فرزاد اسدی در گفتوگو با "بیرونیت" افزود: ما در امتداد طرح احیای معادن شماری از معادن کوچک مقیاس گیلان را شناسایی کردیم تا بتوانیم برای احیای آنها قدم برداریم. یکی از معادنی که در چهارچوب همین طرح راه اندازی شد، معدن سنگ تراورتن لوشان است که با همکاری خانه معدن استان اصفهان و استان گیلان و سرمایه گذار بخش خصوصی و همچنین با کمک تسهیلات دولتی پس از حدود 6 سال تعطیلی احیا شد. همچنین فاز اول فرآوری و تولید پودر کربنات کلسیم هم در دستور کار قرار گرفته است.
او اضافه کرد: پتانسیلی معدنی جذابی که در استان گیلان وجود دارد ذخایر مس منطقه میسهچولی تالش است، پراکندگی مس طبیعی در این منطقه به اندازه ای بالاست که به نام میسهچولی (تپه مس) نامگذاری شده است، با اکتشاف و بهره برداری از ذخایر این منطقه می توان نخستین معدن مس شمال کشور را راه اندازی کرد.
اسدی در ادامه به موانع محیط زیستی و منابع طبیعی بر سر راه معدنکاری در استان های شمالی پرداخت و گفت: درست است که شدت حساسیت نسبت به آسیب های زیست محیطی معدنکاری در استان های گیلان، مازندران و گلستان به دلیل برخورداری از پوشش سبز بیشتر از نقاط دیگر کشور است و این محدودیت ها تاکنون سبب شده بسیاری از ذخایر دست نخورده بماند، اما اگر سرمایه گذاری بر این موانع غلبه کند، می تواند نخستین تولیدکننده موادی باشد که تنها در شمال کشور وجود دارد و در نتیجه می تواند انحصار عرضه این مواد را در اختیار بگیرد. همچنین سرمایه داری که در استان های شمالی سرمایه گذاری کند نسبت به مناطق دیگر کشور با رقبای کمتری رو به روست.
رئیس خانه معدن استان گیلان همچنین گفت: با توجه به افزایش هزینه های حمل و نقل، ورود مواد معدنی از خارج استان های شمالی به داخل استان توجیه اقتصادی ندارد و دستیابی به مواد موردنیاز صنایع در داخل استان ها، هزینه های تولید را بسیار کاهش می دهد، امتیازی که تولیدکنندگان استان های شمالی از جمله گیلان از آن استقبال می کنند.
او در مورد چگونگی تعامل معدنکار غیربومی با بومیان شمال کشور توضیح داد: یکی از وظایف اتاق جذب سرمایه گذار خانه معدن گیلان حمایت از سرمایه گذاران غیربومی است و از طریق ایجاد ارتباط با افراد بومی مجرب و صاحب نظر با سرمایه گذاران غیربومی اطلاعات لازم را در اختیار آنها می گذارد.
اسدی تصریح کرد: معدنکاری در گیلان پیشینه ای طولانی دارد، نمونه ای از فعالیت های معدنی استان در گذشته یک معدن زیرزمینی زغال سنگ در شهر رودبار است که روزگاری حدود 3هزار و 500 نفر در آن مشغول به کار بودند اما اکنون تعطیل شده چون به باور من اکتشاف در آن همگام با تولید پیش نرفت، همه اینها حکایت از پتانسیلی چشمگیر و بکر دارد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست