يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 7:54:38 PM
یحیی آل‌اسحاق در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد:

رئیس اتاق سابق اتاق بازرگانی تهران می‌گوید: بخش معدن کشور به رغم تمام مزیت‌هایی که دارد نتوانسته سهم خود را در اقتصاد افزایش دهد. 
مصائبِ معدن

 او بر این باور است که برای هر عنصر جدول مندلیف در ایران معدن وجود دارد اما به دلیل ضعف در زیرساخت‌ها و نبود حمل و نقل ریلی از مزیت‌های بخش معدن کمتر استفاده شده است. آل‌اسحاق معتقد است در شرایط فعلی معدنکاران برای نوسازی ماشین‌آلات و تقویت مطالعات اکتشافی بیشتر از گذشته نیازمند تامین مالی از سوی نظام بانکی کشور هستند.

او در گفت‌وگو با بیرونیت ادامه داد: بخش معدن یکی از بخش‌های مهم اقتصادی ایران است که متاسفانه در این سال‌ها بسیار کم به ظرفیت‌ها و موانع فضای کسب و کار آن توجه شده است.

آل‌اسحاق افزود: برای هر عنصر جدول مندلیف در ایران معدن وجود دارد و از وجود بسیاری از موادغنی مهم غنی هستیم. اما از تمام ظرفیت‌های بخش معدن استفاده نکردیم و بسیاری از مزیت‌های این بخش مغفول مانده است.

او گفت: بخش معدن یکی از موتورهای متحرک اقتصاد کشور است، اگر بخش معدن از ناحیه اکتشافات، خرید و فروش و حمل و نقل تقویت شود، جریان توسعه آن سرعت می‌گیرد و پتانسیل‌های صنعت معدنکاری در راستای افزایش درآمدها شکوفا می‌شود.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: پتانسیل‌های معدنی مناطق صعب‌العبور کم نیستند اما ضعف در زیرساخت‌ها مانند حمل و نقل و قوانین مزاحم سبب شده معدنکاری سخت شود و ریسک فعالیت‌های معدنی در کشور بالا رود.
با وجود سختی معدنکاری و افزایش هزینه‌های تولید بخش معدن از تسهیلات بانکی آنگونه که باید بهره نبرده است. در حالی که بسیاری از واحدهای معدنی از نبود نقدینگی رنج می‌بزند و برخی معادن کوچک مقیاس به دلیل عدم تامین مالی تعطیل شده‌اند.

او افزود: از سویی معدنکاران به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی نتوانسته‌اند فرصت بازارسازی و صادرات داشته باشند و بازارشان به دلیل جلوگیری از خام‌فروشی و وضع عوارض محدود و محدودتر شده است.

آل‌اسحاق با بیان اینکه این جریان سبب شده فعالان معدنی نتوانند بازار محصولات خود را توسعه بخشند و توان رقابت پیدا کنند، گفت: در حالی که خدمات مالی و اجتماعی معادن به عنوان مسوولیت اجتماعی یکی از اثرات مثبت بخش معدن بر اقتصاد هر منطقه معدنی محسوب می‌شود و اگر بیشتر نظام بانکی به بخش معدن توجه کند، اثرات مثبت بخش معدن در استان‌های معدن‌خیز افزایش می‌‌یابد‌.

او در پایان خاطرنشان کرد: در مقطع کنونی بهتر است بانک‌ها توجه‌شان به بخش معدن معطوف شود و فعالان معدنی با استفاده از این تسهیلات ماشین‌آلات و امکانات خود را تامین کنند و از سویی برای تقویت مطالعات اکتشافی شان هزینه کنند.



نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین