به گزارش بیرونیت، پیرو این دستورالعمل، میباسیت هر ماه فولادسازان اعم از فولاد مبارکه به میزان 67 هزار تن، فولاد غرب آسیا 32 هزار تن، فولاد هفت الماس 15 هزار تن، ورق سرد در بورس عرضه میکردند.
حالا 16 روز از زمان وعده شده میگذرد و شرکت فولاد مبارکه، تنها عرضه کننده محصولات تخت فولادی، در بورس کالا است. شرکت های غرب آسیا و هفت الماس که مقرر بود به عنوان دیگر تولید کنندگان ورق سرد در کنار فولاد مبارکه محصول خود را در بورس کالا عرضه نمایند، میدان را ترک کرده و در حال حاضر تنها عرضه کننده محصولات تخت فولادی، فولاد مبارکه است.
به گواه کارشناسان، با حضور سایر فولادسازان و افزایش عرضه، قطعا التهابات بازار کاسته و قیمتها روند واقعی به خود خواهند گرفت؛ این در حالی است که تخطی از این دستورالعمل و در راستای آن، اعمال فشارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و بورس، قطعا عواقب بدتر در پی خواهد داشت. زیرا ظاهراً سیاستهای نهادهای نظارتی از جمله وزارت صمت و بورس کالا به گونهای تعیین شده است که با عدم عرضه محصولات شرکتهای نورد کار در بورس کالا، مواد اولیه این شرکتها کاهش پیدا خواهد کرد.
به اعتقاد نگارنده: با ادامه این سیاست تنبیهی، قطعا با کاهش تولید رو به رو خواهیم شد و این امر باعث افزایش قیمت و التهاب بازار شده و در نهایت صنایع پایین دستی و مصرفکنندگان لوازم خانگی، خودرو و... متضرر خواهند شد. همچنین نوردکاران نهتنها در تأمین مواد اولیه خود دچار مشکل جدی خواهند شد؛ بلکه بازارهای رقابتی خود را نیز از دست خواهند داد.
سوال اینجاست: فولادسازان بزرگی همچون غرب آسیا و یا شرکت هفت الماس چه دلیل قانع کنندهای برای عدم عرضه محصولات خود در بورس دارند؟ آیا وزارت صمت با اعمال سیاست تنبیهی، خواهد توانست التهاب بازار را کاهش و این شرکتها را مجاب به عرضه کند؟
قطعا راهکارهای بهتری برای مجاب کردن شرکتهای فولادی از سوی وزارت صمت و بورس وجود دارد که در این بین میتوان به فعال کردن سامانههای رسمی اشاره نمود. با این اقدام میتوان میزان تولید این شرکتها را رصد نمایند. در آخر باید گفت، دولت باید به فکر چارهای بهتر برای مجاب کردن فولادسازان باشد؛ تا بیش از این بازار ملتهب نشود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست