به گزارش بیرونیت، متن این جوابیه به شرح ذیل است: بسمه تعالی مدیر مسئول محترم خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان سلام علیکم احتراما با عنایت به درج مطلبی تحت عنوان "وضعیت نابسامان کارگران معدن زرشوران / ۱۲۲ نفر از کارگران معدن در آستانه ناشنوا شدن!" به شماره خبر7263876 مورخ 10/12/1398 در درگاه آن خبرگزاری، موارد ذیل جهت تنویر اذهان عمومی اعلام داشته و انتظار دارد بر مبنای قانون مطبوعات نسبت به نشر این جوابیه در آن پایگاه با همان موقعیت و کیفیت اقدام شود. معدن طلای زرشوران از توابع شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی قرار دارد.
شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران مسئول بهره برداری از معدن است که صد در صد سهام آن در اختیار دولت قرار دارد. با توجه به پاره ای موارد مطرح شده در پایگاه خبری باشگاه خبرنگاران جوان، جوابیه ذیل جهت درج در آن پایگاه خبری اعلام می گردد. در مقدمه خبر منتشر شده از سوی آن خبرگزاری آمده است "ذخیره قطعی معدن طلای زرشوران چهار میلیون تن کانسنگ طلا با عیار متوسط 5.8 ppm گرم بر تن! ذکر شده که آمار علمی و دقیق آن مطابق آنچه که در پروانه بهره برداری درج شده 27.5 میلیون تن کانسنگ با عیار متوسط 4 ppm طلا است. در پاراگرافی از خبر مذکور با اشاره به نام روابط عمومی، مطالبی بیان شده که روابط عمومی شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران هیچگونه مصاحبه ای با هیچ خبرنگار و پایگاه خبری ای نداشته است.
شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، حفاظت سلامت پرسنل و صیانت از محیط زیست را وظیفه ذاتی خود می داند بطوریکه یکی از تخصصی ترین و مجرب ترین تیم های HSEE (ایمنی،بهداشت،محیط زیست و انرژی) را با تجربه و تخصص مرتبط و با اختیارات کامل در این حوزه را در اختیار دارد.
در خصوص اعداد و ارقام اعلام شده مربوط به شنوایی، علت تجمع افراد و همهمه، مربوط به آزمایش شنوایی سنجی بوده که پس از ارجاع به متخصص و تایید بلامانع بودن فعالیت آنها در شغل مربوطه، موضوع طی جوابیه به همراه آزمایشات به مرکز بهداشت شهرستان ارسال شد. در خصوص مشکلات ریوی، نظر متخصص بر عدم استفاده از محصولات و مواد تدخینی بود. موارد مربوط به مشکل قلبی نیز با بررسی های دقیق تر توسط متخصص مربوطه، اعلام شد در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
در کلیه موارد مطرح شده نظر پزشک متخصص بر بلامانع بودن اشتغال و فعالیت با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی لازم بود. استخراج و استحلال طلا همواره جز فعالیت های پرریسک در سراسر دنیا بوده است. باوجود این، در خصوص گزارش سه ماهه اخطار محیط زیستی که دلیل آن تجمع ضایعات و... بوده که پس از رفع موانع قانونی جهت فروش، این موضوع مرتفع شد. شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران همواره با اندیشیدن تمهیدات لازم در جهت رعایت حداکثری موازین ایمنی و بهداشت کارگری و کارمندی گام برمی دارد که کلیه گزارشات اداره کار، محیط زیست و مراکز بهداشت شهرستان گواه براین موضوع است.
در موردی دیگر از این خبر تحت عنوان "ساخت سد باطله (انباشت رسوبات معدنی)" ، به نظر می رسد نویسنده محترم از سد باطله به عنوان محلی برای انباشت آوارهای معدنی، رسوب گیری و ذخیره پساب یاد می کند در حالی که سد باطله محل دپوی پسماندهای جامد باقیمانده از خط تولید است و پسابهای به جا مانده از خط تولید وارد حوضچه های تبخیر و چرخه بازگردانی آب می شود. همچنین در بخش دیگری از مطلب، در روند مناقصه انتخاب پیمانکار سد باطله، موضوعی دیگر مطرح شده است. در این خصوص و جزئیات انتخاب برنده مناقصه سد باطله با قیمت مناسب، اعلام می دارد این شرکت دولتی در تمام معاملات خود ملزم به رعایت قوانین موضوعه (قانون مناقصات و دستورالعمل های مربوطه) بوده و در این مورد نیز مطابق ماده ۲۰ قانون برگزاری مناقصات و با استناد به بخشنامه دامنه قیمت شماره ۹۴/۱۵۸۷۶۴ مورخ 1394.07.13 سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام کرده است. بر اساس بخشنامه دامنه قیمت فوق الذکر که به منظور اعمال رویه واحد، زمینه سازی رقابت صحیح تر، تعیین قیمت های متناسب پیشنهادی و همچنین پایش و بررسی صحت و سقم قیمت های پیشنهادی متقاضیان استفاده می گردد، قیمت های نامتعارف (کاذب یا گران) با استفاده از ضوابط بخشنامه ای و بصورت کاملا قانونی از فرآیند مناقصه کنار گذاشته شده است. شایان ذکر است استفاده و تبعیت از بخشنامه فوق الذکر برای این شرکت لازم الاجرا بوده و در صورت عدم استفاده منجر به تخلف و انحراف از فرآیند قانونی مناقصه می شد.
ضمن اینکه با توجه به ماهیت دولتی این شرکت و الزام به رعایت قوانین مناقصه، در تمام جلسات گشایش پاکات مناقصه، نمایندگان حراست شرکت، حراست سازمان مافوق و بلاخص نماینده سازمان بازرسی کل کشور دعوت می شوند و حضور می یابند. علاوه بر این اینکه روند برگزاری فرآیند مناقصه مذکور و اسناد و مدارک کامل آن و همچنین جزئیات انتخاب پیمانکار برنده در حین اجرای فرآیند و نیز پس از خاتمه آن (مرداد و بهمن سال جاری) توسط نهادهای نظارتی و بازرسی مورد بازبینی و پایش قرار گرفته و ایرادی وجود نداشته است. در عنوانی دیگر با بیان" فعالیت معدنی به قیمت نابودی طبیعت" نویسنده خبر توجه لازم را به اقدامات روزانه و پایش های آنلاین محیط زیستی شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران و اداره محیط زیست تکاب نداشته است. حال آنکه شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران با رویکرد محیط زیست محور خود موفق به کسب گواهینامه های ISO14001,OHSAS18001, ISO9001, HSE-MS, و همچنین تشویق نامه حسن عملکرد زیست محیطی از اداره محیط زیست تکاب در سال 1396 گردیده است. مهمتر و اساسی تر از همه، رونق اقتصادی، اشتغالزایی و گردش سرمایه ایست که با فعالیت این شرکت و بهره برداری از این خوان گسترده نعمت الهی نصیب منطقه و استان آذربایجان غربی گردیده است.
به همین سبب این شرکت هرگونه فعالیت مخرب و مغایر با سلامت زیست محیطی را رد می کند. خبرنگار محترم در عنوان "وقتی سرمایه ملی دزدیده می شود" همت را بر آن گمارده تا عملکرد مسئولان معدن طلای زرشوران در برخورد با متخلفان را در ذهن مخاطب به عنوان امری واقعی جلوه دهد و با همان دلیل، زرنیخ، خودرو و ابزار را به عنوان اموال مسروقه ذکر می کند. سرقت هرگونه خودرو و ابزار قویا تکذیب می شود و موارد سرقت زرنیخ مطابق قانون از سمت دستگاه مجری (شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران) به مرجع ذیصلاح (قوه محترم قضائیه) گزارش شده است و همانگونه که در خبر آمده در چندین مورد حکم قضایی نیز برای متهمان و متجاوزان صادر گردیده است. این شرکت پیگیری قانونی تمام موارد تا حصول نتیجه را بر خود فرض می داند.
نویسنده خبر با عنوان "توسعه فاز جدید زرشوران متوقف شده است" ضمن بیان اینکه اجرای فاز جدید متوقف شده است سعی بر آن دارد که این موضوع را کوتاهی آگاهانه از طرف مدیران شرکت جلوه دهد و می کوشد به مخاطب القا کند که هزینه های انجام شده با پیشرفت حاصل در پروژه برابری نمی کند! حال آنکه ذکر چندین مورد در این باب ضروری است: نخست آنکه فاز توسعه تعبیر درستی نیست و آنچه مطرح است تکمیل خط تولید برای رسیدن به سقف تولید مطابق میزان مندرج در پروانه پهره برداری(سه تن) است. دوم چنانکه در خبر آمده این روند در گذشته درگیر مسائل و مشکلات عدیده بوده و بدین سبب متوقف بوده در صورتی که از آبان ماه امسال موانع قانونی رفع شده و در اواخر آبانماه در مرجع ذیصلاح مصوب شده است. هم اکنون کارهای مقدماتی تکمیل خط آغاز شده و فرآیند آن برابر قانون در حال انجام است و بحث عدم تطابق هزینه های انجام شده با میزان پیشرفت پروژه اساسا صحت ندارد.
در ادامه، بار دیگر در روند کار شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران ابهام آفرینی شده و از خراب بودن باسکول به عنوان دلیلی برای اعلام نکردن میزان استخراج نقره یاد شده است! در حالی که در شرکت طلای زرشوران و سراسر ایران و مطابق آخرین بررسی ها در سراسر جهان جهت توزین فلزات گرانبها از جمله نقره از ترازوهای با قابلیت سنجش گرم تا چند رقم اعشار استفاده می شود و نه از باسکول! در پایان لازم به یادآوری است که انتظار از این خبرگزاری ارزشمند و وزین این بود که با وجود پاره ای مشکلات در تمامی معادن کشور و با وجود خدمات متعدد این شرکت در زمینه های عمرانی و در راستای آبادانی هرچه بیشتر منطقه استان مانند راهسازی، راه اندازی و تجهیز مراکز درمانی و آموزشی-مذهبی و همچنین اشتغالزایی حدود 1000 نفر مستقیم و حدود 5000 نفر غیر مستقیم و... به مطرح کردن گوشه ای از خدمات شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران در منطقه و استان آذربایجان غربی نیز پرداخته می شد.
همچنین پیش از طرح هرگونه مطالب غیرواقع برای افکار عمومی آنهم در شرایط حساس کنونی که همگان اذآن به بسیج همه جانبه نیروهای دشمن جهت آسیب به این آب و خاک را دارند سوالات و ابهامات خود در زمینه های مختلف را با مستندات و حضوری با روابط عمومی شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران مطرح و پاسخ کارشناسی در موارد مطروحه را دریافت کند. در پایان خاطر نشان می شود شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، حق هر نوع اقدام قانونی نزد مراجع ذیصلاح را برای خود محفوظ می داند.
محمد علی اخلاقی نیا سرپرست روابط عمومی
منبع: رصد اقتصادی
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست