شهناز نوایی در گفتوگو با "بیرونیت" با بیان مطلب فوق افزود: در میان این معادن، شماری در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند و ایجاد زیرساخت برای یکی می تواند به امکان بهره برداری چند معدن بینجامد.
او ادامه داد: دلیل روی آوری معدنکاران به معادن نیمه تعطیل و تلاش برای احیای آنها این است که به تازگی بهای مواد معدنی افزایش پیدا کرده و تقاضا برای آنها بالا رفته است، بنابراین فرصتی پیش آمده که حتی ذخایر با عیار کمتر که استخراج آنها پیش از این صرفه اقتصادی نداشت هم حالا مورد توجه قرار بگیرند. در کنار اینها پیشرفت فناوری ها امکان بهره برداری از این ذخایر را فراهم آورده است.
نوایی اضافه کرد: در همین راستا به جای اینکه معدن از بهره بردار گرفته شود چون نمی تواند روی آن کار کند، می توان به او کمک کرد تا موانع موجود را بردارد و بهره برداری را از سر بگیرد.
دبیر اتحادیه حفاران غیرنفتی اظهار کرد: احیای معادن تعطیل شده علاوه بر اینکه برای معدن دار محل درآمد است، به آبادانی منطقه ای منجر می شود که معادن در آن قرار گرفته است. به طور مثال، جاده سازی که برای حمل و نقل مواد معدنی انجام می شود عبور و مرور به منطقه را آسان می کند. علاوه بر این مردمی بومی در معدن به کار مشغول می شوند. هر یک معدن کوچک این پتانسیل را دارد که محل اشتغال و ارتزاق دست کم ۱۵ خانواده باشد. راه اندازی معدن امنیت منطقه را نیز ارتقا می دهد، به ویژه که این معادن بیشتر در نقاط محروم مستقر هستند.
او افزود: پیش از این در نظر داشتیم که سرمایه گذاران خارجی را به این معادن جذب کنیم که با تشدید تحریم ها این امکان فعلا وجود ندارد.
نوایی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تلاش های معدنکاران اصفهانی در زمینه احیای معادن تعطیل شده در استان اصفهان با استقبال استاندار رو به رو شد و ما پیگیر اقدامات بعدی هستیم. امیدواریم با پایان شیوع کرونا و رفع مشکلات برآمده از آن این جریان را تسریع کنیم.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست