سه شنبه 6 آذر 1403 شمسی /11/26/2024 12:21:33 PM
  • گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:17013
  • زمان انتشار:شنبه 24 خرداد 1399-14:9
  • کاربر:
با همه‌گیری کووید-۱۹ رقم خورد:

بریتانیا در حال گذر از یک نقطه عطف قابل توجه است. در نیمه شب چهارشنبه هفته گذشته وارد دو ماهی شد که از نیروگاه‌های زغال سنگ برای اولین بار از زمان انقلاب صنعتی، برق تولید نمی‌کند.
۲ ماه بدون سوختن زغال در بریتانیا

به گزارش بیرونیت به نقل از ماینینگ، بریتانیا در حال گذر از یک نقطه عطف قابل توجه است. در نیمه شب چهارشنبه هفته گذشته وارد دو ماهی شد که از نیروگاه‌های زغال سنگ برای اولین بار از زمان انقلاب صنعتی، برق تولید نمی‌کند.


به گفته نشنال گرید (شرکت برق بریتانیایی)، این رکورد جدید تا حدودی نتیجه همه‌گیری کووید-۱۹ بوده است. با توجه به تولید غیر مداوم و افزایش میزان کار کردن از منزل، تقاضا برای برق به طور متوسط حدود ۱۵ درصد تا ۲۰درصد کاهش داشته است.


به علاوه، این موضوع به دلیل مشارکت بیشتر انرژی‌های تجدیدپذیر نسبت به گذشته نیز بوده است. طی ماه مه، این منابع انرژی به طور متوسط ۲۸ درصد از کل تولید انرژی را به خود اختصاص داده‌اند.


خورشید و باد به ترتیب در ماه گذشته ۱۱.۴۵ درصد و ۱۵.۸۷ درصد از انرژی بریتانیا را تولید کردند، در حالی که آب نیز ۰.۶۹درصد بر میزان تولید انرژی افزود.


تولید انرژی زیست توده سازگار با محیط زیست ۸.۷۵ درصد بوده است. انرژی هسته‌ای نیز که گازگلخانه‌ای تولید نمی‌کند، تقریباً ۲۳ درصد از کل انرژی را تولید کرده است.


با این حال بزرگترین تولید کننده انرژی، گاز طبیعی بود که سهم ۳۰.۰۶ درصدی از کل تولید انرژی را داشته است. در حالی که گاز طبیعی یک سوخت فسیلی است اما حدود ۵۰ درصد گاز گلخانه‌ای کمتری نسبت به زغال سنگ تولید می‌کند.


یک دهه پیش، زغال سنگ بیش از ۴۰ درصد از تولید انرژی بریتانیا را در طول سال به خود اختصاص داده است.


این کشور در نظر دارد تا سال ۲۰۲۴ به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای رسیدن به هدف خود که میزان انتشار صفر گاز گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰ است، کارخانه‌های زغال سنگ را تعطیل کند.


اولین روز بدون زغال سنگ در بریتانیا در سال ۲۰۱۷ ثبت شد. تا زمان رکورد این ماه، طولانی ترین دوره قبلی بدون زغال سنگ در ماه مه سال ۲۰۱۹ بود، هنگامی که زغال سنگ به مدت دو هفته هیچ مشارکتی درتامین شبکه برق نداشت.


زغال سنگ با ۲۸ درصد کل انرژی تولیدی در جهان، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی است. نفت در صدر قرار دارد (۳۲ درصد)، پس از آن گاز طبیعی (۲۲ درصد)، سوختهای زیستی (۹ درصد)، انرژی هسته‌ای (۵ درصد)، آب (۲ درصد) و باد و خورشید ( ۱ درصد) قرار دارند.


همچنین انتظار می‌رود که رشد سریع جهانی در تولید نیرو توسط گاز طبیعی و منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله افزایش پنج برابری مصرف انرژی خورشیدی و افزایش سه برابری مصرف انرژی بادی تا سال ۲۰۴۰ اتفاق بیفتد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین