سه شنبه 6 آذر 1403 شمسی /11/26/2024 7:57:38 PM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:17462
  • زمان انتشار:چهارشنبه 1 مرداد 1399-10:24
  • کاربر:
با نگاهی به دستاوردهای چهارماهه

شرکت ذوب آهن به دنبال خرید معادن زغال سنگ و سنگ آهن است و طبق گفته های تصمیم گیران در این شرکت اقداماتی نیز صورت گرفته است، همچنین تمدید مجوز هیات وزیران در عرضه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن سنگ آهن، ارایه برنامه تامین کامل مواد اولیه ذوب آهن و پیشنهاد آن به وزارت صمت از مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت است.
«خرید معادن» و «راه اندازی کوره بلند»؛ دو برنامه برای تحول بزرگ در ذوب آهن اصفهان

به گزارش بیرونیت، یکی از فاکتورهای مهم صنعت فولاد تولید سرانه فولاد است و میزان تولید ذوب آهن در سال ۹۷ به ازای هر نفر، ۱۶۱ تن بوده است که این عدد در سال ۹۸ به ۱۷۴ تن رسید و پیش بینی می‌شود در سال جاری با جهش تولید و با راه‌اندازی کوره شماره یک این مجموعه به عدد ۱۹۹ تن به ازای هر نفر برسد که این حاصل دو اقدام ذوب آهن از جمله افزایش تولید و دیگری خروجی شرکت است.

با این تعاریف شاهد هستیم ذوب آهن خیلی زود تر آ آنچه تصور می شد راهبرد  جهش تولید در این شرکت را محقق کرده است .این شرکت در سال گذشته به ثبت رکورد صادرات به میزان یک میلیون و ۱۵۵ هزار تن محصول، دست یافت که این میزان صادرات معادل ۵۰ درصد محصولات اصلی شرکت است.

شرکت ذوب آهن اصفهان تثبیت سودآوری را در سال گذشته داشت و برای امسال ۸۸۰ میلیارد تومان را هدف‌گذاری کرده است. بدین‌ترتیب زیان انباشته شرکت به صفر خواهد رسید و سال آینده به‌طور قطع تقسیم سود برای شرکت حاصل می شود.

این شرکت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ شاهد رشد ۵۷ درصدی هزینه‌های مواد اولیه بوده به طوریکه رشد هزینه‌ها در حالی بود که رشد فروش شرکت ۲۸ درصد رقم خورد و این یکی از دلایل نرسیدن به سود عملیاتی مناسب ذوب آهن همانند سال ۹۷ بود. رشد ۵۷ درصدی قیمت زغال و همچنین نرخ افزایشی تورم و … موجب رشد هزینه‌های تولید در ذوب آهن شده است.

در سال گذشته ذوب آهن در بحث فروش با محدودیت‌هایی در فروش محصولات خود در بورس کالا مواجه شد، در این شرایط به سود قابل پیش بینی دست نیافت. برآورد سود از دست رفته شرکت ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.

بزرگ‌ترین مشکل ذوب آهن کمبود مواد آهن‌دار در کشور است، اما با رویکرد جدید وزارت صمت روند خام فروشی رو به کاهش است و با تدابیر صورت گرفته قرار است پیش از صادرات ابتدا نظر تولیدکنندگان داخلی جلب شود. ترجیح معادن به تبدیل سنگ آهن به کنسانتره و گندله است که این موضوع یک چالش برای ذوب آهن محسوب می‌شود، امروز با کمبود سنگ آهن درشت دانه در کشور مواجه هستیم.

از سوی دیگر برخی صنایع بالا دستی همچون گل گهر و چادرملو به تولید فولاد روی آورده‌اند و در این شرایط آنها تامین مواد اولیه خود را در اولویت قرار داده‌اند. ذوب آهن همانند دیگر فولادسازان از یارانه انرژی برخوردار نیست، مطابق آخرین برآورد ذوب آهن به ازای هر کیلو تولید محصول ۱۰۵۰ تومان از یارانه انرژی بی‌بهره است.

شرکت ذوب آهن به دنبال خرید معادن زغال سنگ و سنگ آهن است و طبق گفته های تصمیم گیران در این شرکت اقداماتی نیز صورت گرفته است، همچنین تمدید مجوز هیات وزیران در عرضه یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن سنگ آهن، ارایه برنامه تامین کامل مواد اولیه ذوب آهن و پیشنهاد آن به وزارت صمت از مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت است.

این شرکت در استانه راه‌اندازی کوره بلند شماره یک است که با وجود کمبودهای بسیار راه اندازی آن به زودی اتفاق خواهد افتاد اما مهم‌ترین بحث تامین پایدار مواد اولیه آن است که با برنامه‌ریزی وزارت صمت، قابل حل و اجرایی می شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین