جمعه 2 آذر 1403 شمسی /11/22/2024 10:58:53 AM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| بازار|
  • کد مطلب:1022
  • زمان انتشار:يکشنبه 17 مرداد 1395-17:40
  • کاربر:

سرمایه‌گذارهای نابجا و سیاست‌گذاری‌هایی که از توجیه اقتصادی خارج می شوند از جمله عواملی است که به زعم مدیر عامل فولاد یزد بازدارنده افزایش ظرفیت فولاد شده است.
واکنش مدیرعامل فولاد یزد به اظهارات سرقینی/ میان سرمایه‌گذاری و تولید فولاد تناسبی نیست

محمد احرامیان با بیان اینکه نمی توان انتظار رشد فولاد را داشت در حالی که هنوز مزیت تولیدی و قیمتی برای آنها پیش بینی نشده است، گفت: طرف چینی، سنگ آهن را از معادن ایران خریداری می کند تا ساحل و در نهایت تا کارخانه های چین حمل و نقل می کند و در آخر فولادی که به عنوان محصول نهایی عرضه می کند از فولادی که ما در داخل با سنگ آهن خودمان تولید می کنیم ارزان‌ تر تمام می شود. با این تفاسیر مشخص است که امکان رقابت با آنها را نداریم.

او در واکنش به اظهارات معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر افزایش ظرفیت تولید فولاد تا ۳۰ میلیون تن در سه سال آینده تصریح کرد: دانش بعضی اظهارات نشان می دهد که برخی افراد دانش تولید فولاد را ندارند که موجب می شود عملکرد، گفتار، سیاست گذاری  و در نهایت هدف گذاری متناسبی نداشته باشد.

احرامیان افزود: البته معاون مربوطه دانش مربوط به این موضوع را دارد اما با نگاهی به پروژه های انجام شده و هزینه های صورت گرفته می توان دریافت که میان سرمایه گذاری و تولید رابطه درستی وجود ندارد.

او به صورت مصداقی در خصوص پروژه هایی که در حال بررسی و اجرا هستند، گفت: طرحی تحت عنوان فولاد آلیاژی ارائه شده است که هرکسی ذره ای از فولاد سازی سررشته داشته باشد خواهد فهمید که این یک کلاه برداری و حقه است تا طرحی را که ۸۰ میلیون دلار قیمت دارد با دو میلیارد دلار به ما غالب کنند که البته در نامه‌ای شرح این ماجرا را به معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشور ارائه کرده‌ایم.

مدیرعامل فولاد یزد در ادامه با بیان اینکه داستان عدم تقارن هزینه و بهره وری ادامه دار است، عنوان کرد: برای فولاد مبارکه ۱۲ میلیارد دلار هزینه شده است تا یک میلیارد و  ۴۰۰ میلیون دلار تولید داشته باشد و در نهایت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار نیز فروش و این ها ارقامی است که موجود است و می توان به آنها رجوع کرد.

او با اشاره به اینکه بخش خصوصی می تواند در صورتی که تقارن میان سرمایه گذاری و تولید منطقی باشد به تولید دولت دست پیدا کند، گفت: در این باره پیشنهادی به معاونت امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شده تا ۲۰ درصد از سرمایه در نظر گرفته شده برای توسعه فولاد را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند تا این محصول با قیمت کمتر از ۲۰۰ دلار برای هر شمش فولادی ارائه شود و در صادرات آن نیز ارزش افزوده مناسبی ایجاد شود.

احرامیان در خصوص طرح توسعه ای که برای فولاد یزد دارد، گفت: طرح توسعه ای قطعا برای افزایش ظرفیت وجود دارد اما بخش خصوصی همواره در کش و قوس سرمایه گذاری و جذب سرمایه است که فولاد یزد هم از آن مستثنی نیست و در تلاش هستیم با دریافت تسهیلات از بانک‌ها بتوانیم بخشی از این طرح ها را به مرحله اجرا برسانیم که البته همچنان در پیچ و خم‌های بانکی برای دریافت تسهیلات قرار داریم.

منبع: ایسنا



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین