چهارشنبه 7 آذر 1403 شمسی /11/27/2024 1:50:51 AM
  • گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:19697
  • زمان انتشار:دوشنبه 27 مرداد 1399-10:26
  • کاربر:
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خبر داد:

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: به زودی مقدار قابل توجهی آلیاژ که پیش از این وارد کشور می‌شد با سرمایه‌گذاری شرکت شستا وارد روند توسعه تجاری و داخلی‌سازی می‌شود. 
داخلی‌سازی آلیاژهای فولادی با سرمایه‌گذاری شستا

سورنا ستاری در حاشیه مراسم افتتاح شتاب‌دهنده صدر فردا در جمع خبرنگاران، افزود: با وجود اینکه از لحاظ دانشگاهی، مقالات زیادی در حوزه مهندسی مواد داریم و جزو ۱۰ کشور اول دنیا در این زمینه هستیم، اما تعداد قابل توجهی از مواد به ویژه آلیاژهای فلزی از خارج از کشور وارد می‌شود.

وی ادامه داد: برای نمونه در حوزه کاتالیست‌ها، میزان قابل توجهی از مواد اولیه از خارج از کشور وارد می‌شود و این در حالی است که خطوط تولید کاتالیست پیشرفته‌ای را در دو سه سال اخیر در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم.
ستاری گفت: همچنین در آلیاژهای خاص و آلیاژهای فولادی وابستگی شدیدی داریم و در یک ماه گذشته نیز تحریم جدیدی شامل ۲۲ آلیاژ فلزی اعمال شد که انگیزه‌ای برای فعال‌سازی ظرفیت علمی دانشگاه‌هاست.  
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که مجموعه‌هایی همچون صدر تامین و مجموعه‌ شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)  که ظرفیت مالی دارند بر روی ایده جوانان سرمایه‌گذاری کنند.  
ستاری با اشاره به اینکه این اقدام، یک حرکت جدی در بحث عدم خام فروشی است، افزود: برای نمونه ۲۰ قلم خاک نادر در کشور وجود دارد که برخی‌ از آنها به صورت گرمی فروخته می‌شود.
در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) گفت: بخشی از اقدامات انجام شده در افتتاح شتاب‌دهنده تخصصی مواد معدنی (حامی استارتاپ ها)، این است که عارضه‌یابی و نیازهای فناورانه احصا شده است. 
محمد رضوانی فرافزود: در مرحله بعد نیازهای فناورانه مجموعه با این شتاب‌دهنده تبدیل به قرارداد شده است تا نیازهای فناورانه تامین شود. 
وی تصریح کرد: این شتاب‌دهنده‌ها موجب بالابردن ارزش فزوده، کاهش بهای تمام شده، جلوگیری از خام فروشی و ارتقای کیفیت و کمیت محصولات تولیدی می‌شود. 
مدیرعامل شستا افزود: بخش دیگر حمایت از مجموعه‌هایی است که مراحلی همچون اثبات تکنولوژی را طی کردند و آماده سرمایه‌گذاری هستند و در واقع از مقیاس آزمایشگاهی وارد تولید انبوه شدند و این شتاب‌دهنده زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده تا از این سرمایه‌گذاری و تشکیل شرکت‌ها حمایت کند.


۲۱۱.۸ میلیارد ریال هزینه عملیات اکتشاف ثبت شد

میزان عملیات اکتشاف در سه ماهه نخست امسال ۲۱۱.۸ میلیارد ریال شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۵.۲ درصد رشد دارد.

به گزارش بیرونیت، آمارهای رسمی نشان می دهد سرمایه مجوزهای صادره برای گواهی کشف معدنی در سه ماه ابتدایی ۱۳۹۸ برابر با ۲۰۱.۳ میلیارد ریال بود.
شمار گواهی کشف صادر شده در سه ماهه امسال تعداد ۱۰۳ فقره بود و نسبت به تعداد ۱۱۲ فقره گواهی کشف دوره مشابه پارسال کاهش هشت درصدی دارد.
تعداد پروانه های اکتشاف در دوره این گزارش ۲۰۵ فقره بود و در مقایسه با ۲۳۹ فقره مدت مشابه سال گذشته، افت ۱۴.۲ درصدی دارد.
آنگونه که ایرنا گزارش داده، علاوه براین پروانه بهره برداری صادره در سه ماهه آغازین امسال ۱۲۶ فقره بود که نسبت به زمان مشابه پارسال ۴.۱ درصد افزایش یافت.
تعداد مجوزهای صادر شده برای ایجاد اشتغال در سه ماهه نخست ۱۳۹۹ برای یکهزار و ۱۳۲ نفر ثبت شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که یکهزار و ۲۷۵ نفر بود، کاهش ۱۱.۲ درصدی دارد.
وزارت صنعت، معدن وتجارت برای سال ۱۳۹۹ افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی میزان ذخایر معدنی را نسبت به سال ۱۳۹۸ پیش بینی کرده و میزان افزایش ۳۰ درصدی برای حجم استخراج را دربرنامه گنجانده است.
پیش از این آمار ذخایر شناسایی شده کشور حدود ۵۷ میلیارد تن اعلام شد، از این رقم نزدیک به ۳۷ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است.
همچنین درنظر است، امسال میزان تولیدات صنایع معدنی ( فولاد، مس، آلومینیوم و ...) به میزان ۲۵ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته باشد.  



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین