بیرونیت، مرجان فضلی: به گزارش بیرونیت به نقل از ساینس فور اینوایرمنتال پلیسی نگرانی های زیادی درباره عرضه مس در آینده وجود دارد. این فلز برای هدایت حرارت و برق، به عنوان یک ماده ساختمانی، در آلیاژهای فلزی و در طیف گسترده ای از تجهیزات الکتریکی و اکترونیکی به کار میرود. در واقع، مس یکی از پرکاربردترین فلزات است.
به دلیل افزایش جمعیت و مسائل اقتصادی، تقاضای این فلز در حال افزایش است. اگرچه فلز مس حداقل ده هزار سال توسط جوامع بشری مورد استفاده قرار گرفته است، بیش از ۹۵ درصد از کل مسی که تاکنون استخراج شده است، از سال ۱۹۰۰ استخراج شده است و بیش از نیمی از مس که تاکنون استخراج و ذوب شده است در ربع قرن گذشته استخراج شده است.
تقاضا برای مس سریعتر از آن که از منابع ثانویه (به عنوان مثال زباله های صنعتی و مصرفی ، مانند لوله، برنج و وسایل برقی قدیمی) بازیافت شود، در حال افزایش است و در نتیجه، تکیه به مس اولیه (که باید استخراج شود) در حال افزایش است. برآوردها نشان می دهد ذخایر مس فقط در ۲۵ تا ۶۰ سال به پایان میرسد.
این مطالعه برای کمک به سیاست گذاران برای برنامه ریزی بهتر برای آینده، تقاضای مس، عرضه و مصرف انرژی مرتبط با آن را تا سال ۲۰۵۰ تخمین میزند.
نتایج، حاکی از افزایش شدید تقاضای مس در طی چهار دهه آینده خواهد بود که نیازمند افزایش چشمگیر معدنکاری و فرآوری این فلز است.
پیش بینی میشود تقاضای کل مس در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۰ بین ۲۱۳ تا ۳۴۱ درصد افزایش یابد. تخمین زده میشود که این میزان تقاضا بیش از ذخایر مس (مقادیر موجود که در حال حاضر برای بهره برداری اقتصادی هستند.) و حتی ذخایر موجود به علاوه کانسارهای مسی که در حال حاضر بهره برداری از آنها اقتصادی نیست، باشد.
انرژی مورد نیاز برای تولید مس (اولیه و ثانویه) بین ۰/۸۳ درصد تا ۲/۳۳ درصد از کل انرژی جهانی مورد نیاز برای کلیه مصارف اجتماعی در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با ۰/۳ درصد سال ۲۰۱۶ است. در این راستا پیشنهاداتی نیز مطرح میشود:
- افزایش اکتشافات معدنی
- بازیافت این فلز
- کاهش مصرف مس در مواردی که امکان بازیافت نیست و طراحی مجدد تجهیزات موجودی که در آنها فلز مس مصرف میشود.
- این فلز می تواند تا حدی با گرافن نیز جایگزین شود که هادی بسیار خوبی برای جریان برق است.
در نمودارهای فوق برگرفته از سایت اینفوماین، نوسانات قیمت فلز مس را از سال ۱۹۸۹تا۲۰۲۰ مشاهده میکنید. افزایش تقاضای روزافزون این فلز عاملی برای افزایش قیمت آن از سال ۱۹۸۹ تاکنون تا حدود ۲ برابر است. علت افت قیمت فلز مس در ماه فوریه، تاثیر ویروس کرونا بر این صنعت است که در ماه مارس این مقدار مجدد افزایش پیدا کرده است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست