدن، نوع خاک و عوامل تاثیرگذار در محیط باید بهترین نوع روش استخراج برای مس انتخاب شود، به لحاظ فنی این امکان وجود دارد که ما هر نوع روشی را انتخاب کنیم اما صرفه اقتصادی در پروژه‌های مس فاکتور بسیار تاثیرگذاری خواهد بود.

 مدیر پروژه احداث کارخانه تغلیظ سونگون تصریح کرد: ذخایر کم عیار مس را می‌توان با روش‌های مختلف استحصال کرد. این روش‌ها در حال حاضر در برخی پروژه‌ها انجام می‌شود و بهره‌مندی از این تکنولوژی‌ها باید در تمامی معادن فراگیر شود. این موضوع در راندمان کارخانه‌های مس بسیار مهم تلقی می‌شود و در افزایش راندمان تولید فاکتور مهمی است. ضمن اینکه جایگزین فناوری‌ها در معادن کوچک و بزرگ هر کدام جداگانه شرایط و کارایی خاص خود را دارد.

ثقفی افزود: تجربه ثابت کرده یکی از تاثیرگذارترین متغیر ساختاری که بر هزینه‌ها و رشد تولید در آینده اثرگذار است، کاهش چشمگیر کیفیت ذخایر معدنی است. از طرفی افت سطح عیار فلزات پایه و کیفیت پایین کانه‌ها باعث می‌شود هزینه‌ها در بلندمدت رشد پیدا کند. در حالی که اگر واحدهای معدنی از تکنولوژی و طرح‌های اصلاحی برای افزایش ظرفیت و بالا نگه داشتن سطح تولید و کاهش هزینه‌ها استفاده نکنند در آینده با افزایش هزینه‌ها و کاهش تولید مواجه خواهند شد.

او با اشاره به اهمیت کاهش هزینه‌ها در معادن نیز گفت: باید برای پرعیارسازی مواد معدنی اقتصادی‌ترین روش استخراجی را برگزید. زیرا هر معدنی ویژگی‌های خاص خودش را دارد و این باعث می‌شود ویژگی تکنولوژی‌های استخراجی هم متفاوت باشد. وضعیت کارخانجاتی که در شرکت ملی صنایع مس به تازگی احداث شده‌اند، به لحاظ افزایش راندمان تولید، مواد مصرفی و هزینه‌های آن همانند دیگر کارخانجات دنیا هستند و بروزرسانی تکنولوژی استخراجی خود به خود شروع شده و به صراحت می‌توان گفت که ایران هم با تکنولوژی‌های روز در صنعت مس آشنا شده است.

ثقفی افزود: بنابراین در حاضر شرکت ملی صنایع مس ایران همانند شرکت‌های خارجی دیگر پروژه‌های مس را توسعه می‌بخشد و در این زمینه نمی‌توان گفت عقب مانده است. اما مشکل صنعت مس این است که راندمان تولید در پروژه‌های مس به دلیل پایین بودن بهره‌وری نیروی انسانی بالا نیست و باید سیاستگذاران عرصه مس در این حوزه ورود پیدا کنند و منابع انسانی را در معادن مس نسبت به گذشته تقویت کنند تا کارخانجات و صنایع کشور به لحاظ اقتصادی و درآمدزایی در شرایط بهتری قرار گیرند.  

او تصریح کرد: پس از توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها مذاکرات بسیاری در صنعت مس برای ورود خارجی‌ها و انتقال تکنولوژی مطرح می‌شود اما باید به این نکته توجه داشت که تاثیرات برجام در کوتاه‌مدت پدید نمی‌آید و این طور نیست که در نقطه‌ای شروع شود و در نقطه‌ای تمام شود. برجام و گشایش روابط پروسه‌ای طولانی است و تصورم این است که تاثیرات آن در صنایع معدنی کشور به زودی ظاهر می‌شود. هنوز در نیمه اول آن هستیم و باید فرصت داده شود بخش معدن و صنایع معدنی آثار فضای جدید پسابرجام را بچشند که الان هم متوجه هستیم شرکت‌های بسیاری خواستار همکاری با صنایع ایران هستند و معادن مس کشور یکی از حوزه‌های کانون توجه خارجی‌ها محسوب می‌شود.

ثقفی با بیان اینکه توسعه معادن مس  نیازمند سیاستگذاری‌های کلان کشور است، گفت: باید برای اینکه سرمایه‌گذاران به صنایع ایران و بازار آن اعتماد پیدا کنند و سرمایه خود را به پروژه‌های ایران تزریق کنند، تلاش شود اعتمادسازی در بستر سرمایه‌گذاری شکل بگیرد. سرمایه‌گذاران خارجی علاقه‌مند به همکاری با ایران هستند اما این خلا احساس می‌شود که آنها نیاز دارند به فضای سرمایه‌گذاری ایران اطمینان پیدا کنند. ضمن اینکه باید مشکلات بانکی و نقل و انتقالات پولی آنها نیز برطرف شود تا آنها مبادلات‌شان را به راحتی انجام دهند. اگر بستر لازم برای سرمایه‌گذاری در صنعت مس صورت گیرد، شرایط رقابت برای ادامه پروژه‌های مس فراهم می‌شود و پروژه‌های جدیدی که در صنعت مس تعریف می‌شود، با توجه به شرایط رقابتی صنایع دنیا پیش خواهد رفت.  

 

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین